Livet i ett Ashram

Sakta men säkert börjar vi komma in i rutinerna i Swami Sivananda Ashram. Vi kom hit lagom till middagen för tre nätter sedan. Det var allt väldigt förvirrande eftersom vi inte fick någon direkt information om stället men vi fick iallafall varsin säng i tjej/ killhusen. Korridoren där jag bor i har små avdelningar med två sängar i varje och det ser exakt ut som cellerna i Orange is the new black. Vi listade ut att där är ett dagligt späckat schema och efter middagen klockan 6 finns det wi-fi tillgängligt ( om det vill fungera ) och klockan 8 är det satsang då alla sitter i Shiva salen och mediterar, sjunger med mera tillsammans. På vår första satsang var det en konsert med några kanadensare och igår hade de som varit här i en månad för att lära ut yoga sin examen, så det var bland annat en talangshow med en salig blandning av talanger. En av sångerna vi sjunger 2 gånger om dagen.

Vi lever yoga här. Det är inte bara ett träningspass om dagen och sen tar vi det lugnt. Inte alls. Vi är på Yoga vacation som det heter men inte den slags vacation som jag är van vid.
Dagen börjar med att vi blir väckta klockan 5.20 för att delta i satsang som börjar klockan 6. Oftast är den i Shiva salen men i morse så gick vi på en "silent walk" till andra sidan sjön där vi mediterade och sjöng. Tyvärr hade jag ingen kamera med mig men det var helt klart en av de vackraste soluppgångarna jag sett hittills i mitt liv. Efter satsang som är en och en halv timme varje morgon får vi te innan det första yogapasset startar klockan 8. Efter det är det den första av två måltider klockan 10. Brunch består oftast av ris och två sorters såser med grönsaker. Middagen brukar bara vara typ ris och bönor. Inte så glamoröst. Enligt yogans regler måste man äta vegetariskt, utan svamp, lök eller vitlök. I början tyckte jag inte att det var särskilt gott men jag har börjat gilla maten mer och mer. Efter brunch är det karma yoga då alla i en timme städar ashramet eller blir tilldelad att hjälpa till under satsang eller brunch/middag. Sen är det coaching class då man kan öva mer på sin yoga eller meditation och ställa frågor till läraren. Sen är det te, lektion om yoga en timme, två timmar mer yogaträning och klockan 6 är det middag. Igår när det var examen fick vi en riktig festmåltid serverad på ett stort bananblad och det var den godaste indiska maten vi har haft hittills. 


Klockan 8 är det satsang och 22.30 ska lamporna vara släckta. Som sagt ett späckat disciplinerat schema som alla måste delta i.

Det finns väldigt många olika Ashram man kan välja mellan i Indien och runt om i världen. Vi hade hört mycket gott om just det här och så ligger det väldigt vackert i djungeln uppe i bergen vid en stor sjö. Det är inte lika varmt här och det har regnat och åskat ganska mycket vilket är väldigt skönt.

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0