Idol-Olle

Jag har aldrig följt Idol så mycket som jag har gjort detta året. Men om Olle åker ut så strejkar jag. Vilken pärla!


Fixande

Idag har jag slipat och målat fönster. Det tar tid minnsan. Det lilla fönstret är nästan helt färdigt, har bara fönsterbrädan kvar som ska målas en gång till. Den är gjord av granit tror jag. Men eftersom den var så hemskt ful var jag tvungen att måla den vit också. Så det ska bli spännande att se hur länge färgen stannar kvar. Tricket är att man helt enelkt inte får röra den. Har jag ställt något på den får det nog stå där för alltid..

Före, ful grå färg

Efter, fin och vit (fast fönster är fortfarande smutsvitt)

Mamma och morfar kom förbi en sväng och fikade eftersom de ändå skulle hit och hämta mammas pass. Morfar hade inte sett köket innan och tyckte att det var jättefint (även fönsterbrädan). Men han var inte helt nöjd med sig själv eftersom han hade glömt att ta med sig en blomma/växt. Det är något vi ofta gör i vår familj - ger varandra blommor/växter alltså. Så jag fick en peng som jag gladeligen köpte växter för eftersom jag den senaste veckan har tjatat om att jag vill ha det på min balkong. Och det blev jättefint! Tack morfar!


Frågor & svar

Hur bor du: I en fin tvåa på Skaragatan

Brukar du komma i tid: Oftast..

Hur lång är du: Bara 160cm

Kan du laga mat: Det kan jag inte påstå, kan väl en sådär 10 rätter 

Har du någon fobi: Kryper inte gärna i trånga grottor. Annars är jag ganska orädd av mig.

Hade du en bra kväll igår: Tja, hade en tvkväll med mig själv som vanligt.. Men det var iallafall en bra film på tv:n.

Vilket är ditt senaste inköp: Ett puder

Din favoritdryck på morgonen: Proviva

Var fick du dina senaste pengar ifrån: Mamma

Har du sovit i din egen säng inatt: Japp

Vad hade du sönder senast: Minns inte 

Vem snackade du med senast: Frida och Sara

Alkoholhaltig favoritdricka: Någon söt drink

När gjorde du senast något riktigt dumt: Jag kommer faktiskt inte ihåg..?

Saknar du någon just nu: Ja, många av mina vänner

Vad ska man göra för att få dig irriterad: Vara egoistisk eller orättvis

Intressen: Umgås med vänner/pojkvän, festa, shoppa, resa!

Senaste person du ringde: Mamma

Vad drack du senast: Hallonsaft

Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag: Dricker inte kaffe, så noll

Använder du hudkräm: Ja, cliniderm från apoteket

Attraheras du av män med skägg: Hmm, svårt att säga.. Nej, tror inte det.

Är du nöjd med ditt liv som det är nu: Ja, nu när jag har fått jobb kommer jag nog trivas!

Vilken låt lyssnade du senast på: Någon låt som någon i Idol just sjöng. Aldrig hört innan..

Vad tycker du är äckligt:
Offentliga toaletter i Asien!

Har du pengar på mobilen: Ja

Vilken svordom använder du mest? Svär inte speciellt ofta men om jag ska välja något så är det nog-fan.

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Både och..

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? En resa till Thailand!

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan? Jag är osäker på om det är en hemlighet men det är inget jag går och säger till folk.. Så, ja.

När var senast någon stötte på dig? Hmm senast jag var ute. Vilket var alldeles för länge sedan.

Vad åt du till middag senast? Kinamat som jag gjort själv 

Äger du några popband t-shirts?
En beatles tischa

När flög du senast? 17 juli från Hong KongPratar du några andra språk? Engelska, danska och lite spanska, italienska och tyska

Har du gråtit offentligt? Ja, i bussen med klassen i Nz när jag fick brev från syster med familj. Helt oväntat! 

