Dag 2

Dagens vandring började med cirka 3500 trappsteg. Det var inte det roligaste jag gjort. Men det var väldigt fina stentrappor och vi fantiserade om att det var dvärgarna från Sagan om ringen eller Snövit som hade huggit ut dem. Solen värmde mycket så det blev många vattenpåfyllningsstopp. Vi stannade två gånger och drack te (en gång för att regnet öste ned senare på dagen) och en gång för lunch. Efter de värsta trapporna kom vi in i en trollskog med bland annat stora rhododendronträd som är Nepals landsblomma. Tydligen kissar man mer när man är så här högt upp och det är ju inga problem om man är en man men något mer problematiskt om man är tjej som jag. Speciellt när det bara är en väg och väldigt många människor går den vägen upp och ner. En gång gick jag en bit in i skogen för att inte synas och upptäckte när jag satt ner att massor av blodiglar i alla storlekar klättrade upp för mina skor i en rasande fart. Det var otroligt vad snabba de var men jag var snabbt ur skogen och fick bort dem innan allt för många kom in genom hålen på mina skor. Vi gick upp och ner i skogen på stentrappor, bredvid vackra vattenfall och bäckar, över broar och hästbajs. Vi passerade vattenbufflar och turistiga byar som lockade med choklad och Coca cola och förbi oss gick fullpackade mulor och deras ägare.
Nu är vi i Ghorepani 2860 meter över havet och sitter tillsammans med människor från hela världen runt elden medan regnet öser ner utanför. Mysigt värre!
Även här har de internet så jag undrar om de har det även längst upp på berget? Jag antar att det är en nödvändighet i dagens samhälle. Min mamma är nog den enda människan i världen som inte har internet. 
Det är lite roligt att de uppe i bergen där det antagligen är sjukt kallt större delen av året, inte har något isolering eller värme i husen men har internet. 
Hotellet vi bor på är simpelt men väldigt mysigt (minus kylan) och vi betalar inte ens något för rummet utan det ingår i matpriset. Kanon! 

Här åt vi lunch


Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0