Kladdkakemuffins

2 ägg

2 ½ dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

4 msk kakao

½ tsk bakpulver

2 dl vetemjöl

100 g smält smör eller margarin

 

Smält smöret. Vispa ägg och socker. Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Tillsätt sist vetemjölet och det smälta smöret. Vispa ihop till en jämn smet. Klicka ut smeten i bakformarna. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i cirka 10 minuter.


Fest med Liisen!!

Idag är jag minst sagt trött. Men gud vad roligt vi hade det igår! Liisen kom runt sextiden och vi lagade mat, drack och gjorde iordning oss. Sen drog vi ut på Stadt och röjde. Efter det gick vi och åt och fick stå i kö i en evighet. Jag tror vi sa god natt vid halv fem. När man inte har träffats på så länge så har man ju tusen saker att prata om och tiden går alldeles för fort när man har så roligt. Nu har Liisen åkt :( men jag hoppas att vi ses snart igen!

Eftersom vi hade så kul fanns det inte riktigt någon tid till att ta några kort, så det får bli två från Nz istället:


Kram!


Fredagsmys!

Har precis storstädat hela lägenheten, kanske inget man vill göra varje fredagkväll men det såg verkligen ut som en bomb hade slagit ner. Så nu är det rent och fint och Anders är iväg och köper kinamat. Det måste ju vara fint imorgon när Liisen kommer!! Jag har längtat i flera veckor efter det. Det känns jättekonstigt efter att ha umgåtts med henne i två år när vi gick i skolan tillsammans, sen i Australien i tre veckor och efter det bodde vi ihop i nästan fyra månader i Nya Zeeland. Sen flyttade hon till umeå, av alla ställen?! Sjukt långt borta från mig. Hon är dessutom en av få som vet allt om mig. Bara en sån sak. Så det ska bli riktigt roligt att hon kommer hit! ^^


Vår redovisning i NZ

I Abel Tasman

När Anders kommer ska vi bänka oss framför tvn och kolla på en film som Johanna rekommenderade. Jag berättar om den nån gång om den var något att ha.

Ha en mysig fredagskväll!!


For a pessimist I´m pretty optimistic.

Idag var det den sista dagen jag jobbade på hotellet! Skönt men samtidigt tråkigt, jag får ju sån seperationsångest och jag har haft väldigt roligt där. Jag kommer framförallt sakna våra frukostmöten där vi pratat om allt mellan himmel och jord. Men men, life goes on! Och tjejerna kommer jag träffa iallafall, fast utanför jobbet. Jag fick en jättegullig avskedspresent av cheferna som passar mig perfekt! :D Tassaruha. Jag bjöd också på lite fika i form av mina kladdkakemuffins. De blev uppskattade, både av Anders när jag bakade igår och av dem på jobbet. Konstigt förresten att jag inte kan säga tjejerna på jobbet längre..


Presenterna :)


127 timmar

Hallå där!

Idag känner jag att jag har lärt mig en massa nya saker och var jättepigg och glad när jag kom hem. Sen lagade jag lite mat, bulgur och kassler :) och däckade i soffan, som vanligt. Fanny och jag fick själva lägga upp schemat på campingen så det känns jättebra. För andra kanske det är nytt år, nytt liv men för mig är det nytt jobb, nytt liv. Det kan ju bara bli bättre.

Film-o-man som jag är har jag sett ännu en bra film som jag måste rekommendera - 127 timmar. Många har säkert hört talas om den eftersom det är en sann historia. Den handlar om en kille som själv ger sig ut på lite äventyr och lyckas fastna med armen under en stor sten. Där sitter han fast i 127 timmar med knappt någon mat eller vatten och smart som han va berättade han aldrig för någon om vart han skulle. Något jag störde mig på var även att han inte hade någon mobil med sig! Varför tar man inte mobilen med sig?! Regissören Danny Boyle har gjort den riktigt bra och trots att man bara får se en man som sitter fast större delen av filmen så sitter man spänd hela tiden och i slutet var jag helt utmattad. Se den!


BOKREA!

Ni har väl inte missat att det är bokrea? Jag älskar böcker och vill ha en massa på rean. Böcker är annars väldigt dyrt tycker jag så när det är rea kan man passa på att köpa några för ett bättre pris. På bokia.se kan man köpa fem böcker och betala för fyra av reaböckerna, på adlibris.com är böckerna billigare och på cdon.com finns det många att välja mellan. 

Några böcker jag skulle vilja ha på rean -





Kalas hos syster

Dagarna bara springer förbi utan att jag har gjort något speciellt. Bara jobbat, ätit och sovit. Så kommer det vara tills lördag. Jag hoppas att jag får ett bra schema på det nya jobbet nästa vecka så att jag kan få några slags rutiner.

Igår fyllde min kära syster år. Grattis!! Hon och hennes äldsta son Linus är just nu på kanarieöarna och gôttar sig i solen. Det förtjänar de :) I söndags var vi i grästorp och firade henne och blev bjudna på en massa god fika.