När sov du senast på golvet? Öh, på examensdagen i skolan. Visserligen på en madrass :)

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? 8 minst

Är dina dagar fullbokade och stressiga?
tsss, nej det kan jag inte påstå, snarare tvärtom

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Skärp dig!

Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Det skulle jag gärna vilja. Trist att det inte gjordes när jag var utomlands. Men gärna nästa gång.

Tycker du om att krama folk?
Absolut!

Jag har fått jobb! :)

Äntligen har jag fått svar, efter snart en månad. Eftersom det har gått så lång tid var jag säker på att det inte blev jag som fick jobbet. Men jag hade fel! Så jag börjar på måndag klockan nio. Hur många timmar jag får beror på beläggningen men det är iallafall bättre än inget och jag är väldigt glad. En sak som är bra med att jag har fått jobb är att jag nu slipper att skaffa mig en jobbcoach vilket Bosse på arbetsförmedlingen insisterade på att jag skulle skaffa. Men där ser du Bosse att jag inte behöver en coach för att skaffa mig jobb. Jag kan själv.


I måndags ringde mamma mig när jag åt frukost och sa att jag var tvungen att komma ner till polisstationen. Inget man vill höra när man är nyvaken.. På fredag åker hon till Spanien i en månad så hon hade börjat packa på söndagen och sett att passet hade gått ut. När hon var på polisstationen såg de att även hennes id kort hade gått ut så jag fick komma ner och bevisa att min mamma är min mamma..

Igår följde jag med Frida till optikern för hon befarade att hon behövde glasögon. Hon hade rätt. Efter en lång stund provande av olika glasögon kom hon fram till fem par som hon fick med sig hem. Efter att ha tittat på Frida i de olika glasen halva dagen kom vi båda fram till ett par vi tyckte bäst om. Men när hon var här för en stund sen hade hon bytt ut alla utom ett par och de vi tyckte bäst om igår hade hon inte kvar. Jag tycker fortfarande bäst om de igår.. Tur att det inte är jag som ska ha glasögon och bestämma!

xoxo


Strutsar och Olof
Jobbhelg

Denna helgen har jag faktiskt jobbat. Det var genom utbildningen som jag blev tillfrågad om jag ville vara med och dela ut besöksundersökningar på Skördefesten i Skövde och på Kinnekulle. Jag som inte har några pengar ville gärna vara med och det var dessutom väldigt trevligt att se alla ställen vi åkte till. De ställen vi hann med att besöka var Husaby hantverksgård, Hellekis säteri, Stampens kvarn, Äventyrslandet, Handens hus och Broby Struts.

Igår började jag och Frida på Husaby hantverksgård. Där fanns ett väldigt mysigt café där vi hjälpte till att tända massor med ljus som lyste upp i höstmörkret och det fanns även en smedja där vi fick kolla på när smeden (som var kvinna) gjorde en ljusstake. På gården hade de även fyra katter, två av dem hette Olof och Birger, och en hund som var väldigt gosiga. Det gjorde stället bara ännu mysigare. Senare på kvällen började det tyvärr att ösregna vilket inte bidrog till att det kom en massa människor men det var ändå väldigt trevligt.

 


Förutom ljusen i mörkret och uppvisningen på smedjan så hade jag underbara kollegor med mig, fick glädjen att uppleva en Tai Chi uppvisning, smaka på struts, träffa många trevliga människor samt stå modell.


Ett framtida jobb?

Såg precis att det hade kommit in ett jobb på arbetsförmedlingen som tarottydare. Det kanske är något. Sitta hemma och prata med folk i telefonen. Det gör jag ju ändå halva dagarna och att läsa kort är väl inte så svårt?


