Ny bloggdesign

Vad tycks? Den är inte helt färdig men det tar en evighet för mig som är nybörjare. To be continued..

Peace out!


De senaste dagarna

Eftersom jag inte har skrivit på några dar nu så får jag ta det baklänges.

Hela dagen idag har jag letat efter jobb så nu hoppas jag att jag kan få något utav dem. Jag har även gjort pannbiff och macaroner som blev himla gott :) 

Igår gick jag runt i stan och frågade om det var någon som behövde extrahjälp men det såg mörkt ut på jobbfronten just nu. Efter jobbletandet var jag, Frida och några från Fridas klass på bowlingen och inte bowlade men spelade biljard. Det var kul att se lite folk jag inte träffat på länge.



I söndags var jag och Anders i Vångaskogen och plockade svamp. Det fanns massor med kantareller men vi var bara ute i ungefär en och en halv timme eftersom det var så blött, jag hade inga stövlar och är genomförskyld. Vi hittade iallafall såpass mycket kantareller så att det räckte till två mackor var. Mums!


 


I lördags fyllde Anders morfar 88år så vi var på kalas hos Anders morbror. Det är alltid trevligt att bli bortbjuden och få mat :) På kvällen såg vi på Bröllopsfotografen som hade sina roliga stunder, speciellt i början. Kul med filmer på värmländska tycker jag. Mer sånt.

Ha det gott!


Fotobok tips!

 

Jag mår fortfarande dåligt, har en ständig huvudvärk och tycks inte bli av med förskylningen.

Idag var mamma och hennes kusin Roger på besök och efter de hade åkt satte jag mig ner och började göra en fotobok. Jag har som jag sagt innan flera tusen bilder att kolla igenom och nu har jag iallafall kommit igenom Australienbilderna. Jag hittade en sida där man får göra den första boken gratis och det ska jag absolut göra. Annars är det tyvärr väldigt dyrt att göra fotoböcker tycker jag. Sidan man kan göra fotoboken på är -www.photobox.se/gratis_fotobok



Ha en mysig fredagskväll!


Sammanfattning av 7 månaders resan

Nu har jag äntligen "tagit tag i det" och gjort en sammanfattning av min 7 månadersresa på andra sidan jordklotet. De inlägg jag gjorde under under tiden jag var borta var väldigt oregelbundna vilket kanske gjorde att det ibland var svårt att veta var jag befann mig. Har jag förstått.. Trevlig läsning!

Resan började med att jag, Liisen och Clara hoppade på ett flyg till Australien där vi befann oss i ungefär tre veckor. Då hann vi med att festa loss i Byron Bay, dricka en hel del goon (fiskrens), träffa massvis med underbara människor, besöka ett regnigt men himla trevligt Nimbim, sola i Surfers Paradise, klättra i vackra Blue Mountains, upptäcka allt vad Sydney hade att erbjuda och fira både jul och nyår med en stor del av klassen. Det var en otroligt rolig tid och nyår i Sydney var bland det galnaste jag gjort...på länge :)












Efter Australien flög vi till Nya Zeeland. Vi var där i nästan fyra månader och läste kursen "International CulturalTourism" och jag lärde mig otroligt mycket. Kan ärligt säga att jag nu vet mer om Nya Zeeland än vad jag kan om mitt egna land. Vi bodde i vackra Nelson på campus tillsammans nästan hela klassen och sprang in och ut hos varandra hela tiden.. Jag som älskar att festa hade fest minst en gång i veckan :P Det var en de bästa tiderna i mitt liv och jag lärde känna en mängd fantastiska människor som jag helst hade velat ta med mig hem :) och som jag saknar väldigt mycket.

I Nya Zeeland hann jag med att göra mer saker än vad jag har gjort tidigare i mitt liv sammanlagt. Några saker jag gjorde var : simmade med 250 delfiner i soluppgången, flög helikopter upp till ett berg på 6500 feet, åkte forsränning och hoppade då ner för ett vattenfall, åkte i en buss runt hela sydön med hela klassen (otroligt kul men ack så jobbigt samtidigt!), sov i en nationalpark och vaknade av att en monsterinsekt kröp på min höft, lärde mig en maorikrigsdans på stranden i morgonsolen, bodde i en hippievan i två veckor och åkte runt hela nordön, besökte massor med vackra vingårdar och smakat på deras goda viner, såg en hel del platser där "Sagan om ringen" spelades in, såg overkligt vackra platser, sov i ett maorihus där deras förfäder vakade över mig :), hade en redovisning om allt vi lärt oss i en timme (som va grym :P), spelade en hel del ölspel, var på reggaefestival och dansade. Och mycket mycket mycket mer!

