Paradiset!

Vi har precis kommit fram till den storsta Gili on och ska senare ta baten till grann on dar vi ska bo. Det ar sa otroligt fint har. Helt turkost vatten, jattevarmt och pittoreskt med hast och vagn som enda transportmedel. Har kommer jag nog att trivas!

Imorse tog vi baten som tog tva timmar och var faktiskt valdigt frasch.

Igar gick vi runt och kollade pa marknaden i Ubud och Anna visade sig vara en hojdare pa att pruta och hittade tre plagg. Jag insag att jag aldrig skulle fa ner nagot mer i min vaska.. Hela eftermiddagen spenderades vid poolen pa hotellet Ina inn och det var en underbar service sa om ni ska till Ubud tycker jag absolut att ni ska checka in dar.
Pa kvallen tog vi en taxi tillbaka till Seminyak ocg taxichafforen var valdigt sot och han svarade valdigt utforligt pa alla tusen fragor som jag hade. Nu kan jag en massa om hur de lever i Indonesien. Om jag forstod honom ratt, det var inte alltid sa latt... Nar vi kom fram till det hotell vi hade tankt att bo pa var det fullt dar sa taxichafforen va sot och korde runt oss och letade efter ett annat.

Puss o Kram


Ubud

Igår morse kom Anna till hotellet. Det var jätteroligt att se henne. Vi tog en taxi och åkte till Ubud som ligger ungefär en timme från Semniyak. När vi var framme checkade vi in på Ina inn och fick varsin bungalow. Att bo i en bungalow med halvöppet tak innebär att man även har en massa insekter som inneboende och speciellt myror har flyttat in i vår. När man går ut ur bungalowen har man utsikt över ett risfält och när vi gick och la oss somnade vi till ljudet av tusentals grodor, cikador, syrsor och andra väldigt högljudda insekter. Det kändes som jag sov utomhus i en regnskog. Jag trodde att jag skulle störa mig på ljudet men det var länge sen jag sov så gott som i natt. När jag vaknade i morse så var jag dock helt full med myggbett..

Under tiden Anna och Daniel var och fick massage gick jag och Anders och kikade i byn. Vi gick till Monkey Forest och kollade på apor och tempel, det fanns en massa söta bebisapor och man var tvungen att hålla i alla lösa föremål annars tog aporna dem. Jag hittade även ett par byxor som jag ska försöka trycka ner i min väska.

Imorgon åker vi vidare till Gili meno där vi ska bo i åtminstone sex veckor. Jag vet inte om vi kommer att ha något Internet där så om någon vill ringa har jag tfn: 0062-(0)87861812615.

 

Ha det sa bra!


Orolig..

Klockan är nu elva på kvällen och Anna har fortfarande inte kommit. Hennes flyg kom fram vid fyra men vi har inte hört något från henne så jag är lite orolig. Vi har iallafall träffat Daniel nu och han verkar vara en skön snubbe. Vi flyttade tillsammans till hotellet Bali Mystique i Semniyak och bor i en lyxig bungalow. Jag vet inte riktigt när vi ska åka till ön men hoppas att vi gör det så snart som möjligt.



Annars har vi inte gjort något speciellt idag, bara väntat på Anna och legat vid poolen. Mina nya flipflops som jag köpte för 20.000 gick såklart sönder så jag kostade på mig ett par dyrare. För 30.000...



Nu ska jag forsätta att försöka få tag på Anna.. Ha det gott!

Sista dagen på semestern

Solen har visat sig nästan hela dagen idag och vi har som vanligt bara slappat vid poolen. Den kvarten då det regnade badade vi så då spelade det ingen roll. Det regnade även när vi skulle se på solnedgången så den fick vi inte se idag heller.  Har precis varit och ätit, denna gången åt jag pasta för femton kronor. En lagom summa. Nu ska vi packa för imorgon kommer Anna och vi ska träffa vår handledare och tillsammans med honom åka till den ekoby där vi ska göra vår Lia (Lärande i arbete).





Ha en mysig söndag!


Jag är miljonär!

Igår åt vi på Hard Rock café och till min spagetti bolognese fick jag en coke float som visade sig vara coca cola med en vaniljkula i. Så jag åt glass till förrätt, det var ingen hit. Bolognesen var heller ingen hit. Jag ger ett plus till jättegitarren i taket och för den bra servicen. Allt gick på 360,000 spänn. En miljon är mindre än 1000 kronor! Konstigt.. Efter maten gick vi runt och shoppade och jag är faktiskt ganska bra på att pruta om jag får säga det själv ;) Jag lyckades pruta till mig en necessär, 5 par örhängen, 2 armband och ett par solglasögon.



