Bjarne i Santa Monica


Ett tips till er som ska åka till Los Angeles är att inte ta för många saker på en dag.
Los Angeles är stort och det tar väldigt lång tid att ta sig emellan olika områden.
På Santa Monica och Venice beach kan man lätt spendera en hel dag. :)


Disneyland

Två jättevarma och roliga dagar har passerat. Igår åkte vi till Disneyland här i Los angeles och jag älskar disney och blir som ett barn på julafton när jag är på ett disneyland. Tyvärr så var det fruktansvärt mycket folk och barnvagnar vilket förstörde lite. Det var jättelånga köer till attraktionerna men vi upptäckte att det fanns något som hette Fastpass (TIPS!) där man fick en biljett mellan en viss tid och fick gå i en mycket snabbare kö. Vi gjorde det i Nightmare before christmas huset (som var grymt!) och vi måste gått förbi hundra människor och slapp stå i någon kö.

Disneyland förövrigt var riktigt bra gjort och allt var väldigt hollywood-aktigt. Maffigt och påkostat. Förutom skräckhuset tyckte jag Pirates of the Carribean attraktionen var bäst. Dagen avslutades med ett jättefyrverkeri och snöfall över disneyslottet :)

När vi kollade på det gick vi förbi Jessica Alba och hennes familj.

 

 


Happy Thanksgiving

Igår var det Thanksgiving och det firade vi tillsammans med vårt hostel. Vi fick gratis kalkonmiddag, glass och drinkar! Efter vi ätit spelade vi  ring of fire och sen gick vi till en resturang och fortsatte att festa.
Det var en jätterolig dag med jättetrevliga människor.



Idag har vi bara knatat runt och kollat på folk. Det är mycket speciella människor här. Härligt!
Dagen efter Thanksgiving kallas för black friday och det har varit en massa rea i alla butikerna. Jag hittade inget men Anders köpte ett par snygga solglasögon.


Vi har tänkt att ta det lugnt ikväll och lägga oss tidigt så att vi kommer upp i tid imorgon när vi ska till Disneyland :)

Ha det gott!

Universal Studios i Hollywood

Igår hade vi en underbar dag på Universal studios. Det var en massa häftiga åkattraktioner och vi fick se en hel del olika inspelningsplatser. Bland annat motellet och huset från filmen Psyko och en bit av Wisteria Lane (inte hela eftersom de var där och spelade in). Den bästa attraktionen var King Kong som Steven Spielberg hade gjort. Det kändes verkligen som man var med i slagsmålet mellan T-rex och King Kong.

När vi kom hem var det gratis drinkar och kareokekväll på hostelet :)

Have a nice one!

Walk of fame!

Igår lämnade vi jacuzzirummet och flyttade in på ett hostel mitt på hollywood boulevard. Kul att bo på hostel igen tänkte vi, men den glädjen försvann ganska fort när vi kom in i vårt nya rum. Vi bor med tre brittiska tjejer och deras skit ligger överallt! Det kändes som vi flyttade in hos några främlingar. Vi bor även ovanför "partyrummet" så någon sömn är inget vi kan räkna med. Men men, vi ville ju festa och lära känna folk.

Dagen spenderade vi mest med våra huvuden ner i marken.. :P

Nu drar vi till Universal Studios!

Ciao

Lite Venice beach bilder


Venice beach och Hollywood

Vi bestämde att vi skulle strunta i att ställa klockan idag och sova ut. Självklart så vaknade vi upp klockan 12! Det var ju inte alls meningen.. När vi gjort oss iordning så körde vi till Venice beach och åt "frukost". (bilder därifrån kommer en annan dag) Det fanns en hel del medical marijuana butiker längs stranden. Det hade jag inte räknat med. Stranden var jättefin men det var inte så varmt att man kunde lägga sig att sola direkt. Vi tog också en tur förbi Beverly Hills och Hollywood fast solen går ner vid fem här så vi kom aldrig hela vägen till skylten innan det blev mörkt. Det får vi ta en annan dag. :D

Mina två största intressen i livet är att resa och att kolla på film. Så vi var ju bara tvungna att se på bio när vi var i Hollywood! Det blev Immortals i 3D. En väldigt bra men väldigt blodig film så den som inte gillar att se blod på bio bör inte se den.

