Räkpaj, glögg och yogafestival

Resultatet av räkpajen
 
 
 
Som blev, hör och häpna - väldigt smaskig!
 
 
 
Jag och Emelie har gjort vår egna glögg som vi hoppas blir färdig innan jul.
 
 
Emelie är inte bara bra på att göra glögg. Hon är dessutom grym på att göra sin egna öl. Och hon gör till och med sina egna etiketter. Denna fina fick jag när jag kom till Australien.
 
 
En morgon när jag vaknade låg Juno bredvid mig. Hon är sjukt blyg och kommer sällan ens in i rummet. Man ser ju till och med på bilden hur skeptisk hon ser ut.
 
 
Hade en ledig dag i parken.
 
 
Juldekorationerna börjar komma fram även i Melbourne. Här på flinders station. 
 
 
 
 
 
Igår jobbade jag på en Yogafestival med Jenny och en av cheferna Myles. Vi kände väl att vi inte riktigt hörde hemma där men det var trevligt ändå. Jenny och Myles fick 15 min gratis massage men jag var för sent ute. Typiskt!
 
 
När jag jobbade var Gerrit på stranden - utan solkräm!

På min gata i stan

Här är min adress om någon känner för att skicka mig lite kort, paket, godis eller liknande..

155/7 Mt Alexander rd
3031 Flemington 
Melbourne 
Australia

Min pappa heter Alexander vilket gör det lite extra kul att bo på den här adressen.

Sovrummet


Köket

Innergården

Tv-rummet och ingång

Trappan och Beky i en konstig positionNu ska jag försöka mig på att göra en räkpaj. Det kan bli spännande!

Det bästa och det sämsta med Melbourne

Denna veckan har jag jobbat en massa. Men eftersom jag oftast bara jobbar sex timmar om dagen funderar jag ändå på att skaffa mig ett till jobb. Det är bara det att jag tjänar 150kr i timmen på vardagar och 180kr på söndagar och jag vill inte förlora det jobbet. Så jag funderar på att vänta tills nästa år och se hur många timmar jag får då.
 
Idag är jag ledig och ska följa med Emelie och min kollega Louise på en dansk tjejs födelsedagskalas. Det bästa med Melbourne är att det alltid finns så mycket att hitta på!
 
 
 
 
En dag blev jag och norska Jenny sjukt sugna på svenska köttbullar och kanelbullar. Det fixade vi lätt genom att åka till IKEA! Mums!
 
 
 
 
 
I onsdags efter jobbet var vi på Queensberry hotel och tog några drinkar innan vi mötte upp några andra på den populära restaurangen Chinchin för att dela på några asiatiska gourmeträtter. Det sämsta med Melbourne är att det finns så mycket att göra att pengarna lätt tar slut.

Sommar, bio och strand

Snart har vi varit i Melbourne i en månad och sommaren börjar komma. I helgen hade vi mer än 30 grader och det var svettigt att jobba. Efter jobbet i lördags gick vi till en bar som ligger under en bro på floden för att fira en av chefernas födelsedag. Efter nån timma sjönk temperaturen hastigt ner till runt 20 grader och det började blåsa. Senare på kvällen gick jag och Gerrit på bio och såg Interstellar. Den var bra men lång och jag tror att det hade varit lättare att förstå den mer om den hade varit textad för det var många knepiga rymdtermer. Men helt klart sevärd! 
 
Igår var vi på en marknad en sväng och sen åkte vi till stranden och kollade på alla kitesurfare. Men det blåste halv storm och var jättekallt så vi var inte där så länge. 
 
Juno och Beky
 
 
Te som jag fick av två damer när jag jobbade. De var kallt och blåsigt så de tyckte jag behövde det.
 
 
Fredagssol
 
 
Fredagsdrinkar i en cool bar.
 
En fin vägg.
 
 
Lördagsdrinkar på ponyfish 
 
 
 
 
 
 
PusshejHappy halloween!

I fredags var det Halloween och jag följde med Emelie och Rupert till några de kände en bit utanför stan. Jag och Emelie klädde ut oss till porslinsdockor och Rupert var Mozilla firefox (sökmotorn). Alla på festen var väldigt bra utklädda och de hade ett dansgolv med både ljus och rök. Kul med riktig australiensiskt husfest! 
 
 
Igår var min första dag " in the street team" och jag delade ut flyers i sex timmar i två olika områden. Det var även en parad i stan eftersom det är den stora Melbourne cup, så det var väldigt mycket folk. Idag var den stora hästloppdagen och alla australiensare var lediga från sina jobb så de kunde gå. En biljett kostade 75 dollar så vi valde att inte gå dit. Istället åt vi picknick vid floden med Emelie och Ruperts syster Emma, låg några timmar på stranden och var en stund inne i stan och kollade på alla finklädda tjejer i sina huvudbonader och killar i kostym.