Shopping på apoteket

Vid tvåtiden kom Frida och vi gick till apoteket. Efter jag kommit hem från utlandet tycker jag att min hud har varit katastrofal så jag önskade mig en bra hudvårdserie av mamma. Men istället fick jag pengar så att jag kunde köpa det själv och såhär i efterhand så gjorde mamma helt rätt för det var en hel djungel av hudprodukter att välja mellan. Det tog ett bra tag innan jag hittade det jag ville ha. Till slut blev det iallafall: Visibly clear blackhead eliminating och oil free make-up remover, Aco ansiktsvatten, cliniderm dagkräm och fick på köpet cliniderm lip repair :) Så nu ser jag fram emot att få en fantastisk och strålande hy!Efter apoteket lämnade jag Frida vid tågstationen och gick in i en butik som har funnits i fem månader men som jag aldrig varit inne i innan. Nostalgeek heter den och det fanns en massa rockabilly, 40-50 tals saker, retro och kitsch saker och jag ville ha allt! Så tips om någon får för sig att köpa en present till mig ;) Riktigt mysig butik så har du inte varit där innan borde du kolla in den någon dag.Nu ska jag sätta igång och måla fönstren i köket, jag har redan målat ett fönster en gång men det måste målas minst en gång till.

Ha en trevlig kväll!


Varning!

Fick precis ett samtal från Alfa-kassan som frågade om jag hade jobbat heltid i fem månader någon gång. Vilket jag inte har.. Det innebär att jag inte kan få någon ersättning men måste betala 400 kronor i månaden för att vara med. Varför! undrar jag då, ska jag vara med? Jag är ju arbetslös. Jag har inte 400 kronor i månaden. Kunde de inte berättat att jag var tvungen att ha jobbat heltid i fem månader för att få ersättning, innan jag gick med för två månader. För det känns så otroligt onödigt att jag nu måste betala 800 kronor för exakt ingenting.


Från Aftonbladet -

Den 20 september 2010 vaknade vi upp i ett nytt land.

Ett nytt Almgården i Malmö där nästan var tredje röstar på Sverigedemokraterna.  
Ett nytt Grästorp i Västergötland där nazisterna tågar in i fullmäktige.  
Ett nytt Rinkeby där nio av tio måste vara rädda.

Den 20 september 2010 åkte Aftonbladet till alla de där platserna. De har ett gemensamt namn: Det nya kalla Sverige .

Grästorp är det ställe jag växte upp på. Där min mamma, syster och morfar fortfarande bor. Man blir ju rädd för att det ska hända något..


Promenad

Ikväll var jag och Frida ute och gick. Vi har bestämt att vi ska försöka hitta nya ställen att gå på. Så idag gick vi vilse. Tur att Lidköping inte är så stort. Till slut hittade vi rätt. Vi fick iallafall bra med motion och frisk luft.

God natt!


Myshelg

Det har varit en väldigt mysig helg. På fredagen spelade jag och Anders alfapet och såg på film. Lördagen följde i samma tema och Frida och Mattias kom hem till oss. Först spelade vi Monopol då Frida fick sin efterlängtade revansch och efter det spelade vi alfapet då killarna vann över oss tjejer. Det blev ingen utgång som jag var så sugen på, istället såg vi på From Paris with love och jag var den enda av oss som inte somnade i soffan.
 
Söndagen var en tvätt och städdag. Jag älskar när hela lägenheten luktar gott och att gå och lägga mig i nytvättade sängkläder. Lägenheten luktade också gott av den kladdkaka med nötter vi bakade. Mums! Vi var också och röstade och på kvällen såg vi på valvakan.

Nytvättade sängkläder :)

Jag är inte speciellt insatt eller ens intresserad av politik men jag ville helt klart inte få in SD i riksdagen. Men jag är inte ett dugg förvånad av hur det blev. Det är precis så inskränkta många svenskar är. Det visste jag redan innan och det finns inte mycket man kan göra åt det.. Jag själv tycker om andra kulturer, älskar att resa och om jag skulle flytta till ett annat land, vilket jag kan tänka mig att göra, skulle jag själv vara en invandrare som skulle ta med mig mina traditioner. Alla är lika mycket värda, kvinna som man, vit som svart, kort som lång, rik som fattig, invandrare som svensk. Tycker de 330.000 av 7,1 miljoner som röstade på SD det? Alla har vi olika värderingar..

