Nytt i hemmet




Present från Liisen :)

Present från Anders :)

Present från mig själv :) Luna ser lite skeptisk ut.


KT - reunion!

Hej!

En minst sagt fantastisk helg är över.
Det blev inte mycket sömn men en hel massa skratt och tankande av kärlek. I fredags tog jag tåget till Göteborg där jag mötte upp Liisen. Vi åt och kollade på stan. På kvällen tog vi bussen till Veris där nästan hela klassen var. Vi åt tacos, pratade och gick igenom vad som hade hänt under vintern när vi har varit ifrån varandra. Vi gick och la oss sent och gick upp tidigt nästa dag.

Då åkte jag, Liisen och Liv in till TUR-mässan där jag fick en del nyttig information inför usa-resan. Det var kul att se mässan men samtidigt så var vi trötta och bakishungriga hela dagen så det var skönt när vi kom tillbaka till Veris igen. När vi kom innanför dörren hittade vi resten av gänget i exakt samma ställning som när vi lämnade dem -liggandes i soffan framför Big Brother. De hade gjort annat under dagen men det såg lite komiskt ut när vi såg dem i soffan. På kvällen gjorde vi oss iordning, åt mer tacos, sjöng, dansade och pratade innan vi tog bussen in till stan. Där stod vi i kö i vad som kändes som en timme. Men min tidsuppfattning var inte som den skulle vid den tiden.. Vi gav iallafall upp och gick till en bar istället. Sen tog vi en taxi hem och fortsatte festen till tidig morgon.  

Dagen efter gick vi upp tidigt igen, packade våra saker och sa hej då till alla. Det är verkligen bland det jobbigaste som finns, att veta att man har mått så bra tillsammans hela helgen och att man nu inte kommer att ses på ett bra tag. Jag citerar en klok Frida- "Jag röstar för att vi flyttar ihop allesammans i ett kollektiv för jag tycker inte det är kul att vara såhär utspridda över landet längre. Det är inte bara en klass vi är, vi är en familj ♥"

Hemvägen blev aningen längre än jag och Liv hade tänkt oss med inställda tåg och förseningar men det var det helt klart värt.

Tack alla klassisar för att ni förgyller mitt liv och extra tack till Veris som har fixat och donat ihop helgen!

Bild lånad av Veris :) - http://aletta.blogg.se/

Vi ses snart igen!


Helg!

Efter jobbet gick jag en snabbis på stan och skulle shoppa. Jag hade redan sett ut vad jag skulle prova på nätet och jag hade bara en timme på mig innan de stängde. De mesta fanns inte i min storlek, var för stort fast det var minsta storleken, var slut eller var fult i verkligheten. Det som blev över var ett par svarta byxor. Till min vårgarderob. Inte så kul men behövligt. Nu ska jag packa till klassåterträffen i götet i helgen.
Vad tusan ska jag ta med?

Jag kommer antagligen inte ha någon tid att blogga och jag är nog en av få som inte har internet i mobilen. Så hoppas att du får en fantastisk helg.
Det vet jag redan att jag kommer att ha :)



Grattis Ann-Marie som fyller år idag!


6 år!

Idag var det 6 år sedan jag och min sambo blev tillsammans. Jag hade precis fyllt 18 och gick i gymnasiet. Helt ofattbart vad tiden har gått fort. Det första åren fick svärföräldrarna stå ut med mig och för snart 3 år sedan flyttade vi till vår egna lägenhet. Du och jag, älskling!


Vår första resa tillsammans till Bulgarien.


Längtar!

Nu är det inte många dagar kvar tills jag träffar det här härliga gänget igen!


Teatime!


Gott nytt år och grattis cdon!

Idag fyller cdon.com 12 år och det firar de med en massa erbjudanden, bland annat hela
Sex and the city-boxen för bara 299 kronor. Det är bara idag så passa på!

Det är även det persiska nyåret idag och för dem blir det år 2711. Så Gott nytt år!

Idag var det väldigt segt på jobbet eftersom det knappt fanns något att göra. Vanligtvis är måndagar väldigt stressiga men inte idag minnsan. Det enda spännande som hände var att jag fick vara med på en fotografering.


