The eagle has landed!

Tre härliga dagar har passerat med många äventyr som det finns mycket att skriva om. Håll i er...

I förrgår började vi dagen med att äta på Einsteins bagel som har en massa olika smaker på bagels och tillbehör. Varför har vi inte bagels i Sverige egentligen?? Det är ju så gott!

Efter frukosten åkte vi till ett ställe vi verkligen hade sett fram emot – nämligen NASA och Space center Houston. Det var riktigt bra gjort och för mindre än 20 dollar fick man lära sig en massa om rymden. Vi började med att åka med en ”tram tour” runt NASA där vi bland annat fick se kontrollrummet där de övervakar alla uppdrag samt rummet där astronauterna lär sig allt de behöver för att ta sig ut i rymden.

Tyvärr såg vi inte Fuglesang men det var en som frågade var vi kom ifrån och när vi svarade Sverige så sa hon att de hade en svensk som jobbade hos dem, alltså Fuglesang. Som om vi inte visste det… :P Inne på centret fick vi gå in i den gamla space shuttlen, lösa en massa olika gåtor och problem (som hur man skulle få några bitar till att bli en fyrkant eller triangel typ hjärngympagrejer, jätteroligt!), se en massa månstenar, t.o.m känna på en m.m. När det stängde klockan fem hade vi bara hunnit se halva så vi frågade om man kunde komma tillbaka nästa dag igen och det vara bara att skriva upp sig på en lista så kom man in :)

På kvällen var det premiären på den nya Sherlock Holmes filmen och filmfreaks som vi är var vi tvungna att se den. Samtidigt var det kul att svenska Noomi Rapace var med som förövrigt var mycket bra. Och snygg! Även i denna film var det vackra bilder från Paris och den var absolut sevärd. Jag vill inte säga för mycket men slutet var väldigt oväntat…

Igår åkte vi till Nasa igen och kollade på det vi missade. Vi såg då t.ex en föreläsning om vad för uppdrag som är på Mars just nu, väldigt intressant och en film om bland annat uppskjutningar och astronauternas känslor i rymden. På kvällen åkte vi till ett ställe som heter Kemah som ligger vid havet och har ett tivoli, butiker och restauranger. Vi åt hummer, räkor och en stek på en restaurang som hette Aquarium som hade en massa stora aquarium med hajar och fiskar, runt i restaurangen som gjorde att det kändes som att man var under vatten. Mys!

Idag lämnade vi Texas bakom oss, men innan vi hade kommit ur delstaten var vi bara tvugna att köpa varsitt par Cowboyboots. Såklart. Tjejerna i butiken var otroligt rara och tyckte att det var himla roligt att vi var och hälsade på i Texas.

Efter några timmar i bilen är vi nu i jazzens, vampyrernas, alligatorernas och Katrinas stad New Orleans, Louisiana. Här har vi tänkt att stanna några dagar och utforska allt vad staden har att erbjuda.

Have a good one!

 

 


Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0