Julen i Cairns

Den 19 december kom Emelie och Rupert upp från Melbourne och hälsade på. Jag visade dem mitt liv i Cairns, vi åkte ut till barriärrevet där vi dök och snorklade och vi åkte en dagstripp till Josephine falls och Eacham lake som var en väldigt fin sjö med en massa sköldpaddor i.

Jag och min tjejer som jag har bott med i sju veckor på waterfront backpackers.

Den 22 december kom Gerrit hit och jag flyttade ut från hostelet. Vi bor nu i ett trevligt litet hus tillsammans med tre andra killar och två katter. Det var jättekul att träffa Gerrit igen och höra alla hans historier från hans vandring genom Nya Zeeland i nio veckor. Han har gått ned sju kilo och såg fram emot att sova i en säng och äta en massa mat och godis. Tyvärr har det regnat i princip sen han kom vilket han tycker är tråkigt eftersom han såg fram emot att se solen lite efter ett kallt Nya Zeeland. Men det är iallafall inte kallt i Cairns.

Jag och Cassandra på julfest med alla som jobbar på Benny och Leighs 3 hostels.


Snorkelutrustningen på barriärrevet

Snyggare folk kan vara svårt att hitta.

Fitzroy Island

Såhär snygg måste man vara om det är jellyfish säsong. 


Matchande tjejer :)

Lagoonen

En regnskogsspindel


Josephine falls

Eacham lake


På julafton åt vi sushi train till lunch.

Sen åkte vi hem till oss och lagade köttbullar, falafel och rödbetssallad till juldagen.

Sen åt vi julmiddag på en thairestaurang .
Jag åt mumsiga musslor.

På juldagen gjorde vi oss julfina och gick till Waterfront där alla mina vänner var.Där hade vi julbord och alla lagade någonting.

Marleen gjorde tysk potatissallad.

Det blev en massa god mat på borden.

Nästan hela gänget.


Vi började festa och äta vid 14.30 och efter midnatt öppnade nattklubbarna igen ( allt är stängt på juldagen ) och vi gick till Gilligans och dansade till 4.30 på morgonen, trötta, mätta och belåtna.

Hoppas ni alla har haft en fin och kärleksfull jul! 


Lucia i Cairns

Glad lucia på er! Igår hade vi ett planeringsmöte på det svenska caféet här i Cairns. Det var inte så många som dök upp tyvärr men det var trevligt ändå. Idag hade vi två uppträdanden i caféet och det var väldigt uppskattat. En tant till och med grät. 

Vi fick julmat och glögg som var riktigt mumsigt.

Jobba för boende på hostel

Nu har jag varit på Waterfront backpackers i 5 veckor. Den 22 december kommer Gerrit och hälsar på mig i några veckor och då har jag bokat ett hus till oss så kommer att flytta ifrån hostelet. Det kommer bli tungt. Denna veckan jobbade jag måndag och onsdag med att städa. Rummen brukar ta runt 4-5 timmar att göra och efter lunch brukar vi få extrauppgifter som att skrubba toaletterna supernoga eller tvätta alla fönster till exempel. Men i måndags fick vi sitta en timme och komma på lekar och spel som vi kan göra på hostelet. Jag är en grym lekledare så det var en rolig uppgift. Vi jobbar alltid mellan 8-16 och har en timmes lunch. Men på torsdagar när det är gratis barbeque och goon på hostelet måste vi också vara med och hälla upp goon åt alla och leda beerpongen. 

Det är väldigt vanligt i Australien att backpackers jobbar för boende på olika hostel. Det är en väldigt bra idé tycker jag även om jag vet att de tjänar mer pengar på att jag gör det än om jag skulle ha ett annat jobb. 

Eftersom det är torsdag idag ska jag nu ska gå och göra mig iordning inför barbequekvällen. 
Ha en trevlig dag! 

På lunchen brukar jag ta en powernap :P

Jobbar man på en torsdag får man vara med och laga maten inför kvällen.

Mitt alldeles egna lilla krypin 


Hilton Hotel

Nu har jag jobbet en vecka i restaurangen i Hilton hotellet. Jag kan ju inte påstå att jag direkt gillar det men det är ju en slags inkomst. Så jag får väl stanna där tills jag hittar något annat helt enkelt. Jag jobbar främst med roomservicen och det tycker jag är roligt men när det inte är någon roomservice måste jag hjälpa till i restaurangen vilket kan kvitta. Hade det varit trevligare kollegor som också hade lärt upp mig hade jag nog tyckt om det.