Imorgon är jag ledig :)


Det är inte bara jag som är trött.




Söndag

Det blev en jätterolig kväll igår! Jennifer, Johanna och Anders kom vid 7-8 tiden och Philip och Sandra kom förbi en sväng. Det blev en hel del tjejsnack, en massa alkohol, lite spelande och en väldans massa musik. Jag fick en fin ask och receptbok av tjejerna och flaskor med olika innehåll av killarna. Kvällen avslutades i vanlig ordning med att vi svängde de lurviga på Stadt. Där träffade jag en massa folk som jag inte sett på år och dar.

Tack tjejer (och Anders *2) för att ni ville fira ordentlig med mig :)

Även idag skiner solen och värmer upp vårt avlånga land! Förhoppningsvis smälter snön bort också. Nu ska jag gå ut och ta en långpromenad och försöka piggna till lite.



Var det någon som såg supermånen? Den var fin tycker jag..


Födelsedagsfest!!

Ikväll ska jag fira lite att jag har fyllt år. Eftersom jag inte känner så många i stan så blir vi inte så många. Men senast jag var ute så var det bara jag och Liisen och vi hade jättekul ändå. Så jag är laddad :) All in!

Ha en fantastisk kväll!!

Ikväll ser jag ut ungefär så här. Jag känner att jag behöver öva lite på att ta kort på mig själv för det gick inget vidare. Men men :)


Inte okej!


Min födelsedag

Igår blev jag väckt med frukost på sängen. Sen jobbade jag till fem och när jag kom hem stod Anders i köket och gjorde mat och det var en massa presenter på bordet. Inte helt fel! Efter maten kom svärföräldrarna och vi åt min favorittårta som Anders hade bakat :) Mums!

I present fick jag bland annat en timmes massage, en årsprenumeration av Cosmopolitan, en tavla, pengar, en bok om tårtor och en chokladask med mig, Emelie och Frida på.



Min fina och mycket goda tårta :D


Numera 24 år!

Hej kära läsare!

Jag ber om ursäkt för min usla uppdatering den senaste veckan. Jag har helt enkelt inte haft så mycket att berätta. En snabb summering : Förra lördagen fyllde mamma år så som present storstädade jag hela hennes hus, hon har opererat sig och har för närvarande bara två funktionella fingrar.. På tisdagen och torsdagen jobbade jag hela dagen och fick kämpa att överleva med praktikanten från helvetet, hehe nejdå. Men nästan. Otroligt vad mycket en människa kan klaga. På onsdagen började Greys anatomy igen. Yejj! Så då var det såklart greyskväll hos Johanna. Mys!

Igår torsdag jobbade jag som sagt, men det var inte vilken torsdag som helst - det var min födelsedag!! Helt plötsligt fyllde jag 24 år och var jättevuxen.. De senaste två åren på KulturTurism var så roliga och de gick så fort att jag nästan glömde av att jag blev äldre. Nu är jag lite stressad av tanken på att min mamma fick barn när hon var 20 och min syster när hon var 23. Ojoj..

Helt otroligt att det har gått ett år sedan jag fyllde 23 år. Det var svårt att slå min maskerad och resan runt Nya Zeelands södra ö. Men jag var iallafall inte sjuk detta året :) 



Mer om min födelsedag i nästa inlägg ;)


Äntligen fredag

Hej vänner!

Jag har varit sjuk hela veckan men iallafall jobbat måndag, torsdag och fredag så nu ska det bli skönt med lite ledighet. Ikväll hänger Anders med en kompis så de har tagit över tvn (måste skaffa en tv till sovrummet!) så jag vet inte vad jag ska hitta på. Kommer nog att somna rätt så tidigt ändå :P

Vad hemskt det var att höra om det som hänt Japan! Mina tankar går till alla drabbade och deras anhöriga i Japan men även till mina vänner runt om i världen som kanske också kommer att drabbas. Det är så mycket naturkatastrofer och andra hemskheter nu som händer samtidigt så man blir ju orolig. Det är skönt att man bor i ett land som är ganska skyddat från katastrofer. Då känns det som man kanske inte ska klaga så mycket på att det är kallt..



Ha en trevlig helg!