Nu blir det..

FEST!Vi börjar hemma hos oss, Frida är revanschsugen, sen får vi se var/om vi drar vidare.
Ha en härlig kväll!


Knokka

Vilken är din favorit-knokk-färg?


Min favorit färg är grön, konstigt nog har jag ingen knokka som är grön så av dem jag har väljer jag nog den lila :) Idag är det fredag vilket innebär helg! Jag har inget planerat men hoppas på fest imorgon eftersom det var hemskt längesedan nu..

Ha en underbar helg!


Hello Kitty

Ända sedan jag var mycket liten har jag samlat på Hello Kitty och andra söta prylar. Jag kan inte hjälpa det, ser jag en Hello Kittybutik måste jag bara gå in i den. Men sedan det blev en HK- explosion i Sverige. Då var det inte så roligt längre.. Men så älskar jag ju godis så Hello Kitty godis från Kina är inte helt fel :)En annan sak jag tycker är fin är min ljusstake som jag köpte ljus till idag.

Just nu lyssnar jag på..


Volbeat

Och så älskar jag den nya låten med Eminem och Rihanna - Love the way you lie!
Hade jag varit duktig och kunnat lägga ut låtarna hade jag gjort det. Så om det är någon som vet hur man gör- let me know..

Kärlek!


Underbara människor!
Paradise Hotel

Det är bara för tråkigt att vara arbetslös, jag förstår inte hur folk utan arbete står ut. Vad gör ni på dagarna? Lägenheten kan inte vara mer skinande, jag hittar inga fler jobb att söka, jag har snart läst ut boken som jag började läsa häromdagen och det finns snart inga Paradise Hotel avsnitt kvar att se. Ja, jag har börjat se på Paradise Hotel. Danmark dessutom så jag har kommit på mig själv att tänka på danska hela dagarna. :)

Igår flyttade två av mina kompisar utomlands. Jag vill också utomlands! Jag får nöja mig med Danmark sålänge..
Nu kom min sambo hem. Klockan som inte ens är åtta :)

Ha det bra!


Reetone

Reetone är ett par skor från Reebok som sägs ge fastare rumpa och lår och om det är sant vet jag ingen tjej som inte vill ha dem! Vilken fantastisk uppfinning. Om de nu funkar?? Jag vill ha!


Hej hej!

Jag har haft en jättebra helg, trots att jag egentligen inte har gjort något speciellt. I fredags var jag och Frida ute och gick som vanligt. Efter det följde hon med upp för en timme senare skulle hon vidare, men så började vi spela Monopol och hon blev kvar :) Monopol är ett jätteroligt spel vanligtvis men Frida och Anders slog ut mig ganska fort så det sög och jag vill inte spela det på ett tag igen. Spelar ingen roll vad du säger Frida!! När Anders äntligen hade vunnit såg vi på den nya Robin Hood filmen som var hemskt lång och inte speciellt bra.

Igår åkte vi till Grästorp och hälsade på morfar som har kommit hem från sjukhuset. Så nu får vi hoppas att han mår bättre snart. Jag litar inte på sjukvården någonstans när det tog att han skulle se ut som en jude under andra världskriget innan de hittade vad som var för fel på honom :( Usch! Han har precis flyttat till Grästorp så det var kul att se hur fint han hade fått det i lägenheten.

Efter det åkte vi till mamma och gosade med hennes katt Bamse så nu har jag laddat upp min kattdos igen :) Jag skulle mer än gärna ha en egen katt, vilket jag har haft under hela mitt liv men dras med samvetet om att hålla ett djur fånget inomhus eftersom jag bara har haft utekatter tidigare. Jag kanske ångrar mig under den tiden vi passar Fridas katt när hon är i Nz. Det ser jag fram emot!

