Nyfrissad

Idag har jag kikat på stan och köpt en klänning och en väska. Jag passade även på att fixa håret vilket tog en evighet så nu är jag jättehungrig! Men fint blev det iallafall :)

Imorgon åker vi till Göteborg och firar in det nya året med Frida och Mattias. Det ska bli jätteroligt!

GOTT NYTT ÅR!!


Det är kallt!


Fast inte på den här bilden :P


Städning i mormors hus

När jag satte mig i bussen igår påväg till Grästorp åkte den. Jag som trodde att jag var tidig. Efter fem minuter visade sig att jag hade rätt för då upptäckte även chaffören att han hade åkt för tidigt och fick åka tillbaka igen. Självklart var det inga där men det var ju bra att han gjorde rätt för sig.

I Grästorp träffade jag mamma. Vi gick till mormors hus och åt. Sen åkte mamma och jag stannade kvar och grejade hela dagen. Hittade en hel del saker jag ville ha, bland annat två kristallkronor. Synd bara att jag inte har något stort slott där jag kan ha alla fina saker som jag hittade. Det är helt sjukt vad mycket grejer man samlar på sig under en hel livstid. Mormor hade även hennes mamma -Majkens saker eftersom hon bodde hos henne ett tag innan hon dog för tre år sedan. Så det är inte lite saker att gå igenom. När Anders hämtade mig på kvällen syndes det inte att jag hade gjort någonting..

Några av de gamla sakerna som jag hittade -



Ett gammalt instrument. Någon som vet vad det heter?


Julafton

Hej mina vänner! Hoppas att ni hade en underbar jul!

Det blir ingen sista minuten som jag så gärna ville. Känner verkligen att jag behöver lite värme och sol men dels så finns det nu inga sista minuten kvar (om jag inte hade varit ledig i 2 veckor för isåfall finns det för 2000!), dels så är det ju flygkaos överallt så flygen går säkert inte ändå och så är det inte så jättevarmt någonstans (Kanarieöarna - runt 18 grader). Suck! Jag får väl försöka överleva till sommaren..


Julafton var en väldigt trevlig dag. För min del. Anders mådde dåligt och spydde :/ På morgonen kom mamma och morfar och vi åt, hade på Kalle Anka (jag är den enda som vill se det) och delade ut julklappar. Jag fick en massa skoj. Bland annat ett våffeljärn, ett fluffigt täcke, en klocka, en volume master och ett fint armband från pilgrim. När mamma och morfar åkt drog vi vidare till svärföräldrarna och gjorde samma saker där, förutom Kalle Anka. Mer mat, mer julklappar. Vi gjorde även julklappsleken och jag vann till slut grisen som jag (samt många andra) ville ha :) Grisen är en grytlapp i gummi..

Igår var planen att vi skulle åka till Trollhättan eller gå ut i Lidköping men eftersom Anders var dålig kändes det som om jag också skulle bli det och då skulle det inte vara så roligt att gå ut. Så vi stannade hemma istället. Vi åkte bara till elgiganten och köpte julklappar till oss själva. Anders köpte en eltandborste och jag köpte en systemkamera :D


GOD JUL!

Imorgon är det julafton! Så idag har vi julstökat och slagit in de sista julklapparna. Snart ska vi åka och köpa julmaten. Det är bara mamma och morfar som kommer men man måste ju ändå ha en massa julmat att bjuda på. Sen åker vi vidare till svärföräldrarna för ännu en omgång. De två senaste jularna har jag ätit på mcdonalds så detta året kommer att bli annorlunda. Men ändå så bekant :)

Eftersom jag verkligen inte kommer att ha någon tid imorgon så får jag istället idag säga GOD JUL. Hoppas att dagen blir fantastisk!

Puss och Kram


Äntligen har jag min tapet i köket!

Nu är det bara lite lister och belysning under skåpen kvar. Sen är det klart! 
Min sambo och svärfar är allt duktiga :)
Det är svårt att få en bra bild på färgen. Den är iallafall lila-röd-isch..

Fint va?


Dan före dan före dopparedan.

Idag är det bara två dagar kvar till julafton. Fast vi har fuskat lite och hade en minijulafon igår hos syster. Vi hade jättemysigt, åt julmat och delade ut klappar. Jag fick bland annat shampoo och balsam från TREsemmé, glögg-te och ett förfestspel som passar mig perfekt eftersom jag älskar att spela spel på förfester. Jag längtar till att inviga det.

Syster & Magnus


Julklappsutdelning

Charmtroll :)

Innan vi åkte till syster svängde vi förbi mormors lägenhet. Det kändes väldigt surrealistiskt att vara i hennes lägenhet när hon inte finns längre. Direkt jag öppnade dörren kände jag lukten av mormor, vilket jag aldrig kommer att få göra igen. Det blev ännu mer verkligt att hon är borta när jag idag hämtade hennes ägodelar på sjukhuset där hon dog. Hoppas att hon har det bättre där hon är nu..

 


Det går framåt..


En gammal tapet som var under. Ganska fin?