Kläder från Twilight! (Inte de bästa bilderna men) Iiiiiiii :P



Innan bion hann jag gå en sväng på Victoria Secrets och shoppa lite :D

Los Angeles!

Idag kikade vi i de sista butikerna innan vi lämnade Camarillo och fortsatte nedåt på Highway 1. Det har ösregnat hela dagen så när vi kom fram i Malibu var vi inte så sugna på att gå en promenad på stranden direkt. Istället fortsatte vi till Los Angeles och har checkat in på ett motell på Venice beach. Efter att ha kollat runt lite så hittade vi ett till ett rimligt pris. Dessutom har vi en jacuzzi i sovrummet. Inte helt dumt :) Det är även gratis parkering under motellet. När vi parkerade bilen ställde en snubbe sig upp bakom en annan bil och frågade vad klockan var. Anders svarade att klockan var 6. På morgonen eller kvällen frågade han då, helt seriöst. Haha, det var inte lätt att inte börja gapskratta då.. Jag höll mig iallafall tills han hade gått ut därifrån :P


Jag har ingen bild från idag så jag lägger upp en på Bumblebee istället.

Förresten så såg vi Breaking Dawn i Camarillo. Loved it!!



Jag hoppas att det blir fint väder imorgon när vi ska kolla vad Los Angeles och Hollywood har att erbjuda.
En hel del kan jag tänka mig!

Puss & kram

Camarillo Premium Outlets

I fredags åkte vi till Santa Barbara och gick runt där ett tag och kikade. Det var jättefint!
Men vi valde att inte sova över utan åkte istället till Camarillo inte alls långt därifrån.


Där ligger ett jätte-outlet-shoppingcenter. Vi sov där i två nätter och spenderade många timmar i butikerna. Behöver jag ens säga att jag spenderade mycket pengar! :D Både jag och Anders låsades att vi var rika typ och shoppade like crazy.. Kul! Kändes lite som ullared, fast med märkeskläder och inte alls billigt. Men nu har jag sparat pengar i ett år så då tyckte jag att jag förtjänade att shoppa loss :)


Lite av det jag har shoppat



Äntligen har jag internet!!!

Internet har inte funkat på min dator på några dagar men nu har Anders fixat det så jag hoppas att jag kan fortsätta att blogga under resan. Det här skrev jag den 17 november.

Efter några dagars väntan i San Francisco har vi hämtat vår efterlängtade bil. För er som inte vet varför jag kallar bilen för Bumblebee så är det för att det är en 2010 Camaro SS, samma bil som är med i Transformersfilmerna och som roboten Bumblebee transformerar sig till.

Den är jättefin! Jag tycker dock att den låter lite mycket och att man sitter på marken.. Men det är smällarna man får ta när man vill åka lyxigt genom usa :P

Innan vi hämtade bilen gick vi runt i San Francisco en sista gång. Anders köpte ett par nya skor och lämnade sina gamla i butiken. De gamla var tre år gamla och heeelt utslitna. Ska bli spännande att se hur länge han kan ha de här skorna innan de blir faller isär :)

Efter vi hämtat bilen åkte vi till Montara och sov på Hostelling International som var ett jättemysigt hostel med en fyr bredvid havet. Vi sov i ett 6bäddsdorm med två kanadensare som cyklade från Kanada till San Diego. När vi hade bäddat gick vi ut och åt en jättegod pizza med massor av olika saker på.

Nu åker vi på Highway 1 som är vägen bredvid kusten i Kalifornien. Jag är så otroligt lycklig att jag har fått chansen att se det här. Det är obeskrivligt vackert!