Idag gick vi en långpromenad på stranden som är 8 kilometer lång. Det var väldigt varmt. När vi gick hem tänkte vi lägga oss vid poolen men precis då började det regna. När det slutade regna gick vi ner till stranden för att se på solnedgången. Det hade ett par tusen andra också tänkt för hela stranden var helt full med människor och det var lika många människor i vattnet som antingen badade eller surfade. Vi såg tyvärr ingen solnedgång eftersom det var alldeles för molnigt men det var trevligt i alla fall och jag fick en behövlig pedikyr. 


Uppdatering: Sommartid är det plus 6 timmar från Sverige till Bali.

 
Kolla Liisen en Fagersanna flagga :)

 
Nu ska jag gå och äta chips med cheeseburger smak..
 

                                                                


Poolhäng

Idag har vi solat vid poolen hela dagen och jag måste faktiskt erkänna att jag känner mig lite brun. Så här brun som jag blivit de senaste två dagarna blev jag inte på fyra månader i Australien och Nya Zeeland. Känns bra.. Jag har också hunnit med att läsa ut boken som verkligen var läsvärd. Nu måste jag bara hitta en ny bok. Precis när jag hade läst ut boken började det att åska och blixtra ovanför mig och när jag kom innanför dörren öppnade sig himlen.



Va härligt för mina klasskamrater som tidigare varit strandade runt om i världen och som äntligen har fått komma hem. Kul för er!

Sol!

Igår var jag skeptisk till om det någonsin skulle sluta regna. När vi var ute och gick igår gick mina flipflop dessutom sönder så jag fick gå barfota i regnet och leran. Det var ingen större skillnad ioförsig. En kvinna frågade om hon fick dem. Jag trodde att hon ville vara snäll och slänga dem åt mig eftersom det inte finns några soptunnor någonstans i det här landet, men när jag vände mig om såg jag att hon provade dem och såg jätteglad ut. Kul att göra någon glad :) Igår bytte vi boende och uppgraderade oss till La´Walon. Vi betalar cirka 300 kr natten för ett rum med tv, varmvatten och fläkt. Det är dyrt men vi kände för att lyxa till det innan vi åker till Lombok. På det förra stället hade vi dessutom en kackerlacka som inneboende och det ville vi inte betala för.

Det enda jag har shoppat hittills är en bok – Säg det inte till någon, en hemsk verklighetsskildring om en kvinna med en väldigt tragisk barndom. Jag har redan läst halva. När jag var i Thailand läste jag åtta liknande böcker om människor som har varit med om de mest fruktansvärda saker och jag kan verkligen inte förstå hur människor kan vara så onda. Att läsa sådana böcker får mig att uppskatta hur bra jag har det i livet.

Idag visade sig äntligen solen och vi la oss på stranden men det var så hysteriskt varmt att vi inte klarade mer än en timme. Det gick inte heller att svalka sig i vattnet som är lika varmt som i luften och det var dessutom mycket skräp och stora vågor i havet. Så vi gick och la oss vid poolen på hotellet istället och nu är jag en kräfta. Men röd är också en färg! :)

 

Om det är någon som vill ringa till mig eller Anders så är det plus sju timmar från Sverige och jag har mitt svenska nummer igen.

Ha det gott!


Bali baby!

Nu är vi framme i Indonesien på turistorten Kuta. Resan hit var lång och vi försökte sova så mycket som möjligt. Det var skönt att vi fick tre platser så jag kunde ligga ner och sova. Ibland är det tur att jag är liten! Anders som har blivit förkyld fick ont i örat uppe i luften så han hörde ingenting på vänster öra på ett dygn. Annars har det gått smärtfritt. Flyget mellan Sydney och Denpasar tog cirka 6 timmar och jag som annars är van vid att få mat och få se på film blev förvånad av att allt kostade på flyget. Det var tur att jag hade datorn med mig så vi kunde kolla film på den.

När vi kom fram till AP inn som vi hade bokat boende på började det spöregna och någon bokning hade de dessutom inte fått. Men vi fick oss ett rum ändå, dock dyrare än vi hade räknat med. Det hade varit omöjligt får oss att gå och leta upp något annat hotell utan att allt vi äger skulle bli blött. Så vi valde att stanna. Pga regnet och att vi inte sovit på flera dygn så låg vi bara i sängen hela dagen.


Trots regnet är det varmt! De säger att det är 30 grader men jag tycker att det känns mycket varmare och vi håller på att smälta bort. Det ska bli spännande att känna hur det kommer att vara när solen vill visa sig. Men det skulle dröja en vecka sa taxichauffören.

Bali är ett shoppingparadis och jag vill ha allt, jag har dock inte köpt något än eftersom jag inte vet vad saker kostar och det gäller att pruta. Så om någon vet något om priserna på Bali så skulle information uppskattas :) Sen ska jag shoppa! Måste bara köpa en till väska… Maten är billig och god, liknande den i Thailand.

Hur är allt hemma?