Anders och Egon håller på att sätta upp tapeten i köket nu. Äntligen! Hoppas bara att de blir färdiga idag. Jag är skeptisk :P


En mysig helg i julens anda.

Helgen inleddes med jobb på fredag morgon. Jag sov ingenting den natten så när jag kom hem så gick jag och la mig i två timmar. På kvällen hade vi lite julmys på jobbet med smörgåstårta och en fantastisk god cheesecake som J komponerat ihop. Efter maten åkte vi till Skövde och såg på en julkonsert av de tre s:en -Sanna Nielsen, Sonja Alden och Shirley Clamp. Även Björn Kjellman, Måns Zelmerlöv och någon färöisk kille var med och sjöng. Bäst på konserten var Björn som var väldigt roligt och så tycker jag att Sanna sjunger väldigt fint. Hon och Sonja gjorde till och med en rap om Skövde. Måns var lite av en besvikelse och var mest bara med på ett hörn ibland. Onödigt att han var med alls enligt mig. Det var en jättemysig kväll och man fick lite mer julkänsla.




På lördagen fick jag inte heller sova för då skulle vi upp och åka till Töreboda för att fira jul med Anders släkt där. Vi fick jättegod mat, som vanligt och även där en hel del julkänsla.

Mamma ringde tyvärr och berättade att min mormor hade dött. Det förstörde stämningen kan jag säga... Jag har inte träffat min mormor på många år och för ett tag sedan drömde jag att hon hade dött och ingen hade berättat det. Tydligen hade hon varit sjuk ett tag så det var kanske det jag kände. Trots att jag inte har träffat henne på så många år så var hon ju fortfarande min mormor och jag var väldigt mycket hos henne när jag var liten.. Mormor blev dessutom bara 72 år. Alldeles för ung :'(

Idag fortsatte vi och "julade" och åkte till skogen. Där grillade Anders familj och jag korv och sen letade vi efter julgranar. Det var jättemycket snö! Man hade snö upp till knäna nästan hela tiden och det var ganska jobbigt att pulsa fram. Värsta träningspasset. Vi (läs Anders) gick dessutom lite vilse så vi fick en extra promenad. Efter några timmar hittade vi iallafall en gran som står och droppar i källaren nu. Ännu en mysig juldag :)



Ha en fortsatt mysig fjärde advent!


1år!

Idag för ett år sedan åkte jag till Australien. Tänk att det har gått ett år redan! Det känns som det var för någon månad sedan bara. Jag tyckte jättemycket om Australien även om jag bara var där i tre veckor och inte hann se så mycket. Men jag skulle hemskt gärna åka tillbaka.



Längtar tillbaka! Nu ska jag gå ut i kylan och jobba. Imorgon är jag ledig så då ska vi kanske åka till mamma och hämta alla julgrejer. Längtar också till att klä granen :)


Lucia

På lucia åkte jag och Anders till Göteborg och träffade Frida och Mattias. Vi började med att shoppa julklappar i Nordstan så nu är jag färdig med det. Jag hittade även ett par snygga nyårsklackar :) Vi åt en väldigt god lunch på Jensens Böfhus och gick sedan till Liseberg. Det var jättemysigt att gå runt och kolla på marknaden och smaka på en massa ostar och korvar. Det var också väldigt kallt så vi fick gå in i butiker då och då för att tina upp. Efter Liseberg gick vi till Bergakungen och såg på Harry Potter. Även i biosalongen var det kallt så det var tur att vi hade våra jackor. Filmen var jättebra, fast det är störande att slutet kommer först i juli.



♥ Dag 9 – Min tro

Jag tror inte på något någon har skrivit ned i en bok för några tusen år sedan. Det är ju det de flesta religionerna är baserade på. En bok. Konstigt tycker jag. Jag har alltid tänkt att om det nu finns en gud som älskar alla osv varför finns det då så otroligt mycket smärta i världen. Han kanske bara inte älskar mig och en miljard andra.

Jag tror att alla människor föds goda och att samhället och familjen formar hur man blir.
Jag tror att det finns något mer på vår jord som de flesta av oss inte vet så mycket om. Andar, energier, spöken, kalla det vad du vill. Jag har nog alltid trott på sådant. Jag var på seans en gång. Det var läskigt. Ska nog inte göra det igen.

Jag tror även på mig själv. Att jag kan göra vad jag vill med mitt liv. Bara jag vill..


Bild från Google


♥ Dag 8 – Ett ögonblick.

Ett speciellt ögonblick för mig var när jag började på KulturTurism utbildningen. Det var första gången jag flyttade hemifrån och tillsammans med Anders dessutom och jag började på ett nytt kapitel i livet. Jag var väldigt nervös första dagen på utbildningen, men det gick bra. Och det visade sig att det var underbara människor jag skulle gå med och att kurserna var toppen.


Idolfinal!

Idag är det en sista battle mellan Minnah och Jay. Vem tror ni vinner? Jag tror absolut att Jay kommer att vinna! Jag börjar jobba klockan 16 så jag får ha på finalen på tv:n medan jag jobbar.
Ha en mysig fredagskväll!


