Körsbärsträd och världsarv

Efter en skön natt vid hot springsen tog vi bussen till en nationalpark i Fukushima. Parken var full av körsbärsträd som var min huvudanledning för att åka till Japan just nu. Det var precis så vackert som jag hade föreställt mig att det skulle vara. Förutom körsbärsträd fanns där även plommon, päron och persikoträd som blommade i olika färger och skapade ett landskap i gult, rosa och vitt. Otroligt vackert.
 
 
Just nu reser jag med en kille från Belgien, Gerrit, och han tycker om att äta konstiga saker, vilket är väldigt bra eftersom jag inte äter speciellt mycket. Men varje gång han äter något måste jag smaka, så jag har ätit ( och druckit) väldigt mycket konstiga grejer. I Japan äter de många gröna saker. Ofta på pinne. Så det har jag ätit en hel del. Gröna saker på pinne. En dag åt vi mage i en hot pot. 
 
 
Efter Fukushima tog vi tåget till staden Nikko som har många fina världsarv i form av tempel och helgedomar. 
Det fanns bara ett hostel i vår lonely planetbok i Nikko men det var inte så lätt att hitta till. Så vi frågade efter vägen på en restaurang och japaner som de är ville de såklart göra allt för att hjälpa oss. Så tjejen skjutsade oss dit i sin bil men det visade sig vara stängt. Så istället fick vi checka in på att dyrt ställe där vi betalade runt 350kr per person. Helt klart över min budget men har man inte bokat i förväg i Japan är det inte lätt att hitta någonstans att sova. Kan vara bra att veta om du vill åka dit någon dag.. Det är inte som att backpacka i resten av Asien där man i princip kan hitta boenden överallt. 
 
 
Nikko var väldigt fint och templen var omringat av mäktiga höga träd. På ett av templen var orginalet på de tre aporna som håller för ögon, öron och mun. 
 
 
Efter vi gått runt en hel dag i Nikko tog vi våra ryggsäckar och hoppade på ännu ett tåg tillbaka till Tokyo. Denna gången visste vi inte heller vart vi skulle bo eftersom japanboken glömdes i bilen vi blev skjutsade i. Så även denna natten blev en dyr sådan. Men så bodde vi på tolfte våningen i ett jättefint japanskt hotellrum. Det är ganska trevligt ibland. 
 
 
Åh, påtal om dyrt och Japan. Du kommer inte in i landet om du inte har en utbiljett. Det hittade jag inget om på internet innan vi bokade men nu har jag även en biljett till Filippinerna den femte maj. 
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0