Lever det enkla livet

 
 
 
När vi inte äter, sover, jobbar eller ser på film går vi långpromenader. Kyrkogården har många fina gamla gravstenar och det finns många färgglada fåglar att titta på.
 
 
När katterna på gården inte fångar möss suger de på varandras tuttar. De är alla pojkar så jag tror att de blir lite knäppa av all komjölk de får.
 
 
 
I veckan har vi haft klippstuga i huset och jag klippte Gerrit för första gången. Han ser nu ut som han passar in i Lucindale ännu bättre. 
 
 
Vår nya adress - 
C/- Wirriminna Pastoral co
PO Box 160
Lucindale SA 5272
Australia
 
Mitt nummer -
0061 0434 23 87 76

Bajs

Det gick faktiskt väldigt bra på jobbet idag. Kossorna blev mjölkade och vi lyckades gå igenom ännu en dag utan att bli duschade i skit. För bajsar gör de. Hela tiden! Tur att jag inte är nån storstadsbo.

Huvudgatan i Lucindale


En dag i förra veckan var vi och hälsade på kalvarna och fick se när de blev matade. De var så söta och ville suga på kläderna och händerna. 

Igår var både jag och Gerrit lediga samtidigt. Det händer inte ofta så vi passade på och åkte på en utflykt till havet. Det var kallt som tusan och det enda man kunde göra var att äta glass utomhus och spela schack. Så det gjorde vi. Sen handlade vi och tankade för det måste man alltid göra när man är på ett större ställe. Och med större menar jag fler än 300 invånare som Lucindale tydligen har.  
Nej nu måste jag sova! Ska gå upp klockan tre i natt. Imorse var det is på rutan så det ser jag inte fram emot. 

Mjölka kossor

Igår lärde Hugo mig att sätta på mjölkningsmaskinen. Det är verkligen mycket att tänka på och i ett högt tempo. Men jag antar att det är likadant på nästan alla nya jobb. Det var iallafall trevligt att bli upplärd av någon som pratar svenska, det gör det lite lättare. 

Idag ska Elin lära mig hur man tar av maskinen när de har mjölkat färdigt. 


Huset har ju även en utsida. Såhär ser den ut. Vi betalar cirka 900kr per person per vecka för att bo här. 

Huset i Lucindale

Huset vi bor i ligger i "stan" cirka 15 minuter från gården. Vi delar hus med två andra svenskar, Elin och Hugo från Dalarna, Will från England och Tins från Nya Zeeland. Det är ett trevligt hus med en öppen planlösning så vardagsrum och kök i ett. 

Nu när våren har kommit till Sverige så har hösten kommit till oss i Australien vilket innebär sköna dagar men kalla nätter. Idag är det 20 grader och inatt ska det bli 10 grader.  I Australien har de inga isolerade hus eller någon värme så för att vi inte ska frysa ihjäl på natten så får vi elda. Väldigt old school. 
Även i detta huset bor det en katt :) Hennes fem ungar har fått flytta till mjölkgården där de lever lyxliv. 
Mjölkbonde i Australien

Sista flygresan gick också bra fast det blev inte så mycket sömn. Jag blev tagen i tullen på flygplatsen för att jag hade med mig för mycket snus. Jag hade fått i uppdrag av en tjej från Sverige som jag bor med att ta med en stock så då trodde jag såklart att jag fick ta med det. Men det visade sig att man bara får ta med sig 50g tobak in i Australien. En dosa är cirka 22g så man får bara ta med sig två dosor men tullmannen var snäll och lät mig ta med tre. Hade jag velat ta med de andra sju dosorna hade jag fått betala skatt på dem på runt 700-800kr. Det ville jag inte.. 

Resan från flygplatsen till Lucindale där vi bor tog fem timmar och på vägen stannade vi i Naracoorte och storhandlade eftersom det är fyra mil till närmaste affär. I Lucindale bor det 500 personer och en himla massa kossor och får.


Igår jobbade jag för första gången och fick lära mig att cup on och cup off. Det vill säga sätta på maskinen på spenarna och att sedan ta av dem. Det är viktigt att det är rent och fräscht och det är inte lätt när det är bajs överallt. Kossorna åker runt som i en karusell och när de har åkt runt ett varv går de ut igen men många av dem vill gärna stanna kvar eller till och med gå in igen för när de står där får de mat. Så det måste man ha koll på hela tiden så de inte åker ett till varv. Sen vill de gärna sparkas också när man ska sätta på maskinen så man får vara försiktig.


Jag får berätta mer om jobbet när jag har kommit in i det lite mer. På måndag ska jag bli upplärd av ägaren och jag hoppas att jag kan gå bredvid lite till imorgon så jag är förberedd. Jag ska även lära mig att köra vår van imorgon för det har jag inte lärt mig än.


Singapore Changi flygplats

Första flyget från Göteborg till Paris var försenat, jag hade redan innan kort tid på mig att hitta till nästa flyg och fick ta en buss på 20 minuter till en annan terminal. Men jag hann ändå som tur var. Jag frågade i incheckningen om jag kunde få en plats utan någon bredvid mig men fick till svar att det var omöjligt. Väl på flyget såg jag att det bara var halvfullt så det var inga problem att hitta en bra plats. Ingenting är omöjligt!
Jag såg Big Hero 6 som (förutom att någon dog) var väldigt mysig och rolig, fick mat (tyvärr har airfrance ingen jättegod) två gånger och halvsov tills vi kom fram 12 timmar senare.

Nu har jag tio timmar på Singapores flygplats och det ska inte bli några problem. Finns massor att göra! I skrivande stund sitter jag och får en grym fotmassage i en maskin. Jag har även hunnit med att sitta i den 33 grader stekande solen i en trädgård, tittat på koifiskar, gått i en fjärilsträdgård och i en kaktusträdgård samt tittat på en film i en bio. Allt är dessutom gratis!


Nästa flyg går kl 23.10 och innan dess ska jag hinna sova lite och äta.

Jobb gånger två

Nästan en månad har jag varit hemma. Det har varit en turbulent, sorgsen och utmattande månad med inslag av skojigheter. 


Pappas begravning var fin men mycket jobbig. Vi spred askan från en fiskebåt som farmor hyrt. Orkar inte skriva mer om det men det var iallafall kul att träffa farfar och farbror med familj trots att det bara var en kort tid.  


Jag har passat på att umgås mycket med mina nära och kära och jag har även haft tid att hitta ett jobb. I sommar kommer jag hem igen och ska jobba med världens bästa Frida på Dressmann XL på Överby. Det ska bli roligt!

Imorgon åker jag tillbaka till Gerrit i Australien där vi ska jobba som mjölkbönder fram till sommaren :)