29 november

Hej mina vänner!

Nu är jag tillbaka igen, vad det var för fel på min blogg kan jag inte svara på..
Idag är det iallafall den 29 november vilket innbär att det var åtta år sedan mammas olycka. Oj vad tiden går fort. Hon firar att hon lever med att åka kryssning till Tyskland. Helt rätt.

Igår hände det något kul - Frida flyttade in hos mig och Anders för ett tag. Vet inte hur länge. Det firades med glögg och pepparkakor (lite pågrund av att det var första advent också. Men bara lite.) Så numera är jag både sambo och kombo (kompis+sambo=kombo) yejj.
 
Hittade ingen bild på mig, Frida och Anders men det är iallafall honom vi skjuter på i bilden.^^

Nu börjar ju halv åtta hos mig! Viktigt att inte missa. Kan vara ett av det bästa programmen som finns. Efter extremfisket då..

Puss & Kram

17-18 juni 2011

Då kommer System of a down till Metaltown i Göteborg! JAG VILL DIT!!


Vad är det som är fel!?

Det finns inga "knappar" till min blogg. Så jag kan inte välja själv hur inlägget ska se ut.. Jag får helt enkelt ta en ofrivillig bloggpaus tills det har ordnat sig. Igår va jag och Anders i Ullared. Sjukt mycket folk. Sjukt mycket pengar spenderades. Ha det gott!

♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.

Hej Väldigt tråkig kategori kan jag tycka, eftersom jag inte äter speciellt mycket överhuvudtaget. Hade man kunnat överleva utan mat hade jag nog inte ätit varje dag. Om jag inte hade fått den serverad förstås, då hade jag nog ätit den. Tyvärr tycker varken jag eller sambon om att laga mat. Kanske är lite konstigt med tanke på att min farfar äger en restaurang och är kock. Frukost äter jag iallafall alltid, annars orkar jag inte med dagen.. Idag åt jag frukost hemma vilket i detta fallet innebar en macka med leverpastej och saltgurka. När jag jobbar äter jag frukost på hotellet och hotellfrukost måste ju vara den bästa frukosten som finns! Då är jag till och med duktig och äter frukt och grönsaker till maten. Till lunch idag lagade sambon korv och macaroner. Så brukar en lunch hos oss se ut. På kvällen innan jag går hem från jobbet brukar jag ta lite yoghurt och flingor. Fast nu när jag ser hur dåligt jag har ätit idag kanske jag borde ta ett äpple också :P Det är något fel på bloggen som gör att jag inte kan lägga in några bilder!! Hoppas att det blir fixat snart för det är ju inte roligt att läsa bara en massa text... Ha en härlig fredagskväll!!

♥ Dag 3 – Mina föräldrar

Mina föräldrar är skilda sen många herrans år tillbaka. När de skiljde sig tog min mamma sitt pick och pack och flyttade ifrån Götet till skogen i Grästorp. Konstigt kan vissa tycka, så även jag. Pappa däremot tog sitt pick och pack och flyttade ända till Danmark. Fredrikshamn närmare bestämt och där bor han än idag. Men bara för att min pappa bor i danmark så är jag inte dansk, även om vissa verkar tycka det.. Mina föräldrar träffades när de jobbade på båten Juno på Göta kanal och efter det var pappa en sjöman på de stora haven under många år. Nuförtiden är han väldigt engagerad i hemlösa och de som har det svårt i Danmark. Det tycker jag är väldigt bra! Mamma blev en sen novemberkväll påkörd av en buss när hon gick hem från jobbet. Hon låg därefter på sjukhus i en massa månader och blev en ny mamma efter.. Men jag är otroligt lycklig över att hon lever och mår bra. Under hela min uppväxt har vi gått och cyklat på den vägen. Dock utan hjälm. Som tur är hade mamma vunnit en hjälm tre veckor innan olyckan och hade därför turen att överleva. Det var lite kort om mina föräldrar. Jag har tyvärr ingen bild på dem men både mamma och pappa är rödhåriga som mig. Mamma är lika kort som mig och pappa har stort rött skägg. Så, nu behövdes det ingen bild :) Mina föräldrar betyder otroligt mycket för mig och det var ju de som såg till att jag kom till världen :) Så ta hand om era föräldrar och ta dem inte för givet. Vad som helst kan hända utan att man är beredd på det. Tjolahopp!

♥ Dag 2 – Min första kärlek.

Min första stora kärlek är faktiskt samma man som jag är med idag. Vi blev ihop när vi var 17 år. And still going strong :) Åren har gått väldigt fort men vi har också hunnit med en himla massa saker ihop. Bland annat har vi varit i Bulgarien, Egypten, Nya Zeeland, Indonesien och Kina. Vi träffades i gymnasiet när vi fortfarande bodde hos päronen men idag har vi en fin tvåa i Lidköping som vi renoverar för fullt. Det är himla bra att ha en så händig man :) Jag hade inte kunnat hitta en bättre kärlek <3


Första resan ihop i Bulgarien


Dag 1 – Presentera mig själv.