Fettisdagen & kvinnodagen & sjuk

Idag är ingen rolig dag. Jag har feber och en ständigt rinnande näsa. På fettisdagen och allt. Det är tur att jag är ledig iallafall för igår var det inte kul att jobba.

Hursomhelst så tänkte jag tipsa om två filmer jag sett. Det känns som om min blogg bara handlar om filmer nuförtiden men den här bloggen handlar om mitt liv och film är en stor del av mitt liv. Det är mitt sätt att koppla av och fly verkligheten för ungefär två timmar.
Många av er tycks stanna kvar iallafall :D

Den första filmen är Sanctum som vi såg på bio i Göteborg. Som jag sagt tidigare så är film alltid bäst på bio och är det dessutom 3D så är det top notch. Sanctum handlar om några som utforskar en jättestor grotta och när det plötsligt kommer ett oväder kan de inte ta samma väg upp som de kom ifrån utan blir tvingade att hitta en annan väg som aldrig har utforskats tidigare. Man sitter på helspänn hela tiden och nu minns jag paniken jag kände när jag dök för första gången och varför jag inte tycker om att dyka. Jag är väldigt känslig när jag kollar på film men jag har nog aldrig gråtit så mycket på bio förut som jag gjorde till denna film. Men jag var inte den enda i salongen heller. En film du måste se helt enkelt!



En annan film jag har sett är The fighter med Mark Wahlberg och Christian Bale. Den handlar om en crackberoende ex-boxare som tränar sin bror till att bli lika bra som han en gång var. Det går sådär. Boxningsfilmer eller sportfilmer överhuvudtaget är inte någon direkt favorit för min del men jag tycker ändå att det var en helt okej film. Christian Bale har alltid varit en av mina favoriter och i The fighter är han verkligen suverän i sin roll.
Fullt förståeligt att han vann en oscar.


Nu ska jag gå och kurera mig med en massa te.
Ha det bra!


Sunshine!

God förmiddag!

Det har varit en fullspäckad helg för! I fredags mötte jag Daniel som jag träffade i Indonesien och hans dotter Dea. Vi var och fikade och kikade i lite affärer. På kvällen storhandlade jag och Anders och sen åt vi tacos.

Igår lördag gick vi upp tidigt och åkte till Göteborg. Först var vi på Ikea i några timmar och sen åt vi på Jensens böfhus (49 kronor innan klockan 16!). Efter det kikade vi i affärer fast jag köpte bara en burk chai te och mitt favoritgodis (som bara finns i femmanhuset vad jag vet) och på kvällen var vi på 3D bio och såg Sanctum.

Idag är en sån dag man bara vill vara ute i det fina soliga vädret. Jag får se om jag hinner det senare. Anders är på möte så jag har passat på och sett de senaste Big Brother avsnitten. Nu ska jag storstäda här hemma och fräscha till det med lite nytt från Ikea.


Fint.


Bilder från weheartit.com

The experiment

Tjolahopp!

Vilken onödig dag det har varit idag, har verkligen inte fått något gjort. Men ibland behöver man sådana dagar också..

Igår var det den första officiella dagen på campingen. Oj vad mycket jag har att lära mig, det är skönt att jag börjar nu och inte till sommaren som så många andra. Imorgon jobbar jag igen och jag hoppas att jag kan lite mer då än igår.

En film som Johanna rekommenderade för mig heter - The experiment och jag tycker den var helt okej. Jag har en kärlek till fängelsefilmer där även denna filmen utspelades. Den handlar om ett gäng män som ska vara med i ett experiment i ett låtsasfängelse där några blir fångar och några blir vakter. De ska vara inlåsta där i två veckor och har vissa regler de ska gå efter. Jag vill inte berätta för mycket men jag kan ju iallafall säga att det inte går speciellt bra. Det är inga snälla människor som får vara med direkt. Kan tillägga att jag var fly förbannad större delen av filmen, mest för att jag avskyr orättvisor och elaka människor.



Liisen rekommenderade mig även att se en dokumentär som finns på Svt play, jag tror den heter säljsekten eller något liknande. Den handlar om företaget The phone house och hur de behandlar sina anställda. Det är helt galet, att det är möjligt och att det dessutom händer i sverige . Absolut sevärd!

Tjingeling