Mt Kinabalu

 
 
 
Okej, då försöker jag igen då.

Vi tog en taxi från Kota Kinabalu till Mt Kinabalu som är ett berg på cirka 4000 meter. Från början hade vi planerat att bestiga berget men hade inte räknat med att behöva betala så mycket. Den som vi pratat med som fått det billigast fick betala 1400 kronor och då hade det varit så molnigt att man inte ens såg soluppgången som är en av höjdpunkterna när man står på toppen. Så istället checkade vi in på en lodge som låg på cirka 2000 meter upp på berget och gick till nationalparken och gick några fina djungelvägar där. Tyvärr började det att regna efter nån timme vilket gjorde att man inte helt kunde njuta och kolla sig runt när man gick. Regnet här är inte riktigt som i Sverige. Det forsar verkligen ner från himlen. På vägen stötte vi på ett svenskt par som vi tog följe med. När vi hade gått runt i några timmar kom vi tillbaka dit vi började och gick och åt på en restaurang, helt genomblöta. Det va inte så varmt heller uppe på berget så när vi skulle gå hem så fick vi lift av två män på deras flak en bit av vägen. Det va väldigt skönt att komma hem och ta en varm och skön dusch! Natten va däremot allt annat än varm och skön. Fönstret gick inte att stänga och allt blev fuktigt och kallt.

 
Så än en gång ändrade vi på planerna och tog oss ner från berget igen till Pouring hot springs där vi bor nu. Det är inga riktiga källor som man badar i och jag tror inte att det skulle gå eftersom vattnet va så hett. Istället hade de byggt små pooler som man själv fick fylla upp med varmt vatten från källan och så mycket kallt vatten man behövde för att kunna bada där. Det va mycket skönt och jag inbillar mig att det är nyttiga mineraler att bada i från berget. Kvällen avslutade vi med en god middag och en film på rummet med regnet smattrandes mot taket.
 

Idag ställde vi klockan så vi kom upp i tid. Eftersom det fortfarande är regnsäsong så brukar det vara sol på förmiddagarna och regn på eftermiddagen. Idag va det tvärtom. Så efter frukosten tog vi det lugnt på rummet och väntade på att regnet skulle avta. Det gjorde det inte utan det blev bara värre. Så tillslut så trotsade vi regnet och gick ut, det va ändå mysigt att sitta i den varma poolen när regnet föll. Någon timme senare avtog regnet och vi bestämde oss för att vi skulle gå de fyra kilometer det va till ett stort vattenfall. Först kom vi till ett litet vattenfall som va fantastiskt fint. För att komma till det andra vattenfallet skulle man korsa en flod vid det lilla vattenfallet men eftersom det hade regnat så himla mycket under natten och dagen så va det jätteströmt i vattnet och omöjligt att komma över. Så vi får se om vi gör det imorgon istället om det blir finare väder. Vägen till det lilla vattenfallet va iallafall jättefin.
 
 
 

Kommentarer
Egon

Hej!

Samma väder i Sverige plus 8 gr. Och 90 mm regn sedan JUL...,,,

Egon o Ami

2014-01-10 20:56:36

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0