 






 
 


 














Efter Nya Zeeland åkte jag vidare till Indonesien där jag och Anna gjorde praktik på företaget "Eco Vision Resort". Det var en riktigt rolig praktik och vi lärde oss en massa om ekologi och om hur det är att vara svensk med ett företag i Indonesien. Vi bodde på den lilla men otroligt vackra paradisön Gili Meno.
Anders följde också med och många undrar vad han gjorde när jag och Anna jobbade.
Man såg honom mest här:


Med en bok i hängmattan eller i havet med sköldpaddorna.

På Gili Meno var det hela tiden en massa människor som bodde med oss på Bugi beach. Vilka alla var härliga människor. Vi låg ofta på stranden, kollade på solnedgången och senare på stjärnorna och lyssnade på spännande historier om äventyr hos kannibaler och naturfolk och kom på många bra idéer om livet.










Efter Indonesien åkte jag och Anders vidare till Singapore där vi såg världens största fontän och en hel del höga hus, besökte Little India, Arab street samt Chinatown och besökte äventyrsön Sentosa där Universal studios tyvärr var stängt men där vi iallafall fick se rosa delfiner.


 

Efter Singapore åkte vi till Malaysia där vi besökte Kuala Lumpur och Port Dickson. Kuala Lumpur var en häftig stad och Port Dickson åkte vi till för att få lite sol innan vi åkte hem. Det regnade tyvärr hela tiden, vi var de enda vita och det fanns inget att äta. Men men.. Det var iallafall fint och Malaysia överhuvudtaget var ett vackert land. 
I Kuala Lumpur hann vi med att se Petrona Towers som var väldigt höga och vackra byggnader och att åka väldigt mycket metro.
  



Efter Malaysia åkte vi till Kina. Jag har ingenting emot Kina men kulturkrocken var mycket större än jag hade förväntat mig. Kineserna är väldigt olika svenskar. Vi hade iallafall väldigt roligt där och träffade mycket sköna människor. Vi hann med att se de flesta sevärdigheterna men jag och Anders var lika mycket sevärdigheter för kineserna som deras byggnader var för oss. De städer vi såg var Wuhan, Shenzhen och Beijing. Vi besökte bland annat den Kinesiska muren, himmelska fridens torg, den förbjudna staden, sommarpalatset, olympic park, alla markets (Silk, pearl osv) och tempel of heaven.













Efter Kina åkte vi till Hong Kong där vårt flyg gick ifrån. Det var en chock att komma till det ställe där vi skulle bo. Helt obegripligt hur många rum de hade lyckats få in det huset. Riktigt läskigt var det också och jag hoppades hela tiden på att det inte skulle börja brinna för då skulle man inte ha en chans att ta sig ut. Det hostel vi tillslut valde var mycket mindre än vår lägenhet och hade kanske sex rum. Allt som fick plats i rummet var en säng.

I Hong Kong gick vi mest omkring och åkte även färja över till den andra sidan. Vi hann med att se en ljusshow som är varje kväll över alla skyskraporna, faktiskt riktigt bra, shoppa loss samt att åka till Disneyland som var jätteroligt!














Fullpackad på väg hem!

Det var hela resan, hoppas att det var begripligt. Nu är jag hemma igen och väntar på nya äventyr :D

Puss och Kram


Sjuk :(

Jag vaknade i morse av att jag hade jätteont i halsen och var täppt i näsan. Men jag tänkte då att det skulle försvinna under dagen, vilket det inte har gjort :( Nu ska jag gå och lägga mig och hoppas att jag mår bättre i morgon när jag vaknar!


(Hong Kong)

Jag är så trött på det här regnet! Jag saknar värmen.

Sov så gott!


Hos Frida

Idag har jag varit med Frida hela dagen och bland annat hjälpt henne att städa lägenheten för att sedan sätta ut den på blocket och så har jag gjort slingor i hennes hår. Nu sitter vi och kollar på fångarna på fortet, inget jag kollar på när jag är själv men Frida ville se det så.. Nu börjar det igen!

Jag och Frida


Ha det nice
!

Lite om mig..

Du heter: Sabina

Smeknamn: Sabbe. Sabinchi, Binchi, bitchi, älskling.. Kärt barn har många namn..

Låt som när du är ledsen sörjer till:
Fix you med Coldplay


Beroende av:
 Godis! Familj, vänner och kärlek


Vad tror folk om dig?
att jag lyssnar på pop och schlager


Stämmer det?
Nej, jag lyssnar mest på hårdrock

Vad får du oftast komplimanger för?
Mina rådjursögon och färgen på mitt hår.