Min fina syster


Gullivers resor

Om ni inte visste det redan så är film ett stort intresse för mig och film är alltid bäst på bio. Så vi chansade och åkte till bion för att se om det fanns några platser kvar till den nya Jack Black filmen Gullivers resor. Och det fanns det. Jack Black är alltid kul att se och vid ett tillfälle skrattade jag så att jag grät. Jösses, vilken härlig kille.


Loppisfynd

När jag slutade jobbet gick jag en sväng förbi loppisen på sockerbruket. Det var massor med folk. Jag hittade en fin glaskupa för ynka tjugo kronor. Den får agera sockerskål.

När jag kom hem stensomnade jag på soffan men vaknade av att Anders spelade fotbollsspel, jag ogillar ljudet av fotboll och gick istället och la mig i sängen. Nu ska vi äta hemmagjord kebab, den är godast tycker jag :)


Ha en fin lördagkväll!


Jag säger som Maria Montazami

MUMS!


Snart sticker jag iväg till jobbet, ska jobba hela helgen (sista helgen) och nästa gång jag är ledig blir nästa lördag. Och då kommer Liisen!! :) Tjoho!

Ha en fantastisk fredag!


Allt för min syster

Jag var en sväng hos Jennifer och såg på film med tjejerna - Allt om min syster. Den var absolut sevärd men väldigt sorglig. Den handlade om en flicka med leukemi och om hennes liv med det. Att min mormor precis dött i leukemi gjorde den inte direkt lättare. Men som sagt - verkligen värd att se.


Nu ska jag se på CSI och sen blir det en dejt med John Blund.


One word

Jag hittade en sån där liten lista som brukar vara uppskattad. 


1. Var är din mobiltelefon?
Sovrummet.
2. Var är din andra hälft? Påväg?
3. Ditt hår? Strawberryblonde.
4. Din mamma? Älskad.
5. Din pappa? Älskad.
6. Det bästa du vet? Resa.
7. Din dröm i natt? Nya Zeeland
8. Din dröm/ditt mål? Lycklig.
9. Rummet du är i? Vardagsrummet.
10. Din hobby? Resa.
11. Din skräck? Clowner.
12. Var vill du vara om sex år? Utomlands.
13. Var var du igår kväll? Jobbet.
14. Vad är du inte? Tjock.
15. En sak du önskar dig? Miljoner.
16. Var växte du upp? Landet.
17. Det senaste du gjorde? Åt.
18. Dina kläder? Mysbyxor.
19. Din tv? Samsung.
20. Ditt/dina husdjur? Luna.
21. Din dator? Liten.
22. Ditt humör? Trött.
23. Saknar någon? Många.
24. Din bil? Obefintlig.
25. Något du inte har på dig? Klänning.
26. Favoritaffär? Gina.
27. Din sommar? Rolig!
28. Älskar någon? Många.
29. Favoritfärg? Grön.
30. När skrattade du senast? Nyss.
31. När grät du senast? Igår.

 


Frukost i sängen

Imorse väckte Anders mig med frukost på sängen. Lyxigt värre! Sen gick jag till campingen där jag skulle lära mig bokningssystemet, problemet var bara att alla datorer på något sätt var trasiga så jag kan inte påstå att jag lärde mig speciellt mycket nytt.

Men jag lärde känna några trevliga personer som jag ska jobba med. Jag ser verkligen fram emot sommaren, det ska bli så roligt att jobba med en massa folk och hitta på en massa saker. Det kommer definitivt vara fullt upp hela sommaren. Städerskan på campingen är ifrån Irak och är jättehärlig. Jag som älskar att lära mig om nya kulturer har frågat henne om hon vill lära mig arabiska så efter sommaren hoppas jag kunna det flytande. Haha, neeej. Men nästan :) Hittills har jag lärt mig Habibi - älskling, Marhaba - hej och Sabah elkhair - god morgon, fast jag har ingen aning om jag stavade rätt :) 

När jag kom hem lagade jag kassler i ugn med ananas och ost med ris till. Sååå gott och enkelt! Igår stekte jag kasslern och gjorde en svampsås. Vad ska jag hitta på imorgon tro? Kassler och potatismos kanske? ;)


Jag vill ha sol!


This too shall pass

Sometimes you must accept that not all will understand you. Sometimes you must accept that you are not the only person in this world. And most of all you must accept that life is unfair.










 http://leilockheart.me


Det är jag och den där Andy :)



Glad alla hjärtans dag!

Hoppas att ni får en fin och kärleksfull dag!



Puss & Kram


Trassel

Jag kom precis hem från bion där jag såg den nya disneyfilmen Trassel tillsammans med syster och hennes familj samt familjen Hansson. Det var en jättemysig film och det kom allt en liten tår på slutet :) Efter bion mötte Anders upp mig och vi tog en promenad så mina ben är för närvarande två ispinnar. Nu ska jag äta glasstårta och ta det lugnt framför tvn.




Jag skulle ju bara ta en godis! Buhu!