Kram

Auckland

Tiden har bara runnit ivag har i Auckland. Jag tanker pa mina stackars vanner som fortfarande sitter fast i Hong Kong och inte vet hur lange de maste stanna dar. Jag hade ioforsig tyckt att det skulle vara roligt att hanga i Hong Kong eftersom jag alltid har velat aka dit men forstar att de som ar dar nu bara vill hem.

Det enda jag och Anders har gjort har i Auckland ar strogat runt i stan, shoppat och sett pa bio. Vi har aven bokat rum pa ett hostel i Kuta pa Bali som jag hoppas ar bra..



De senaste natterna har det inte blivit sa mycket somn eftersom vi rakade checka in pa en bargata och man far inte tillbaka nagra pengar om man har betalat. Polis, brandkar och ambulans later dessutom hela natterna har i Auckland.

Ikvall ska vi lagga oss tidigt eftersom vi maste aka harifran kl 3 i natt. Det ska bli sa himla skont att komma till varmen och fa tillbaka den lilla farg som jag hade fatt men som lika fort forsvann.

Hoppas att allt ar bra med er :)


Sista tiden i Nelson :(

Dålig uppdatering, jag vet. Men de senaste veckorna har det varit otroligt stressiga och vi har haft fullt upp med redovisningar, packning och flyttstädning. Allas redovisningar var väldigt bra och jätteroliga att se. Helgen innan och redovisningsveckan var tråkiga eftersom alla var inlåsta i sina lägenheter och var hemlighetsfulla och man fick inte komma in någonstans. Redovisningen skulle handla om allt vi har lärt oss under våra 3 månader i Nya Zeeland och man skulle på ett så kreativt sätt visa upp det för klassen. Det var mycket jobb men tillslut blev vår redovisning jättebra! När vi inte pluggade hann vi även med att fira lite påsk.

 







I måndags var vår examensdag och vi var i Abel Tasman. Vi började med att åka båt i någon timme, sen vandrade vi i 2 timmar innan vi tog båten tillbaka. Det var otroligt vackert och roligt att få se nationalparken en sista gång innan vi lämnar Nya Zeeland. Sen åkte vi till Elizabeth (rektorn) och Robs hus där vi fick champagne och en massa annat gott att äta på. Som avslutning stod vi tillsammans i en ring och bad och sjöng på maori. Vi fick även varsin greenstone av lärarna, som de alla hade hållit i och gett energi till och som är formad som en tår. Meningen är att den ska fånga all negativ energi och att vi ska kunna ge den vidare till våra barn som sedan kan komma till Nya Zeeland med den och bli igenkänd. Det betydde mycket att få den. Sen hungade vi med varandra och det var då som alla grät som mest så det blev bara ännu värre när vi var i ansiktet på varandra.

På kvällen var vi alla ute och åt på Boatshed. Maten var väldigt god och det var kul att äta tillsammans en sista gång. Det var dock inget roligt när vi hade ätit upp och skulle säga hej då till alla. Det var otrolig jobbigt. Tack klassen för de här två åren, de har betytt väldigt mycket för mig och vi har haft så underbart roligt ihop, så att tänka på att allt är slut nu gör väldigt ont i hjärtat. Men livet går vidare och nya äventyr väntar.

Resten av veckan har bestått av många tårar och avsked, mycket packning (fick skicka hem 10 kilo!), chokladfondue och städning. Nu är jag i Auckland igen och i morse vinkade jag av de sista och mötte upp Anders. Vi ska vara här i 4 dagar till innan vi drar vidare till Bali!


In the land of the long white cloud!

Denna veckan har vi varit i klassrum tre hela dagar med Mark. Pa mandagen fick vi tva timmar pa oss att gora en presentation om Sverige for turismeleverna pa NMIT. Dagen efter presenterade vi den och jag maste saga att jag larde mig valdigt mycket om Sverige efter den. Det var dessutom valdigt roligt att gora den for turismeleverna sa att de kan lite om svensk kultur. Bland annat larde vi dem att dansa schottis och att saga sju sjosjuka sjoman skottes av sju skona sjukskoterskor. Det gick sadar.



Idag var de deras tur att gora nagot for oss. Det blev en massa olika lekar/tavlingar i parken. Jag och Gunilla fick pris for basta bat (som vi gjort av 2 papper). Det var en valdigt rolig formiddag och till lunch hade vi knytkalas da alla fick ta med nagon NZ vs svensk mat. Jag och Liisen tog med agg med majonas och en raka pa. I helgen ska vi jobba med var presentation som vi ska ha nasta vecka som slutarbete. Det kommer nog bli grymt! Ikvall ska jag pa bio - clash of the titans och imorgon ska vi ha paskmys i parken.

Maste aven saga jatte mycket tack till Ann-Marie och Egon for det svenska godiset och tidningarna. Det var mycket uppskattat!



Stort grattis till pappa som fyller 45 ar idag. Hoppas att du far en bra dag!



Glad Pask!!