Hur imponerar man på dig? Genom att vara sig själv och inte bry sig om vad andra tycker. 

Brukar du skratta för dig själv? Oja


Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Jag hade jätteroligt igår! Tack för en toppenkväll! :D


Var bor du?
Lischöping


Trivs du där?
Ja, det är en mycket mysig stad


Hur svarar du i mobilen?
Hej det är Sabina


Vem ringde du senast?
Frida


Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att hon var i Trollhättan hos sin mor. 

Antal timmar sömn inatt:
cirka 9


Sov du ensam:
Nej


Brukar du komma i tid:
Ja oftast, hatar att vänta på andra och låter helst inte andra vänta på mig.

Hur känner du dig nu:
Pigg och glad och sugen på att få ett jobb.


Vanligaste färg på dina kläder: 
Svart


Vad tycker du om fötter:
Jag tycker att det är vackert att ha bruna fötter, vilket jag inte har allt för ofta..


Vad saknar du:
Min familj som bor alldeles för utspritt och långt ifrån mig.


Hade du en bra kväll igår:
 Jag var bakis hela dagen och på kvällen var jag ganska trött på att hänga framför tvn. Så.. inte direkt..


Favorit dryck på morgonen: Te

När brukar du oftast gå och lägga dig: Runt 23


Är du blyg?
Under situationer då jag känner mig osäker kan jag bli blyg och tyst.

Sysslar du med någon idrott:
Jag älskar att dansa och hade jag haft råd skulle jag gå på dansskola, men det har jag inte just nu.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet:
Jag tror på attraktion vid första ögonkastet, kärlek kommer senare.


Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag:
Allt killar gör som inte tjejer gör.


Är du nöjd med ditt liv:
Har precis kommit in i ett nytt kapitel i mitt liv, vilket är lite förvirrande. Jag hade varit mer nöjd om jag hade ett jobb och en inkomst.


Är du bortskämd:
Jag var aldrig bortskämd när jag var liten, men sen träffade jag Anders :)

Vad gör du i morgon: Söker jobb och ska träffa Frida som har semestrat på Öland i en vecka.


Vad är det värsta du vet?
Finns så mycket saker.. Egoism, djurplågeri, svek, orättvisor, att vänta..


Har du bra vänner och äkta vänskap?
Jag har underbara vänner!! Tråkigt nog flyttar de bästa ifrån mig :(


Vad är det finaste du fått? En resa till Egypten, där va det fint :)

En speciell dag du minns:
Finns så många att välja mellan.. När vi snorklade med sex hajar i Thailand. Det var speciellt.

Du samlar på:
Socker. Alltså sånt socker som man ofta får på caféer i små förpackningar.


Vem ringer du när du är arg/ledsen:
Anders eller mina kompisar

När grät du senast: Säkert till någon film eller tv-program för någon dag sedan. Är väldigt känslig för sådant.


Vad skulle du göra om du vann en miljon:
Ta körkort och göra en road trip genom USA (vilket jag tänker göra även om jag inte vinner, men det skulle ju underlätta) men även spara mycket. Ge bort en del också till familjen.


Vill du gifta dig:
Inte igår, kanske idag. Ändrar mig hela tiden.. Jag älskar tanken på att planera ett bröllop..

Vill du ha barn:
Absolut, när jag vet vad jag vill i livet, har en fast inkomst och är redo. Om en sådär sju år kanske :)
 

Är du musikalisk? Jag älskar att sjunga iallafall.


Vad dricker du helst när du är törstig:
Hallonsaft


Bor dina föräldrar tillsammans:
Nej.


Har du någon gång gråtit dej till sömns:
Alltför många gånger..


Biter du på naglarna:
nejnej


Jag


Grästorpsdagen

Hör och häpna, grästorpsdagen var jättekul. Eller ja, vi var ju aldrig på själva dagen bara på konserthuset på kvällen. Liisen kom vid fem och då tog vi bussen till Grästorp. Väl framme gick vi till min syster som hade fest. Jag tror att det kom runt 40 personer så det var fullt hus. Det bjöds på god mat - rostbiff, kalkon, kassler, frukter och potatissallad. Jag och Liisen var väldigt duktiga på att supa ner alla med kortspelet "busdriver", det var dock inte lika roligt när jag också blev tvungen att spela eftersom jag inte är speciellt bra på det. Runt tolvtiden gick vi till konserthuset där det var konsert och dans. Både jag och Liisen älskar att bugga och det fanns många som var villiga att ställa upp på en dans så det var jätteroligt! Det tråkiga var att jag blev uppbjuden av "Bingo Åke" två gånger som bara kan en snurr..