Update: Vi åkte längst Highway 1 hela dagen och såg solen gå ner vid horisonten. Oslagbart :)

 

 


Shoppingdag i SF

Vi fick inte bilen idag heller så vi checkade in på samma hostel för tredje gången. Med största sannolikhet får vi den imorgon. Dagen gick åt till att strosa runt och shoppa. Jag köpte en kofta, ett par haremsbyxor och två örhängen i jättebutiken Forever 21, för 60 dollar. På Victoria secrets köpte jag 7 par trosor för 26 dollar! Billigt! Och så köpte jag även ett Hello Kitty läppbalsam för 3,50 dollar.


Bilder från San Francisco



Det blev inget zoo igår, vi gick runt och shoppade istället. Anders köpte en jättesnygg Calvin Klein skinnjacka för cirka 650 kronor. Helt okej pris!

Idag ska vi bara ta det lugnt och hoppas på att vi får bilen. Håller tummarna!

Gårdagens skönaste snubbe var en vakt inne på HM. Han frågade var vi var ifrån och började prata med oss på svenska. Han kom från Somalia men hade bott i Malmö i 20 år och hade 4 döttrar kvar där. Nu bodde han i San Francisco sedan 10 år tillbaka. Mycket trevlig man!

Alcatraz

Att åka till Alcatraz kostade 26 dollar och då inkluderade det båtresan och en jättebra audioguide på 45 minuter runt fängelset. Det var jättehäftigt att gå runt och höra gamla fångar berätta om deras tid på Alcatraz och om hur folk försökte rymma. Cellerna var pyttesmå och de fick inte vara ute speciellt mycket så det måste varit fruktansvärt att sitta inne där. Tre stycken lyckades rymma genom att bokstavligt gräva sig ut genom väggen med skedar. Man vet dock inte om de lyckades komma i land levande.

Efter fängelset hade stängt pga att det var i för dåligt skick så ockuperades ön av indianer i 19 månader. Det kunde man se bevis på lite överallt. Idag är ön en national park och turistattraktion med 1 miljon besökare varje år.

Nu är det måndag kväll hos er fast hos oss är klockan bara runt ett så vi ska nog åka till San Francisco zoo idag. Planen var att vi skulle åka vidare igår fast att köpa en bil tar tid.  Förhoppningsvis kan vi åka härifrån imorgon.

San Francisco är en jättemysig stad men en vecka här räcker gott och väl..

Ha det bra!


Bjarne vid Golden gate



Dagens fundering: Varför är det så många brandbilar i San Francisco? Man hör sirenerna ständigt.
Så mycket kan det väl inte brinna..

Golden gate bron

Vi hade en magisk dag igår. Dagen spenderades promenerandes genom Golden gate parken mot Golden gate bron. Stigen vid vattnet var jättefin och vi hann precis till bron för att se solen gå ner vid horisonten. :D



På vägen stötte vi på en massa spännande folk, bland annat va det tre stycken äldre män som satt på stranden helt nakna och solade.

Det är väldigt smidigt att åka kollektivtrafiken här i San Francisco. Vi köper bara 3 dagars pass för 21 dollar och får åka allt utom barten. Hade vi vetat att vi skulle stanna så länge hade vi köpte ett 7 dagars pass för 28 dollar. Kollektivtrafiken är dessutom väldigt miljövänlig eftersom de flesta fordonen går på el eller en kabel i marken.

Människorna är också mycket trevliga här och pratar ofta med oss och säger att man ska ha en bra dag!


Haight and Ashbury

Det har regnat och varit kallt idag. Mycket tråkigt. Men men, det kan inte vara skinande sol varje dag.. Planen var att hålla oss inomhus, men det blir oftast inte som vi har tänkt oss :P Istället så åkte vi till Pier 39 och köpte biljetter till Alcatraz på söndag.


Ett tips till er som ska till San Francisco är att boka Alcatraz långt i förväg eftersom biljetterna tenderar att ta slut väldigt fort.

Sen åkte vi buss till Haight and Ashbury som är som Nimbin i Australien som jag har skrivit om tidigare. Det är ett ställe för hippies och annat skönt folk och butikerna har namn som puff and puff och Cannabis company. Vi gick in i en häftig butik som hette Creepy little things. Det var som att gå in i ett skräckhus fast allt var på riktigt. Det fanns bland annat att köpa uppstoppade fåglar och ekorrar i kläder, broscher gjorda av fågelfjädrar, halsband av fågelhuvuden och jättegamla giftglasflaskor. Synd att man inte fick ta några kort..



