I survived the jungel!

Idag kom vi hem från två nätter och tre dagar i djungeln. Hela turen gick på nästan 800 kronor och vi började med att åka till Sepilok där de tar hand om skadade och föräldralösa orangutanger. När vi kom dit matade de aporna och en av dem kom ner till staketet och vi va med den orangutangen (som hette Britt) i kanske 20 minuter innan hon tröttnade på att hänga med oss. Många väljer att inte åka till Sepilok Orang Utan Center för de tycker att det är för kommersiellt men jag tycker att det va jättebra gjort och apan kunde välja att hoppa upp i träden när hon ville. Jag tror aldrig att jag kommer att få stå en halvmeter ifrån en orangutang igen så jag tycker helt klart att det var värt det.

Granne med orangutangerna fanns det ett center med världens minsta björn – Sunbear som liknar och låter som en hund. De va väldigt söta men det häftigaste var nog ändå insekterna som va i receptionen. Borneo är ett perfekt ställe för nån som älskar insekter som jag! Finns så många coola och stora kryp här.

Efter lunch blev vi upplockade och iväg körda till Gomangtong cave där svalbona blir till svalbosoppa åt kineserna och japanerna. Vem vill äta ett fågelbo gjort på saliv?? Någon frivillig?

Marken i grottan va täckt med bajs, kiss och kackerlackor.

Väl framme vid floden där vi bodde började vi med en eftermiddagstur i båten. På den turen såg vi orangutanger, makaker, grey leaf monkeys, näsapor och en massa fina färgglada fåglar såsom hornbills. Djungeln och floden va helt fantastiskt vacker och det kändes så mäktigt att vara där. Efter middagen åkte vi ut på en nattbåttur och såg då flera vackra fåglar tex uggla, bebiskrokodiler, fler apor och insekter. En stor insekt fick för sig att det var okej att sätta sig på min kind. Jag höll inte med utan kastade iväg den vilket gjorde att jag inte hann se vad det var. Typiskt.. Det blev en tidig nattning för att sedan åka iväg igen klockan sex på morgonen. Då fick vi se en annan mycket smalare del av djungeln och ännu fler djur. Efter frukosten va det meningen att vi skulle ha fri tid tills nästa båttur men jag och Ellinor va alldeles för sugna på att utforska djungeln så vi frågade om vi fick det. Hade vi gått in i djungeln själva hade vi blivit arresterade men vi fick med oss en guide och fick se en massa häftiga insekter och red leaf monkeys som tydligen är mycket ovanligt att man får se. På den fjärde båtturen såg vi väldigt många näsapor som ser väldigt roliga ut med sina stora näsor och ännu fler fåglar. Efter middagen drog vi på oss stövlar och gick vi ut i djungeln igen fast denna gången var det kolsvart. Vi såg massor av häftiga insekter! Bland annat va det stora giftiga spindlar precis överallt. En hade ett ägg under sig där bebisspindlarna höll på att komma ur. Några myror vi såg var tre centimeter stora. Galet stora!

Nu är vi i Semporna som är utgångsstället för att komma till Sipadan och Mabul som är två öar där det ska finnas massor av hajar och sköldpaddor. Sipadan har också en av fem av världens bästa dykning. Men att åka dit kostar en halv förmögenhet och eftersom jag ändå föredrar att snorkla så åker vi tre nätter till Mabul som har lika bra snorkling som Sipadan.


Kommentarer
Egon

Hej!

Hoppas allt är bra. Sänder en hälsning.
Ni måste skriva namn under varje bild, svårt att se skillnad.

Egon

2014-01-23 17:06:44

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0