Konserten var av Billy som bara spelade gyllene tider låtar (om jag minns det rätt) och det var väldigt svårt att dansa där eftersom det var grus där man stod. Mina skor är helt förstörda efter det :(

Det var väldigt förvirrande att träffa och se alla som man inte sett sedan nian och senare kom det även många från gymnasiet, och Liisen som inte kände en enda hälsade såklart på alla. Det värsta med att vara uppvuxen i en småstad är att alla vet vilka alla är och hälften av dem Liisen så glatt hälsade på ville jag inte alls hälsa på. Men men vad gör det.. Det var iallafall en kanonkväll och vi pratade konstant tills vi lade oss klockan fyra!

Dagen efter rörde jag inte en fena..

Jag hade alldeles för roligt för att ta några kort, men eftersom jag har så många från NZ visar jag ett därifrån istället.


Jag och Liisen

P&K


Grästorpsdagen!

Idag är det inte vilken dag som helst - för det är Grästorpsdagen. Senast jag besökte denna stora dag var jag nog runt 14 år och hängde med de andra fjortisarna vid BG (kiosken). Så det ska bli väldigt spännande och se hur det är att vara där som 23 åring. Klockan fem ska jag och Liisen till min syster som ska ha fest. Det är tråkigt att det regnar så himla mycket bara, det blir så mycket bättre stämning på en festival när det är bra väder.

Några roliga utomhusfester i Nya Zeeland.



Ha en fantastisk lördag!

Mys

Lägenheten är fläckfri och luktar gott, popcorna är poppade, hallonsaften är blandad och jag har "På smällen" med Katherine Heigl på film. DET är fredagsmys!

Hos mig just nu

Scrapbooking

Idag har jag städat hela lägenheten så nu är den skinande ren. Man har väldigt mycket tid över när man är arbetslös.. Efter det tyckte jag att jag förtjänade ett långt härligt bad men till min förvåning var proppen borta. Jag har letat överallt men inte hittat den. Det måste vara hon som bodde i vår lägenhet när vi var borta som tagit den. Men varför skulle någon ta en propp till ett badkar? Ytterst underligt.

Det är inte speciellt roligt att agera hemmafru när mannen är på jobb så för att hitta på något skoj har jag gjort en scrapbooking sida.

Här är resultatet:

En gammal sida

Ha en mysig fredagskväll!

Scones

Eftersom jag var för lat för att gå ner och handla bröd till Anders på Ica tänkte jag att jag istället skulle baka brödet. Så jag började att blanda ingredienserna och satte på ugnen, men upptäckte då att jag inte hade något smör. Så jag blev ändå tvungen att gå ner och handla. När jag skulle betala med mitt icakort som jag har användt under hela min utlandsvistelse, hade jag helt glömt av vad jag har för nummer! Jag har fortfarande inte kommit på det! Väldigt irriterande.. Så jag blev tvungen att springa upp och hämta ett annat kort. Suck!
Jag har även hunnit med att baka färdigt sconsen som faktiskt blev väldigt goda, packa upp väskan från helsingborgsresan och städa.


Nu sitter jag och försöker att räkna ut vad hela sju månadersresan har kostat mig. Det kan ta ett tag..

Puss & Kram

2 år!

Imorgon har jag och Anders haft lägenheten i två år om man bortser från de sju månaderna jag var utomlands. Tiden går väldigt fort! Jag trivs jättebra även om jag helst skulle vilja att den skulle vara helt klar. Idag var jag duktig och städade vår vind. Det tog mig tre timmar. Innan kunde man knappt gå in men nu ser det inte ut som vi har så mycket grejer kvar. Jag tog inga före och efterbilder på vinden, så istället får ni en bild från ett annat slags boende.


Ett skohus i Nya Zeeland

Ha det gott!


Helsingborg

Jag kom precis hem ifrån en vecka hos farmor och Claes i Helsingborg. Att solen sken här uppe i Lisch var en stor överraskning eftersom det har regnat nästan konstant i skåne sen jag kom dit. Resan var lång men jag hann både med att läsa ut en bok (Karriär & köksbesvär av Sophie Kinsella) som var mycket bra och rensa bland alla bilder från resan. Upptäckte att jag hade 32.000 bilder! Det är dock inte bara mina bilder så det finns en hel del att ta bort, men det tar väldigt lång tid att göra det.. 