Indonesien <3

Jag slumrade till en stund framför tvn och vaknade av att telefonen ringde. Nyvaken och förvirrad såg jag att det var ett nummer jag inte kände igen och det var Daniel, min handledare i Indonesien, som ringde. Det var jätteroligt att höra från honom och jag hade faktiskt tänkt på honom idag och nu saknar jag tiden i Indonesien ännu mer. Oj vilket äventyr det var! Det var kul att höra om hur det gick med Ekobyn där jag gjorde min praktik och jag skulle gärna vilja åka tillbaka om några år och se hur det ser ut.



Lite brun var jag till och med :)


Thank god it´s friday!!

Idag blev det en sån där jättetidig dag på jobbet igen. Efter några timmar upptäckte jag att det var snöstorm ute, det var det inte när jag gick till jobbet. Så när jag slutade ville jag inte gå hem utan stannade och tjötade med Johanna istället en bra stund. Goda nyheter- Johanna har också skaffat sig en blogg som jag tycker att ni ska kolla in - http://johannnawilhelmsson.blogg.se/ :D

När jag till slut kom hem var planen att jag skulle gå till kojs efter att ha kollat fejjan men då började jag prata med Emelie och blev jättepigg. Gud vad jag saknar den tösen! Kom hem!

För några dagar sedan fick jag kort från Frida som är på Nya Zeeland och insåg hur mycket jag saknar henne också. Thank god för fejjan och bloggar!


Kortet från Frida. I´m here. And you´re not. Tro mig jag vet.


En bruten arm, lunch och shopping

Idag var jag på det nya jobbet för andra gången och fick följa med städerskan runt på campingen så att jag lär mig området. Mitt lokalsinne är obefintligt så vi får se hur det blir med det. Det var ju ett hemskt snöväder idag så det var skönt att vi hade den lilla golfbilen att köra runt i. När vi var på väg till receptionen såg vi en man springa runt och skrika så vi åkte dit. Det visade sig att han hade han ramlat och brutit armen och var lite hysterisk. Vi ringde en ambulans som tog jättelång tid på sig att komma, det är inte alls långt från sjukhuset till campingen så vi tyckte det var lite konstigt..
Det blev en händelserik andra dag på jobbet :)

Efter jobbet bjöd Egon på lunch på Harrys. Tack för det! Sen gick jag och Anders in på Gina Tricot där jag hittade tre tröjor. Jag håller på och rensar i min garderob och tyckte att det behövdes lite nytt och jag gillar verkligen vårkläderna som har kommit till butikerna.
Nu är det bara våren som saknas!


Sugar, gula, socker, zucker

Sålänge jag kan minnas har jag haft en förkärlek till saker som är sött och dessutom till och med samlat på socker. Inte strösocker eller sockerbitar utan de där små påsarna eller sockerpaketen som man får när man exempelvis dricker kaffe på ett café eller på flygplanet. Det är många som har stöttat mig genom åren i mitt samlande, speciellt min farmor som har hittat många fina förpackningar under sina resor runt jorden. Jag vill bara ha en av varje och dubbletterna lägger jag i en skål i köket att användas. Eftersom det var länge sedan jag rensade i min samling och jag har farit runt och hittat en massa socker så samlade jag igår ihop allt. Jag letade i alla mina väskor och alla jackor och hittade en massa nya som jag inte hade innan. Jag passade även på att räkna dem - sammanlagt blev det 403 stycken, alla fick inte ens plats på bordet. :D Ja, jag är en tönt..




Sweet!


Eat, pray, love

Jag måste bara berätta om en film vi såg igår - Eat, pray, love eller Lyckan, kärleken och meningen med livet som jag tror den heter på svenska. Vilken fantastisk film! Jag som älskar att resa kände igen mig väldigt mycket i Julia Roberts som spelade huvudrollen och det var jättevackra bilder från Italien, Indien och Bali. Indien har jag inte varit i, än, men efter filmen var Anders inte så sugen på att åka dit. Själv blev jag bara mer sugen :) Jag blev glatt överraskad när Tuva Novotny dök upp i filmen och att hon spelade en så stor roll. Det var kul. Från Smala Sussie till Eat, Pray, Love. I like!



Jag ger den högsta betyg och skulle kunna se den flera gånger om.


3 februari

Hello!

Det var den första dagen på det nya jobbet idag och det är verkligen tusen saker jag måste lära mig. Kul! Jag tycker om att lära mig nya saker. Det ska också bli jätteroligt att lära känna alla nya människor jag ska jobba med. Efter jobbet gick jag förbi Jysk för att leta efter gardiner men istället hittade jag en klocka. Den var alldeles för stor för den plats den skulle sitta på så nu måsta jag klura ut ett nytt ställe att placera den. Men den är iallafall väldigt fin! 



Som vanligt när klockan är halv åtta så ska jag kolla på halv åtta hos mig :)


Om jag bara var lite rikare..

Nästa långresa jag och Anders vill göra är en roadtrip genom Usa -kust till kust. Nu ska jag bara skaffa ett körkort och försöka skrapa ihop pengar. Tyvärr är ju inte Usa lika billigt som asien.. Om det nu blir den här rutten så åker vi förbi alla städer där CSI utspelas - Las Vegas, Miami och New York :) Längtar!!


En gosibos