Mitt år 2014

Mitt år började i Singapore med min nyfunna och fantastiska vän Ellinor och vår rumskamrat Claire i Singapore. Galna påkostade fyrverkerier och dans inpå småtimmarna med små asiater.
 
 
Efter det satte vi oss på flyget till Borneo, först till den Malaysiska delen - Sabah där vi myste med orangutanger och andra djur i djungler och sen till den Indonesiska delen - Kalimantan där vi klättrade i berg och simmade i varma källor.
 
 
 

Efter våra äventyr i Borneo åkte vi vidare till vackra Sulawesi som också tillhör Indonesien.
Där gick vi på begravning med vattenbuffelfight och hängde med sköldpaddor vid lunch. Blev nästan uppätna av en monsterpytonorm, öhoppade och hängde med massor av sköna människor från jordens alla hörn. Klättrade dessutom på vulkaner, åt massor av nyfiskad fisk och mycket annat skoj.
 
 
 

Sen var det nästan slut på det roliga med Ellinor och vi flög till Bangkok för två sista roliga veckor tillsammans på Koh san road. Jag stannade kvar ytterligare nästan två veckor då jag inföskaffade ett nytt pass samt träffade på Gerrit som jag dessutom fick med mig vidare efter Thailand.
 
 
När jag var ensam i Bangkok var jag även och såg mitt älsklingsband 30 seconds to mars och min blivande man Jared Leto ;) Det blev en helt fantastisk dag jag sent kommer glömma.
 
 
Sen flög vi vidare till mina drömmars land - JAPAN. Det var precis lika ballt som jag trodde det skulle vara. Så coolt. Under en månad försökte vi klämma in så mycket vi bara kunde och jag tycker vi lyckades ganska bra.
 
 
 
 
 
 
Vi mötte sedan upp Ellinor igen i Filippinerna där vi spenderade vår sista månad i asien. Den tillbringade vi med att snorkla med färggranna fiskar, dyka med japanska krigsskepp från andra världskriget och ha det allmänt gött.
 
 

Under sommaren var jag hemma i Sverige. Två månader med Gerrit varav två veckor "on the road". En vecka i norra Sverige och en vecka i vårt vackra grannland Norge.
 
 
 

Fick dessutom äran att få vara med på en av mina närmaste vänners bröllop som var sagolikt!
 
 
I oktober visade Gerrit mig sitt land - Belgien. Det är inte så stort så vi hann se det mesta på två veckor :P Otroligt vackert är det iallafall och det var väldigt kul att se.
 

Från Belgien flög vi till Australien där vi har varit i två och en halv månad nu. Här trivs vi och har tänkt att stanna ett tag.
 
 
 
Ett helt klart svårslaget år fyllt av spännande äventyr har det varit. Hoppas att år 2015 blir lika eller tillochmed ännu mer fantastiskt!
 

St kilda beach

St Kilda är den närmaste stranden från Melbourne ca 20 min med tram (spårvagn). Där brukar vi hänga när det är fint väder tillsammans med ett par tusen andra. 

GOD JUL 2014 i Australien

Det blev en jul här också trots sol och 25 grader varmt. Vi började morgonen med pannkakor och julklappar, jag och Gerrit. 
Vid två kom Emelie och Rupert och vi gjorde iordning all julmat vi gjort och handlat på IKEA. Emelie som är vegetarian gjorde en massa goda alternativ och vi gjorde de gamla vanliga prinskorv och köttbullar, så det blev en väldans massa mat på bordet. Till maten drack vi självklart akvavit och sjöng snapsvisor. Som sig bör.
Gerrit fick en alldeles egen öl som Emelie och Rupert gjort! 

Julstämning i Australien

Tänk att det är julafton imorgon! Vi har redan varit två månader i Australien. Även om värmen tar bort en hel del julstämning så försöker vi ändå att jula till det. En dag var Rupert och Emelie hos oss och gjorde pepparkakor, pepparkakshus och knäck. Alla klappar är inhandlade, vi har handlat sill och knäckebröd på IKEA och vi är nu redo att fira en svensk jul. Alla julklapparna!


Lite strand emellanåt blir det såklart.Hoppas ni alla får en riktigt 
GOD JUL!!

Förra veckan i Melbourne


Tittade på Gingerbread village. Ett Melbourne gjort av pepparkaka.


Besökte IKEA och köpte lördagsgodis och matjessill. 


Hämtade ut min vinst - ett ekologiskt startkit, som jag vann på eventet jag jobbade på veckan innan.


Jobbade hela veckan i ett shoppingcenter där jag registrerade många nya medlemmar till företaget.


Satt ner på toaletten. Såklart.


Firade tillsammans med Gerrit och massor av svenskar Lucia på svenska kyrkan.


Avslutade Luciadagen med utomhusbio och Nightmare before christmas med Emelie och Rupert.


Spenderade söndagsförmiddagen med att dricka drinkar på ett poolparty på ett hotelltak.


Åt picknick i solen på federation square.


Vann 70 dollar på crown casino.

Goget christmasparty

I fredags hade vi lite partaj med jobbet på en bar på Chapel street i Prahan. Det var gratis mat och alkohol så vi passade på att testa alla cocktails de hade. Inte ofta man får den chansen. Jag hade en väldigt rolig kväll med mina sköna kollegor.


Lite partaj, lite surfning och lite julkänsla

 
 
I fredags jobbade jag och Jenny på ett event till tio och efter gick vi ut och drack några öl på en pub och dansade.
 
 
 
 
 
I lördags hjälpte jag Emelie att förbereda (och genomföra) en överraskningsfest för Rupert som fyller 25 år på onsdag. Det blev en väldig lyckad och rolig fest men många sköna människor och det var en härlig dag i deras bakgård.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I söndags hyrde jag, Gerrit, Jenny och Steffan en gogetbil (från mitt företag) och åkte till en strand i Torquay. Där surfade jag för första gången i mitt liv. Det var spännande och inte alls lätt. Jag lyckades stå upp två gånger om det räknas och det var lite som att åka pulka. Eller iallafall att åka pulka i min mammas skog där backarna inte är så långa och man fick springa upp för backen igen hela tiden för att åka igen. Samma sak när man surfar, varje gång man åkt med vågen måste man gå, simma eller paddla tillbaka igen genom alla vågorna som kommer emot en. Ganska fysiskt ansträngande ja. Men kul! En stund iallafall..
 
 
En häftig gata i Melbourne med massa graffiti.
 
 
Idag är det den första december och det firade jag med att ge mitt hjärta en hemmagjord och mycket uppskattad julkalender.