Vinprovning i Adelaide Hills

Igår hade vi ännu en härlig dag i Adelaide Hills. Vi började dagen på ett mysigt café i Stirling och efter det åkte vi till tre olika vingårdar och hade vinprovning. På varje ställe fick vi smaka på 5-6 olika viner. Väldigt trevligt! Det första stället vi var på hade bäst service, det andra var mysigast och det tredje hade bäst utsikt. 
Innan vi åkte till den sista vingården åt vi lite medhavd pasta till lunch i solen. Vi avslutade dessutom vår dagstur med lite ölprovning. Jag föredrog helt klart vinerna. På kvällen gick vi till samma mysiga pub som kvällen innan och när vi kom hem gjorde vi en brasa och pizza. 


Tack Emelie och Rupert för en riktigt bra helg i Adelaide Hills! Puss på er!

Adelaide Hills

Jag va framme i Adelaide klockan 6.15 igår morse. Det är alltid lite nervöst att gå igenom tullen men det bästa är alltid att deklarera allt! Denna gången hade jag med mig både kaffe, godis, vegetariansk kaviar och snus. Det var inga problem och jag var ute ur flygplatsen på nolltid. Åt lite frukost och tog bussen in till stan. Jag hade bara stora pengar när jag skulle betala på bussen så mannen bakom mig var snäll och gav mig hans biljett och köpte en ny till sig. Han hade dessutom en dagsbiljett som var dubbelt så dyr så det var verkligen jättegulligt av honom. Bra start i Adelaide! 


Väl i stan plockade Emelie och Rupert upp mig i deras bil och vi åkte till en marknad och handlade. Sen åkte vi hem till Ruperts föräldrahem uppe i Adelaide Hills. Det är helt galet vackert! Fantastisk utsikt över Adelaide som tillsammans med LA sägs vara de enda två städerna i världen där ljusen från husen blinkar när det är mörkt. 


Vi tog en promenad inte långt ifrån huset där vi såg 12 stycken koalor! Det var första gången jag såg vilda koalor och så va de överallt. Behöver jag säga att jag var i extas. Inte bara det! Såg även ett helt koalaskelett som jag vet att min bror hade älskat att ha hemma. Så coolt! Omgivningen på promenaden där koalorna bor såg dessutom ut som ett sagoland och längs ner på berget fanns en liten sjö med ett litet vattenfall. 


Väl hemma igen tog jag ett långt varmt bad och en tupplur. Det var skönt att kunna sova med utsträckta ben efter två dagars sittande ställning. 


På kvällen gick vi till en pub och myste en stund innan vi gick hem igen och däckade till en film. 

Påväg tillbaka till Australien

Jag har helt tappat tidsuppfattningen nu men har iallafall mellanlandat i Denpasar  i Bali och klockan är åtta på kvällen här. 
Inser hur mycket jag saknar och älskar Indonesien och måste bara åka tillbaka hit snart. Förhoppningsvis har jag fått tillbaka min australiensiska skatt och tjänat ihop lite pengar tills jul. Då vill jag minsann åka hit! 
Någon som är sugen att komma? 


Första flyget från Göteborg till Amsterdam gick smärtfritt. Fick dock ingen mat men det gick ingen nöd på mig. För sen hade jag fem timmar att slå ihjäl i Amsterdam så då åt jag. Sen flög jag i 12 timmar till vad som visade sig bli Singapore. Det hade jag ingen aning om att vi skulle landa där men tydligen skulle det bytas crew så fick snällt gå av flyget i en timme för att sen gå tillbaka till samma plats. Eller jag hade faktiskt lyckats bli dubbelbokad så fick ta en plats som var ledig bara. 

Nu har det gått tjugo minuter sedan den lille indonesen gick iväg med mitt pass. Tur att jag vet att saker och ting tar sin lilla tid här borta annars hade man ju lätt kunnat bli nervös. Passet är bland det viktigaste man har när man reser. 

Ska nog göra som kvinnan till vänster om mig och slumra till lite nu. 

Sanrioflyg i Singapore 👍🏻


Hej bloggen!!

Nu är jag tillbaka igen efter ett sommaruppehåll i Sverige. Sitter på Landvetter och väntar på flyget som ska ta mig till Amsterdam. Sen blir det Denpasar och sist så landar jag i Adelaide i Australien. Allt som allt tar resan ungefär 36 timmar. Som vanligt. 

I Adelaide ska jag hänga med Emelie och Rupert över helgen. Ska bli superkul att träffa dem! På måndag flyger de tillbaka till Melbourne och jag flyger till Alice Springs där Gerrit hämtar mig och vi drar vidare till Ayers Rock (det där stora röda berget mitt i öknen som Australien är så känt för..). 

Sommaren i Sverige har varit kalas och jag har hunnit med en hel del trots att jag har jobbat. Jobbet har gått väldigt bra och vi har haft jättekul även där så det gjorde bara sommaren ännu bättre. 

Jag har varit både på Skara sommarland och Liseberg, har firat både midsommar och haft kräftskiva, har solat och badat och haft mysiga filmkvällar, har hängt med familj och vänner, har festat och tagit långa promenader i skogen. Så jag tycker allt att jag har gjort det mesta man ska göra på sommaren. Visst, vädret kunde varit bättre och jag hann inte riktigt träffa alla jag ville. Men sommaren 2015 får helt klart ett strålande betyg ändå!