Sista tiden i Nelson :(

Dålig uppdatering, jag vet. Men de senaste veckorna har det varit otroligt stressiga och vi har haft fullt upp med redovisningar, packning och flyttstädning. Allas redovisningar var väldigt bra och jätteroliga att se. Helgen innan och redovisningsveckan var tråkiga eftersom alla var inlåsta i sina lägenheter och var hemlighetsfulla och man fick inte komma in någonstans. Redovisningen skulle handla om allt vi har lärt oss under våra 3 månader i Nya Zeeland och man skulle på ett så kreativt sätt visa upp det för klassen. Det var mycket jobb men tillslut blev vår redovisning jättebra! När vi inte pluggade hann vi även med att fira lite påsk.

 







I måndags var vår examensdag och vi var i Abel Tasman. Vi började med att åka båt i någon timme, sen vandrade vi i 2 timmar innan vi tog båten tillbaka. Det var otroligt vackert och roligt att få se nationalparken en sista gång innan vi lämnar Nya Zeeland. Sen åkte vi till Elizabeth (rektorn) och Robs hus där vi fick champagne och en massa annat gott att äta på. Som avslutning stod vi tillsammans i en ring och bad och sjöng på maori. Vi fick även varsin greenstone av lärarna, som de alla hade hållit i och gett energi till och som är formad som en tår. Meningen är att den ska fånga all negativ energi och att vi ska kunna ge den vidare till våra barn som sedan kan komma till Nya Zeeland med den och bli igenkänd. Det betydde mycket att få den. Sen hungade vi med varandra och det var då som alla grät som mest så det blev bara ännu värre när vi var i ansiktet på varandra.

På kvällen var vi alla ute och åt på Boatshed. Maten var väldigt god och det var kul att äta tillsammans en sista gång. Det var dock inget roligt när vi hade ätit upp och skulle säga hej då till alla. Det var otrolig jobbigt. Tack klassen för de här två åren, de har betytt väldigt mycket för mig och vi har haft så underbart roligt ihop, så att tänka på att allt är slut nu gör väldigt ont i hjärtat. Men livet går vidare och nya äventyr väntar.

Resten av veckan har bestått av många tårar och avsked, mycket packning (fick skicka hem 10 kilo!), chokladfondue och städning. Nu är jag i Auckland igen och i morse vinkade jag av de sista och mötte upp Anders. Vi ska vara här i 4 dagar till innan vi drar vidare till Bali!


Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0