Moppetripp runt Phu quoc

Vi har haft en helt fantastiskt dag idag. Dagen började vi med att hyra en moped för 40 kronor styck. Oftast brukar jag vara den som som sitter bak på moppen men Emelie vill inte köra så den lotten föll på mig. Och det va kul! Vägarna va märkliga dock. En kilometer asfalt, en kilometer grus och en kilometer röd sand omväxlande typ. Längst och på vägarna gick det kossor och vi färdades bredvid havet, förbi hyddor och bland palmer. Så himla fint! Först åkte vi några mil till en helt vit strand men det har varit ganska molnigt och blåsigt idag så vattnet va tyvärr grumligt. Men fint ändå :) På en pärlfrarm fick vi veta hur pärlor blir till och se när en man skar ut en pärla ur ostronet. Sen åkte vi norrut på ön och stannade på ett ställe där de odlade peppar. De kunde inte ett ord engelska men visade oss gärna runt. Konstigt att peppar är typ som frukt innan den torkas, fast stark. Det var en liten tvååring med oss när vi blev visade runt och han åt pepparn som godis. 

Vietnam är mycket mer olikt Thailand än vad jag trodde från början. Kanske har att göra med att det inte är lika mycket turister. Vietnameser är väldigt trevliga, säger hello och vinkar hela tiden och de ser dessutom väldigt trevliga ut. Har ni några frågor om landet så är det bara att fråga.

Ikväll har vi gått längst en flod och till den lokala delen av staden som vi hittade med moppen. Superfint med alla blåa fiskebåtar på floden. Vi åt middag på en liten restaurang för 20.000 dong var. Det är ca 7 kronor och det va underbart gott. Annars brukar vi betala runt 50.000 dong för en middag.

Eftersom vi har ett späckat schema, inte så mycket tid tillsammans och vill se så mycket som möjligt så åker vi vidare till Kambodja imorgon.


Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0