The outback

Vi har kört och kört och kört i vad som känns i en evighet nu. I början var landskapet gjort av röd sand, lite träd och buskar och helt platt. Sen ändrades det till att under en kort period vara lite kullar och sen igår har det mest varierat från att ha varit helt öppet landskap med torrt gräs till skog med torra träd. Rätt igenom det har de byggt en i princip helt rak väg där det finns nån liten håla med nån liten bensinstation var 20-30 mil. I det här landskapet/öknen har de dessutom släppt ut tusentals med kossor och får som får härja fritt i några år. Så man behöver inte bara se upp för kängurur på vägarna. 


Igår såg vi 32 kängurur på typ två timmar varav vi var cirka en centimeter från att köra på en. Och denna morgonen körde husbilen precis framför oss på en men den överlevde och hoppade vidare. Den såg dock lite skakad och förvirrad ut. Vilket ju är förståeligt. 

Idag har det varit döda kängurur precis överallt längst vägen. På de nyaste liken, som oftast ligger på vägen, sitter det oftast några örnar. Så en himla massa örnar har vi sett här ute. Jättefina! 


Vi har även sett (vad vi tror är) tusentals termitbon längst vägarna. Många har satt på dem kläder så det ser ut som gubbar. 


Längst vägarna är det dessutom fullt med gummidelar från exploderade däck och gamla bilvrak.


På vägarna passerar mest husbilar, husvagnar och såkallade road trains som är långtradare med upp till fem vagnar. De är inte roliga att köra förbi. En drover (cowboy) med sina kossor. Ibland ser man drovers på sina hästar eller fyrhjulingar men oftast går kossorna runt själva på och bredvid vägarna.

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0