Veckan gick väldigt fort men vi hann ändå med att göra en hel del saker. En dag så gick jag en promenad med Emelie i nästan 4 timmar eftersom hon snart flyttar till USA och en annan dag tog vi färjan över till Helsingör och kikade. Helsingör är en väldigt mysig stad att bara ströga runt i. Vi har även varit i Råå och kollat på segelbåtar.
 

 
Seglarfestival i Råå

Vi har dessutom hunnit med att ha en 40tals fest och kräftskiva. På 40tals festen, som vi hade eftersom både farmor och Claes fyllt år, skulle vi klä oss i något från år 1940 vilket var lite svårt. Jag hade iallafall på mig en liten svart hatt som jag köpt i Kina.



Min fina farmor


Kulturturismentreprenör!

Efter två lärorika och fantastiskt roliga år på kulturturism utbildningen är jag nu en examinerad kulturturismentreprenör. Vad det betyder är lite knepigt. Utbildningen är en väldigt bred linje och jag skulle kunna jobba med det mesta. Men man kan säga att jag nu skulle kunna öppnat något eget inom kulturturism området om jag skulle vilja. Och det är ju bra!


Liisen berättar om tillgängligheten på kulturarrangemang

Examensdagen blev väldigt lyckad. På förmiddagen redovisade klassen sina examensarbeten. Jag och Anna visade en film som jag har gjort om" Hur man går tillväga för att bygga en ekoby i Indonesien". Efter det gick vi till Strand där vi fick våra betyg och åt.




Jag får mina betyg

När livebandet började spela började klassen att dansa och det var mycket trevligt. På kvällen gick vi hem till mig. Eftersom vi inte hade sett varandra sen Nya Zeeland så hade vi mycket att prata om och vi gjorde också en rolig lek. Vid 22-tiden fortsatte festen till skolan för ett sista röj och avslutade med pyjamasparty och övernattning.



Nästa dag åt vi frukost på "Elake Måns" och insåg att vi nu var arbetslösa. Det resulterade i att 8 personer gick till arbetsförmedlingen. De som jobbade där blev förvånade när vi sa att vi tog examen igår och att vi idag var arbetslösa. Det var bara Mac som har haft turen att få jobb genom sin praktik.


Arbetsförmedlingen

I söndags hade jag examenskalas och vi har köpt ett nytt bord och hade kvar det gamla i köket så det blev ett långbord där alla fick plats. Jag bjöd på pastasallad och marängsviss. Tyvärr har jag inte så många i min släkt som kunde/ville komma men som tur är så har Anders en stor släkt. Från min familj kom min syster och två av hennes barn samt Frida och Mattias som var jättegulliga och hjälpte till mycket. I examenspresent fick jag ett jättefint halsband av Marika som hon designat själv med älskade syster ingraverat som jag blev väldigt glad över, och så fick jag blommor och pengar.


Långbord


Jag, Albin och Marika

Kram Sabina


Hemma!

Förlåt för att jag har varit så hemskt dålig på att uppdatera det senaste. Men som jag sa innan så har jag bott hos min mamma som varken har bil eller internet och bor i en skog på landet. Så jag har varit ganska isolerad från omvärlden vilket på ett sätt har varit skönt efter sju månader av nya intryck dagligen.

Förra veckan hjälpte jag och min bror vår syster att måla deras hus. Vi hann inte helt färdigt men det kommer att bli jättefint när det är det. Målandet var kanske inte det roligast men det var roligt att umgås med syskonen och
syskonbarnen. Det var också trevligt att få god mat hela tiden så nu har jag väl gått upp de kilona som jag gick ner utomlands.

Nu har jag varit hemma i fyra dagar och har städat och grejat sen jag kom innanför dörren. Det var roligt att hänga upp mina nya klännigar men de kläder som låg i paketet från Indonesien måste tvättas och det fanns ingen tvättid före lördag..

Under de två månaderna jag var i Nya Zeeland och Anders var hemma så satte han in ett nytt kök och det är jättefint! Det är bara några smågrejer kvar att göra och så ska vi köpa nytt bord och stolar. En av de bästa sakerna med köket är att det finns en diskmaskin, vilket jag aldrig har haft innan.

Innan

Efter

Idag ska jag göra det sista på min praktik och imorgon måste jag börja förbereda mig för på torsdag tar jag examen! Efter det är jag en färsk kulturturismentreprenör så om du har något jobb inom kultur, turism, event, projekt eller marknadsföring så är det bara att kontakta mig.. ;)

Blivande Kulturturismentreprenörer