Jag har gjort färdigt fotoboken om Australien - check. Nu är det bara en sådär sex stycken kvar. Det tar tid men de blir fina och det är ett roligt minne att ha. Nu ska jag börja med Nya Zeeland boken.


Jag längtar tillbaka till alla vackra vingårdar i Nz!
Ha det gott!

En städad garderob

Innan hade jag hängt kläderna i färgordning men nu har jag ändrat så att de hänger sortordning så att jag får plats med saker uppepå byrån. Vilket i-landsproblem :P


Så här ser det ut nu


"Verktygs"väggen


8 september

Det är redan den 8 september, tiden går verkligen fort. Skönt är det iallafall att det har varit så fint och varmt väder idag. Imorse gick jag till den andra intervjun och frugan var lika trevlig och öppen som sin man. Jag tycker att intervjun gick bra men det var många som sökte och de ska prata med alla innan de  bestämmer sig. Hon sa iallafall att jag var väldigt trevlig. Och det är ju positivt..


En utav blommorna jag fick av mamma har slagit ut (i bakgrunden är min bakgård)


Utsikten från min balkong där man ser hela skaragatan och Ica

Efter intervjun gick jag till Pk:s och fyndade 3 pocket böcker och en liten glasburk för 5 kronor styck samt ett fint halsband. De billiga priserna gav mersmak så jag gick ända bort till Fa fyndet för att leta mer men då var det stängt. Kanske lika bra det :) Nu ska jag börja läsa en utav böckerna - De oskuldsfulla, på min balkong.Ha en bra dag!


En god gärning

Idag gick jag ännu en långpromenad med Frida. Jag mötte upp henne på skolan och så gick vi till elljusspåret vid donken. Riktigt skönt att röra på sig istället för att bara ligga inne i lägenheten och glo hela dagarna. En kopparsnok låg på vägen och vi räddade den från att bli påkörd. Dagens goda gärning :)

Nu ska jag äta kyckling med ris och currysås. Curryn jag gjorde såsen av köpte vi i Indonesien så det ska bli spännanade att se vad den smakar.


Långpromenad och intervju

Igår gick jag och Frida en långpromenad vid vänern och hittade en ny stig där jag aldrig gått förut där man kunde gå ganska långt ut på vattnet. Väldigt mysigt och skönt. Efter promenaden följde Frida med mig hem och såg på Did you hear about the Morgans. Den var jättebra.
 
Imorse var jag på en arbetsintervju på ett hotell här i Lidköping och ägaren jag pratade med var väldigt trevlig och hela teamet verkade härliga så där skulle jag kunna tänka mig att arbeta. Dock var det många som sökte jobb där och eftersom det är ett så litet företag måste man passa in. Så imorgon ska jag även träffa hans fru för att hon ska få en uppfattning om vem jag är innan de bestämmer sig.. Hoppas hoppas!


 

 

 


KT redovisning

Klockan sju gick jag upp idag. Hemskt tidigt. Det har jag inte gjort på väldigt länge, men det var faktiskt okej. Inte helt okej men om jag gör det lite oftare kanske jag skulle kunna vänja mig. Kanske.

Hursomhelst, anledningen till att jag gick upp i ottan var för att kulturturism-numera-tvåorna hade redovisning om deras Lior i sommar. Innan det började hjälpte jag Ulrika (utbildningsassistent) att koka kaffe och ställa iordning. Tvåorna var jätteduktiga och det var kul att lyssna på vad de hade gjort samt få lite idéer om vad jag vill göra.

Imorgon ska jag på intervju, där jag hoppas att jag kan få lite jobb.. Håll tummarna!

Igår såg vi förresten filmen "The expendables". Jag tycker inte att den var så jättebra men alla de typiska action- skådespelarna var med. Och det var ju lite kul..


Bland andra de här grabbarna var med

Ha det gott!


