Indien here I come!

Det har gått några dagar sedan Gerrit åkte till Indien och jag har insett att jag inte vill vara ifrån honom så jag har bestämt mig för att följa efter. Jag har aldrig varit riktigt sugen på att åka till Indien utan hade helst bara tagit en helikopter, sett Taj mahal och åkt därifrån igen. Största anledningen är min mage som ballar ut för minsta lilla i Sverige så jag kan ju bara fantisera om hur lycklig den kommer vara i Indien som är känt för Delhi-belly och stark mat. Å andra sidan så kan nog en Delhi- belly vara en bra idé efter en tre månaders diet bestående av pizza och öl. En annan sak som bekymrar mig lite är männens syn på kvinnor. Jag säger inte att det är samma överallt, Indien är ju ett väldigt stort land, men vad jag har förstått så kan männen vara lite påträngande ibland. Visserligen är det något jag, efter år av resande, har blivit van vid men en liten kines eller indones kan jag lätt putta bort ( vilket jag har gjort många gånger ) men en indier är en annan femma. Jag får se till att ha Gerrit vid min sida hela tiden helt enkelt. Jag ser verkligen fram emot att lämna Australien nu efter mer än ett år här. Jag är ju som ni vet en väldigt rastlös person och Australien är för vanligt för min smak. Det är som hemma fast med sol och engelsktalande folk. Jag vill ha äventyr och konstigheter! 

När Gerrit åkte tog jag mitt pick och pack och flyttade tillbaka till waterfront backpackers. Här känner jag folket och jag har cirka fyra minuter till mitt jobb. Perfekt! Tyvärr har de flesta jag kände här åkt men några är kvar iallafall. Igår gick vi på en pubcrawl och för er som inte vet vad det är - man går tillsammans med en massa andra människor runt till olika barer/klubbar, i detta fallet 5 stycken och så får man gratis drinkar/shots på varje ställe. Det var kul för vi gick till ett ställe som jag aldrig varit på förut och vi lekte lite olika lekar. 

Nu ska jag gå och sätta mig vid havet under ett träd där jag hoppas att det finns skugga och att det blåser för sommaren i Cairns kan vara ganska outhärdlig. Speciellt när airconditionen bara är på mellan 17 och 10 😅


Kate på Australia day den 26 januari 
Veckan som varit

Hela denna veckan trodde jag att jag skulle jobba men så har de smsat mig en timme innan jag skulle börja och sagt att jag inte har behövts. Så det blev bara en dags jobb. Lite dåligt tycker jag och ännu ett bevis på att jag befinner mig i ett annat land. Som tur är så har det varit toppenväder varje dag så vi har spenderat mycket tid till att läsa bok, jobba på brännan och simma i lagoonen. 

Många av träden i Cairns är fulla av tusentals fruit bats och en utav dem tappade sin nyfödda bebis. Jag var tvungen att ta en bild, den är ju för söt.

På PJ O'briens kan man få en måltid plus dryck för endast 7 dollar. Perfekt för en fattig backpacker.

Vid solnedgången runt 7 tiden flyger alla fladdermössen iväg för att leta mat.

Igår kväll när vi kom hem hade vi 9 kackerlackor i vårt kök. Inte trevligt alls.

Trinity beach

Första veckan på mitt nya jobb gick kanon. Jag har jobbat nästan varje dag men bara 2-4 timmar åt gången. Igår var det första gången jag jobbade kväll och fick lära mig att stänga. I torsdags var jag ledig så då tog vi buss 111 till Trinity beach som skulle ta 45 min men pga tekniska problem tog det en timme. Stranden var jättefin men pga livsfarliga maneter var den stängd så vi kunde inte gå i vattnet. Det var dessutom runt 38 grader vilket gjorde det omöjligt att gå i sanden. Så vi fick hålla oss i skuggan hela dagen. 
Ikväll är det min sista utgång med Marleen som jag har varit med 24/7 de senaste 2 månaderna, för på måndag flyger hon till Nya zeeland. Story of my life..

Förresten så har det varit runt 35 grader och skinande sol hela veckan så varje dag efter jobbet har Gerrit mött mig vid lagoonen. Inte helt fel. 


Nytt jobb och nytt hus

Trots att min näsa fortfarande insisterar på att ständigt vara full med snor, har året börjat riktigt bra. Igår tog jag tag i jobbletandet igen efter ha varit utan jobb i två veckor. Jag vet inte om jag nämnde att jag sa upp mig från Hilton hotellet, men ägaren var ett svin helt enkelt. Han förtjänade inte min tid så jag slutade. Både Emelie, Rupert och Gerrit har ju varit här så har ändå inte haft tid för att jobba. Igår skrev jag ut mitt cv och gick till fyra olika ställen och frågade om de behövde någon. Jag hade många fler cvn men på det fjärde stället sa de ja och i princip gav mig jobbet där och då. Det tredje stället jag gick till ringde idag och jag vet att jag kan få jobbet där för tre stycken ska sluta men jag vill mycket hellre ha det jobbet jag fick först. 
Jobbet är på en glassbar/café - Mooz, vilket jag har jobbat med förut och tycker är roligt. Det andra är i en restaurang och jag skulle bara tjäna 20 dollar där och nu tjänar jag 24 dollar i timmen. Mycket nöjd. Jag jobbade för första gången idag i två timmar tillsammans med managern Martina från Italien. Som vanligt är det tusen saker att lära sig men jag känner på mig att det här kommer bli bra.

Idag bytte vi även hus. Vårt nya hus har inga katter och ingen aircondition men det kostar bara 100 dollar i veckan, det ligger 15 min närmare stan och vi bor med en kille som kallar sig själv King. Det kan ju inte gå fel.

Vi flyttade från det här huset..

Till det här..Nyår 2015

Igår var det nyårsafton och jag har legat i influensa de senaste dagarna så sov bort halva dagen. Sen duschade jag av mig all sjukdom, tog på mig min nya rymdkjol och klackar och drog med mig Gerrit till stan. Där mötte vi upp Marleen på Waterfront ( mitt gamla hem ) och gick till ett annat hostel - Flying monkeys som ligger cirka 30 meter åt höger från Waterfront. Där träffade vi nya och gamla bekanta och drack goon till klockan nästan var midnatt. Då gick vi över vägen till lagoonen där tusental människor hade samlats för att fira in det nya året tillsammans. Fyrverkerierna var spektakulära och jag hade Gerrit att pussa på så jag var glad. Sen gick vi som vanligt till Woolshed fast denna gången var det ungefär dubbelt så mycket folk så vi höll oss mest på borden och dansade där folk inte kunde hoppa in i oss. Ett annat plus med att dansa på borden är att man där får a/c på sig vilket är trevligt i den här värmen.

Mitt år 2015 var av alldeles för många orsaker ett ganska pissigt år så jag tror definitivt att 2016 kommer bli mycket bättre. 

MEN jag hade även en massa fina stunder såklart förra året. Sommaren 2015 till exempel var en riktigt bra sommar tillsammans med mina nära och kära ❤️ 

OCH så har jag ju bott i Australien nästan hela året och träffat massvis med härliga människor och sett fantastiska platser.
Hoppas ni får ett kärleksfullt år 2016!!
Gott nytt år!! 🎉