♥ Dag 7 – Min bästa vän.

Nu har jag missat några dagar på listan, så jag väljer därför att börja på dag sju. De innan var lite tråkiga tycker jag..

Jag har inte bara en bästa vän utan jag har faktiskt två. Emelie och Frida heter de. Jag lärde känna båda två när jag var runt 5-6 år. Frida lärde jag känna eftersom min storasyster var kompis med hennes storasyster och flyttade till henne. Trots att Frida är ett år yngre än mig så har vi alltid hängt i skolan och när hon hade rast kom hon till mig och tvärt om. Emelie och jag började i samma klass i förskolan och vi gick ihop till nionde klass. Vi har haft våra stunder ifrån varandra men har alltid hittat tillbaka. I högstadiet hängde jag inte lika mycket med Emelie som med Frida men på något sätt umgicks vi tillsammans en dag och har varit bästa kompisar sedan dess. Det är jag väldigt glad för och de betyder otroligt mycket för mig! Emelie bor för tillfället i Usa och "living the american dream" och Frida som går samma utbildning som jag gjorde åker till Nya Zeeland i januari. Det är jättetråkigt för mig som blir kvar i kalla Sverige och ser fram emot när de kommer hem igen. Jag hoppas att vi en dag kommer att bo i samma stad alla tre så vi kan träffas oftare. Kanske till och med på samma gata. Det skulle vara kul!


Dansuppvisning i nian (hahaha)


När Emelie fyllde 19 år :)





Såhär ledsna blir vi när vi är ifrån varandra :/



Haha jag har verkligen bara jättegamla bilder på oss. Dags att komma hem tycker jag!

9 december

Det har varit väldigt fint väder ute idag. Jag har varit ledig hela dagen så jag har inte varit utanför dörren, bara på balkongen. Men därifrån såg jag hur fint det var. Önskar att jag hade en systemkamera så att jag kunde ta fina bilder. Jag fick nöja mig med den kameran jag har och fotade lite på balkongen.

 


En bättre bild på kronan

Det är otroligt hur fort en dag kan gå fast man inte har gjort någonting.. Jo förresten, jag har sökt ett jobb. Så det ska bli spännande att se om jag får det..


Äntligen färdig!

Tadaaaa!!

Det färdiga pepparkakshuset :)




Mitt nymålade hörnskåp. Bara glasruta som fattas. Tack för hjälpen Frida!

Min glaskaraffsamling :)

Den nya fina kronan. (Inte så jättebra bild men..)

Nu är det Greys Anatomy på tv:n! Ha det gott!!


Gårdagens filmer

Som jag sa igår så låg vi bara framför tv:n hela dagen. De filmer vi såg var:





Svårt att säga vilken film som var bäst, men jag blev glatt överraskad av Terror on Elm street. Trodde inte att den skulle vara så bra som den var. Sen gillade jag Coraline väldigt mycket också. 

Idag har jag och Frida satt ihop pepparkakshuset. Som vanligt blev jag brännmärkt. Det hör till och börjar bli lite av en tradition. Vet inte om det är en så trevlig sådan dock. Nu är det bara dekoreringen som återstår.

Nu känns det lite tomt i lägenheten eftersom Frida har åkt och Anders är i Tyskland. Då är det bra att jag har ett pepparkakshus att sysselsätta mig med.


2:a advent

Jag och Frida har bara slappat framför tv:n idag och kollat på film. Nu är vi sugna på att se en skräckfilm men har inte bestämmt vilken än. En riktig bakisdag.


Luna var också med och kollade på film


Loppis och partajande!

Igår började jag och Frida dagen med en loppisrunda i stan. Vi startade på Fa-fyndet och avslutade med loppisen i Sockerbruket. Det var galet mycket utställare och besökare och både jag och Frida hittade en massa fina fynd.

Mina fynd

Tanken var att jag skulle vara färdig med pepparkakshuset nu så att jag kunde visa resultatet, fast det hann jag inte med så jag får väl göra färdigt det idag. Eller imorgon..

Så här ser det ut nu iallafall, det ska bli spännande att se om det går att sätta ihop.

Idag är vi inte så pigga. Igår kväll kom nämligen Bille och Klas hem till oss. Det dracks diverse alkoholhaltiga drycker, spelades Jenka, Geni, ölspel samt "jag har aldrig" och efter det pallrade vi oss iväg till Stadt där vi dansade loss som aldrig förr. Trots att vi inte var så många så gjorde de som var med att det blev väldigt roligt!



Bille tyckte det var gott med popcorn och drinkar :)


Julmys!

Idag har jag varit ledig så jag sov länge. Anders och Frida var inte hemma så medan jag var själv målade jag mitt hörnskåp som jag och Frida började med igår. När Frida kom hem gick vi och inhandlade material till vårt julbak. Vi bakade knäck, julchoklad och pepparkakor. Vi började att göra ett stort pepparkakshus men degen räckte inte till så vi får göra klart det imorgon. To be continued...