Hostelbubbla

Provjobbet på restaurangen gick bra men jag har fortfarande inte fått något konkret svar om jobbet är mitt. Jag har aldrig serverat förut så det var lite stressigt och förvirrande. Det var ett stort event så varje bord hade mellan 6-12 personer och det blev lite mycket att komma ihåg när alla skulle beställa olika sorters kaffe. På engelska dessutom. Men vanligtvis är det bara en vanlig restaurang och då tror jag att det är lättare. Restaurangen är italiensk och ligger i ett Hilton hotell precis vid havet med en fantastisk utsikt. Och den har aircondition vilket är väldigt trevligt när det är 34 grader och 70% luftfuktighet. I slutet på mitt 5 timmar långa provjobb fick jag den godaste lasagnen jag ätit på länge. Jag hoppas att jag får svar imorgon om jag har fått jobbet eller inte. 
 
Annars så hänger vi bara på hostelet i vår hostelbubbla med vår hostelfamilj. Nu börjar väldigt många åka dock vilket är jättetråkigt. Idag åkte Lena och imorgon lämnar Peter oss. Båda var dessutom i personalrummet så nu flyttar nya människor in. Alltid kul med nytt folk men som sagt tråkigt som tusan när folk sticker. :(
 
 
Igår gjorde Cassandra franska crepes. Det var mumsigt!
 
Benny som är managern på Waterfront hänger också med ut då och då.
 
Cassandras födelsedags tårta
 
 
 
 

Jobbintervju!

Idag ska jag äntligen på en intervju. Det är som en servitris, något jag aldrig gjort förut men för att få erfarenhet måste man ju jobba med det. Det ska bli spännande. Håll tummarna! 
 
Fredag morgon på waterfront backpackers. 
Pelikaner
Jag och Cassandra från Frankrike som också jobbar på hostelet. 
Idag gick vi till en frukt och grönsaksmarknad och shoppade loss. 

Waterfront backpackers

Idag har jag varit i Cairns i en vecka. Tiden går fort när man har roligt. Jag är kvar på samma hostel och har bott in mig så det kommer att bli svårt att lämna. Det är inte så stort så de flesta känner varandra och många stannar länge. Jag har fortfarande inte hittat något jobb så varje dag letar jag på internet i några timmar. Annars så hänger vi vid lagoonen eller kollar på film. Idag regnar det så när det finns en ledig dator ska jag göra mitt RSA certifikat vilket man behöver för att jobba med alkohol i restauranger. Det tar runt 3 timmar att göra och kostar 18 dollar. 
 
I förrgår var vi på ett nytt ställe, salt house, bredvid havet. Det är ett väldigt fint och dyrt ställe men på måndagar har de drinkar för 4 dollar så då går alla backpackers dit. Igår gick vi som alltid till Woolshed. Går man dit innan klockan elva är det gratis så vi går alltid dit då. Sen dansade vi tills de stängde klockan 3, åt paj och McDonalds och hoppade i poolen innan vi däckade. Så ser mitt liv ut just nu. Inte helt fel. 
 
Några killar lagade curry till alla en dag. Igår lagade några italienska tjejer Carbonara. Jag är alltid glad när jag slipper laga mat.
 
Det var fruktansvärt varmt och svettigt igår så förfesten hamnade i min säng i personalrummet ett tag i hopp om att vi kunde kyla ned oss lite. Vår a/c är kass så det funkade inte. 
 
Gårdagens lunch bestod av fiskbullar som jag köpte på det svenska caféet. Som jag har saknat fiskbullar! Jag köpte även lite lakrits som tog slut alldeles för fort. 

Cairns

I tisdags fick jag beskedet att det inte finns något mer jobb i Bowen, hos Alan, så jag bestämde mig för att åka dagen efter. Mest på skoj sa jag till Tim och Sebastian att de borde följa med mig till Cairns och en stund senare sa de att de ville följa med. Så jag slapp köra, hade roligt sällskap under den 7 timmar långa bilresan och vi delade på bensinkostnaden. Perfekt! På vägen upp stannade vi vid ett vattenfall och vid mission beach där havet faktiskt var riktigt varmt och stranden var väldigt fin.
 
 
När vi anlände i Cairns gick vi till Waterfront hostel där Tim bodde i två månader innan han kom till Bowen. Han hjälpte mig att få jobb här så idag jobbade jag första dagen med att städa hela hostelet. Jag får inga pengar för det men får bo gratis i personalrummet tillsammans med 7 andra fattiga backpackers i utbyte mot att jag städar två dagar i veckan. I onsdags var Tim och Sebastians första och sista dag i Cairns för dan efter flög de till Perth. Så det firade vi med att gå ut. Igår hade hostelet gratis grillad mat och vin och efter det var det ladies night på Woolshed med gratis champagne. Tydligen är det samma visa varje torsdag så då kan jag spara pengar på middag och dricka en dag i veckan iallafall. Härligt!
 
 
Igår lade jag ut en annons för att sälja min van och idag sålde jag den till ett par tyskar. Alla på hostelet är trötta så ikväll ska vi bara hänga och kolla på film. Efter två dagar känns det redan som jag känner de flesta. Jag bor precis i city och utanför min dörr har jag lagoonen som är en jättestor pool bredvid havet. Havet är brunt och inte så trevligt dock. Men det är fint ändå.