De sista dagarna i Tokyo

De sista dagarna bodde vi hos ett trevligt japanskt par som vi hittade på Airbnb.com. Eftersom det är golden week nu och många japaner är lediga så var alla billiga hostel fullbokade men tunnelbanan går så smidigt så det var lugnt att det låg lite utanför centrum. Sista natten vi sov där vaknade vi av att det var en jordbävning. Lite läskigt med tanke på tsunamin som dödade så många i Fukushima men det var ingen stor jordbävning och det händer så ofta i Japan så japanerna är vana vi det.
 
 
I Akihabara hänger alla datanördar. Man kan få tag på alla datordelar som behövs, det finns en massa gamecenters och man kan gå på såkallade maidrestaurants. Där klär tjejerna upp sig i kostymer och sprider magi över maten.. Det kostar pengar att gå in så vi valde att inte göra det och samtidigt kändes det lite som prostitution att tjejerna ska behöva göra sig till bara för oss.
 
 
En morgon gick vi upp tidigt och åkte till en av världens största fiskmarknader. Man kunde få tag på allt möjligt från havet där och man fick se upp så man inte fick en hink med fiskrens över sig för de jobbade för fullt och det var en salig blandning av turister med sina kameror och fiskare som grejade med fisk. Riktigt häftigt att se!
 
 
Till frukost blev vi såklart tvungna att äta sushi och jag som inte är så överförtjust i sushi blev glatt överraskad. Färskare sushi kan man inte få tag i och det märktes verkligen. Det var supergott! Vi hade en egen kock som gjorde maten framför oss och förklarade vad det var vi åt.
 
 
I Asakusa kollade vi på ett stort tempel och en pagoda som var fem våningar hög. Mycket vacker.
 
 
En huvudlös dam.
 
 
Ett måste i Tokyo - utgång med karaoke som start. 
 
 
Nattklubben vi valde att gå till heter Trump Room och det var ett väldigt coolt men märkligt ställe. Hela taket var fullt att kristallkronor och väggarna var täckta av speglar. Det var två våningar med musik och fullt med människor men det var inte många som dansade utan de flesta satt antingen med sin telefon eller sov. Inte min sorts nattklubb men det var en trevlig upplevelse. 
 
Vi gick upp klockan sex på morgonen för att åka till fiskmarknaden och var hemma igen klockan sex på morgonen. Behöver jag skriva att jag var trött dagen efter.. Pju..
 
 
En dag åkte vi monorailen till Tokyo Bay och kikade. Det var en väldigt fin utsikt över Tokyo och det fanns en liten frihetsgudinna. På kvällen var det ett ljusspel på en av byggnaderna.
 
 
En cykelparkering.
 
 
Sista dagen i Japan gick vi på Mori art museum som hade en Andy Warhol utställning. Det var den bästa utställningen jag någonsin sett. Han hade ett väldigt intressant liv och det fanns över 700 målningar, fotografier och tidskapslar att kolla på. Riktigt bra!
 
 
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0