Under hela tiden vi var där försökte vi hitta någonstans att äta men det fanns bara en massa cafeér så istället tog vi bussen tillbaka och åt på en mexikansk restaurang. Jag har aldrig ätit så goda quesadillas tidigare! Mums! Efter maten kikade vi lite i butiker och sen gick vi på bio. Otippat... Till bion beställde vi popcorn och frozen coke. När han frågade om jag ville ha smör på popcorna trodde jag bara med smörsmak men han bokstavligt talat hällde över smält smör över popcorn. Hallå, varför får vi inte det i Sverige?? Mums igen :)


Filmen vi såg var In time med Justin Timberlake och Amanda Seyfried.
Grymt bra film enligt mig!



Bjarne på äventyr

En ny kategori har tillkommit nämligen Bjarne på äventyr!
Bjarne är en liten jultomte som när han inte delar ut julklappar älskar att backpacka och upptäcka nya saker.



Dagens fundering: Varför har nästan alla hemlösa i San Francisco hundar.
Jag förstår att det är mysigt med sällskap och så men de har ju inte ens råd med mat till sig själva så hur kan de då har råd med mat till hunden?
Det får mig ioförsig att vilja ge pengar till dem allihop.
Men det hade blivit hemskt dyrt..

Chinatown och japantown

Hej!
Även idag vaknade vi tidigt och gick ner och åt rostade bagels med marmelad vid 7.30. Sen skulle Anders göra lite samtal men det visade sig att de inte öppnade förens kl 11 så vi la oss ett tag till. Sen tog vi den gamla spårvagnen som man ser på alla filmer från San Francisco, till Chinatown. Där åt vi kinamat och fick en jättegod grönt-te-glass som efterrätt. Efter Chinatown tog vi bussen till Japantown som jag tyckte var jättehäftigt. Bara en massa söta saker som jag älskar :) Men jag shoppade bara lite i Sanriobutiken för jag kommer få bära runt på allt jag köper sen i New York i slutet på resan. Det är inget jag ser fram emot. Bärandet alltså. New York vet jag att jag kommer älska!

Helt otippat gick vi förbi en Kvänums kök butik!

Efter Japantown tog vi oss tillbaka till hostelet och åt en pizzaslice. Våra
matvanor är extremt onyttiga men samtidigt blir det väldigt billigt. Så det är ju bra!

Ännu en annorlunda karaktär gick förbi oss idag - spritt språngande naken. Och ingen verkade direkt bry sig. Härligt!


Väderupdate: 21 grader i solen, men problemet med storstäder med höga hus är att det mest är skugga.
Och i skuggan är det kallt..

Puss & Kram




Hemma hos oss

Efter städningen i söndags passade jag på att ta lite bilder på lägenheten i Lisch. Så... Here it is!

En dag i Dublin, Kalifornien

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det Egons födelsedag, Hurra Hurra Hurra! Grattis!

Efter vi ätit en redig frukost gjord av amerikanska pannkakor tog vi Barten till Dublin som ligger en bit utanför San Francisco. Jag vill inte avslöja för mycket än vad vi gjorde där men jag kan ge er en ledtråd -


:)

Vi är fortfarande jetlaggade, trötta och förskylda så vi ska nog inte hitta på så mycket mer idag. Problemet med att gå och lägga sig tidigt är dock att man vaknar vid 4-5 tiden och kan inte somna om. Så man får ligga i det supervarma, mörka och tysta rummet tills de andra vaknar.
Jag ska försöka att hålla mig vaken sålänge jag bara kan!



Det finns väldigt mycket spännande karaktärer här i Frisco. Igår gick det förbi en man som sa att vi var ett sött par och undrade om inte vi kunde ta med honom hem och adoptera honom. Han var kanske 45 år... :)

Have a nice day!

Framme i San Francisco

Jag är förälskad! I San Francisco :) Vilken fantastisk stad det är.