Kräftor och kantareller

Ettorna var trevliga, kräftorna var delicious, alldeles för mycket snaps inmundigades, som sig bör och Frida minns inte mycket från kvällen. Summan av kardemumman = en väldigt rolig kräftskiva i fredags!


På kräftskivan (Bild lånad av Frida)

På lördagen var jag inte så pigg men efter Anders slutade jobba lyckades vi ta oss till svärföräldrarna för lite kräftfiske. Det är inget jag har fått nöjet att göra tidigare och det var riktigt mysigt men lite kallt om fötterna. Jag kände mig som en av barna i Bullerbyn. Senare fick jag även smaka på fångsten och jag kan intyga att de var riktigt goda. Innan vi åkte till dammen så åt vi även en god kantarellmacka och de kantareller som blev över fick jag med mig hem.


Igår var det en typisk städ/ och tvättdag och sömntuta som jag är så vill jag alltid ha den sena tvätttiden. Det är bara det att den då är lätt att glömma av och när Anders skulle lägga sig och jag nästan hade somnat kom han på att vi inte hade hämtat tvätten. Den hann iallafall bli ordentligt torr :D 


Puss & KramNu drar vi iväg på...

KRÄFTSKIVA!!!

Temat är rosa :)Puss & Kram


Liseberg!Vi hade en jätterolig dag på Liseberg. Eftersom Anders jobbade kom vi dit vid fyra. Emelie och Kalle gillade inte att åka så medans jag, Anders, Frida och Mattias sprang runt som små barn till alla attraktionerna satt de och kollade på och åt en massa saker. Det var riktigt kul att åka, speciellt Balder och Kanonen som vi åkte flera gånger och det var inte så mycket folk så vi slapp stå i kö nästan varje gång. Första gången vi åkte kanonen vågade inte Mattias men andra gången tvingade vi med honom upp. Och han älskade det så direkt efter åkte vi en gång till :)

När solen hade gått ner blev det jättekallt så vi åkte hem till Mattias en stund och myste med hans katt Maja och  jag och Anders åkte hem vid 22 tiden. Det blev en kanondag och det var kul att träffa Emelie innan hon åker och även att träffa Kalle för första gången.


Mattias vann Scheizernöt!

Nu ska jag gå till sjukhuset och hälsa på min morfar som har opererats, sen träffa mamma och Roger och ikväll blir det kräftskiva på skolan. 

Ha en mysig fredag!


True Blood

Jag är, som så många andra, besatt av True Blood. Det är bra att Anders också vill se de avsnitt vi har så jag måste vänta tills han kommer hem, annars skulle de vara slut för länge sedan. Tyvärr är de faktiskt nästan slut ändå. Hoppas verkligen att det kommer mer avsnitt snart.


Någon mer än jag som älskar True Blood?


Aj!

Av någon anledning ligger alltid min mobil i sovrummet så när den ringde idag fick jag väldigt bråttom eftersom det kunde vara någon ifrån de jobb jag sökt. I hallen ligger en rund matta och när jag skulle springa till sovrummet halkade jag på mattan och landade på min kind. Eftersom min mamma har en hjärnskada vet jag hur otroligt känsligt huvudet är så jag blev väldigt chockad. Så otroligt korkat! Men det gick iallafall bra. Lite blåslagen och med en huvudvärk hela dagen men annars är det bra. Som tur är. Frida kom över för att ta hand om mig (det var hon som ringde) och klippte mitt hår. Resan har gjort mitt hår väldigt slitet och längst ut var det bara några hårstrån så hon fick klippa av mig nästan allt. Jag ser nu ut som jag gjorde i lågstadiet. Fast utan lugg. Och inte lika rött.

Imorgon ska jag och Anders åka till Göteborg för vi, Frida och Mattias samt Emelie och Kalle ska till Liseberg. Jag har aldrig träffat Kalle förut så det ska bli spännande och kul. Det ska också bli jätteroligt att umgås med Frida och Emelie innan Emelie lämnar oss :( 
Frida, Jag och Emelie back in the days!

P&K