Flygresan hit gick bra, den tog typ 15 timmar och vi mellanlandade i London. Båda flygen var försenade av olika anledningar (vilka vet jag inte).. Vi lyckades inte sova speciellt mycket på flygen så när vi kom fram var vi helt slut och det kändes som marken gungade. Från flygplatsen tog vi spårvagnen (kallas BART här) till Powell street och därifrån gick vi till vårt hostel. När vi kom upp från BARTen kom det som en explosion av intryck. Det första jag såg var en jätte Forever 21 butik, det stod en man med en skylt det stod Jesus loves you på, en brandbil körde tjutandes förbi, en folkmassa stod och kollade på en gatuartist och en hemlös frågade vart vi skulle.
Underbart!



Hostelet vi bor på är kanon! - USA Hostel. Vi bor i ett dorm tillsammans med två australiensare och det är gratis frukost och gratis internet :) Nice! Idag gick vi med på en gratis walking tour som hostelet ordnar varje tisdag. Det var jättebra och guiden var grym. Varje tur  väljer han ut två stycken att hacka på, såklart valde han oss och vi fick göra ett hoppkort framför alla. Jag tycker visserligen att det är kul men Anders var inte lika exalterad :P

Efter rundturen gick jag och Anders runt resten av dagen och kikade på stan. Som jag sa i början så är det en fantastisk stad. Otroligt vackert. Men! Det är upp-och-nerförsbackar överallt, som i en bergochdalbana. Det kan bli lite småjobbigt efter 9 timmar.

Under dagen har vi bland annat sett Chinatown, Golden gate bron, Lombard street som är världens kurvigaste backe, Pier 39 där jag åt en jättegod krabbcocktail, suttit på en strand och solat och kikat i lite butiker. Jag vill ha allt i Victoria Secrets butiken!

Väderupdate: Idag har det varit skinande sol, 15 grader, jättevarmt i solen men lite kallt i skuggan. Typ som början av sommaren i Sverige.

Over and out.


Packat och klart

Lägenheten är skinande ren och väskorna står färdigpackade i hallen. Imorgon halv 12 går vi på flyget på landvetter som först tar oss till London där vi byter till flyget till San Francisco.
Nu ska vi packa in alla saker i bilen. Mina, Anders och Lunas saker. Luna har faktiskt mest. Jag var väldigt duktig och tog med mig jättelite saker (tycker jag iallafall).
I Always Faked My Smile~
Förresten! Imorse pantade vi alla flaskor och burkar Anders föräldrar samlat på sig sedan vi senast pantade. Det blev 850 kr totalt! Tjejen i kassan undrade om vi hade haft en megafest :) Det lönar sig att tänka på miljön! Lite handlade vi för och 700 kr har vi bestämt att vi ska satsa i Vegas.

Peace & Love


2 dagar kvar!!!

Long time, no see.. Den senaste veckan har jag så många tankar snurrat i mitt huvud och jag har haft så mycket för mig att jag inte har haft någon tid över till att blogga. Bland annat har jag hunnit "fira jul" både med min och Anders familj samt mysa med Mattias & Frida, Fanny och syster med familj.

Nu börjar saker och ting att falla på plats. Ikväll ska jag packa ordentligt, för jag har lagt fram ungefär 80% för mycket kläder. Just nu håller jag på att skura hela badrummet och har duschat alla väggarna och golvet. Så nu väntar jag bara på att det ska torka. När Anders kommer hem ska vi göra det sista röjet i köket och sen är lägenheten så ren den bara kan bli. Precis som jag vill ha det när jag kommer hem från resan. :D

kiss my eyes and lay me to sleepUm Amor Que Nunca Morre

Det ska bli skönt att komma iväg. Inte tänka på någonting annat än nuet och leva dagen som den kommer. Det är livet. Denna resan är dock lite annorlunda från tidigare resor jag har gjort eftersom Anders har bestämt sig för att köpa en fräsch bil och ingen hippievan som passar mig bättre. Men vi ska ioförsig resa ungefär 600 mil så då är det nog bra att köpa en bil som kommer att hålla hela vägen :)


Peace & Love