Sabina heter jag, bor i Lidköping med pojkvännen Anders och katten Luna. I gymnasiet läste jag samhäll/språk och gick nyligen en två år lång utbildning i Kulturturism. Efter utbildningen fick jag titeln Kulturturismentreprenör.
 
Jobbar för tillfället på hotell men drömmer om ett jobb där jag får resa mycket eftersom det är det bästa jag vet. Har varit i 14 länder och senaste resan var jag hemifrån i sju månader. När jag var liten ville jag bli flygvärdinna men är alldeles för kort och värdelös på att simma.
 
En av mina högsta drömmar var att simma med delfiner och det gjorde jag med 250 stycken i Nya Zeeland. Då trotsade jag även en av mina fobier eftersom jag är kass på att simma och är rädd för djupt mörkt vatten (speciellt när jag visste att det var en massa stora valar under och i närheten).
 
Annars är jag inte speciellt rädd av mig och älskar att se på skräckfilm. Några av mina intressen är musik, att dansa, festa och se på film. Mina favoritfilmer är American history X, Fight Club och Into the wild och Edward Norton är den bästa skådespelaren som finns. Enligt mig. Favoritmusiken är bland annat 30 seconds to Mars, System of a down, Distillers och Paramore. 


Det var lite om lilla mig. Efter denna månaden kommer ni nog att känna mig ganska bra :)
Nu ska jag försöka bestämma vad vi ska ha för tapet i köket. Det är en utmaning kan jag säga! Har fem som jag väljer mellan.

30 saker om mig och mitt liv.

Det är inte så lätt alla dagar att komma på något att skriva om här i bloggen. Det är nog inte så roligt att läsa om vad som händer på mitt jobb varje dag. Eftersom J är i Thailand nu så jobbar jag ju hela tiden.
Därför har jag här en liten lista på ämnen som jag tänkte beta av. Kan bli spännande :)

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Nya jackan

Nu är det äntligen helg och efter en dag ledigt på två veckor ska det bli riktigt skönt. Vi hade planerat att gå på fest imorgon vilket jag har sett fram emot men Anders verkar inte bli friskare så det kommer nog bli en hemmahelg. Det är trevligt det med :)

Idag var det kallt och regnigt ute så jag hade på mig min nya jacka. Jag köpte den på Stadium i storlek 164 som är samma som storlek 34 fast 400 kronor billigare.



Nu ska jag gå och ta hand om sjuklingen.
Ha en underbar fredag!


Fyndat

Idag jobbade jag åtta till två på hotellet. Efter det cyklade jag hem till min man som ligger i feberkoma och har gjort det hela dagen. Innan det blev mörkt cyklade jag till Fa-fyndet och Ria second hand där jag hittade tre vackra glasflaskor. Jag gick även in hos Nilla shabby home som har sin fina butik precis nedanför oss. Där hittade jag två silverbrickor som jag ska ställa glasflaskorna på.



Imorgon jobbar jag tidigt och sen är det helg! Och lön! Wiiee :) 


Snö!

Jag undrade ju igår när snön skulle komma till Lidköping. Svaret blev idag. När jag cyklade till jobbet halv sex var det ingen snö men det blåste svinkallt. När jag skulle hem däremot var det en himla massa snö. Frågan idag är då- hur länge kommer den här snön vara kvar? Det återstår att se.

Nu när det är så kallt ute skulle jag behöva en sån här -


Fast jag skulle hellre vilja vara här-


Eller här-


Trots att jag ser fram emot en riktig jul i år så rycker det en hel del i min resnerv. Jag måste vara den mest rastlösa människan som finns. Kanske ska ta och bli vagabond? Allt jag behöver är lite värme och kärlek :)

En kall promenix

Tog precis en promenad med Frida en timme i mörkret. Det var riktigt kallt ute, hörde att det har snöat på vissa ställen idag. Undrar om det kommer till Lidköping snart?

Resten av dagen har jag städat, kollat på The vampire diaries och handlat. Riktigt skönt med en ledig dag. Kom förresten på att det var söndag i lördags också. Wiee..

När jag var och handlade köpte jag Marabous nya choklad - vintervit men den var lite av en besvikelse. Jag tycker att den smakar som vit blockchoklad. Men jag tror att den skulle passa väldigt bra i en kladdkaka.. Kanske ska göra en sån imorgon :)


Hehe

Kan du inte läsa bankautomatens skärm?
Det fixar jag!



Är bilen importerad från fel land?
Det fixar jag!



Elspisen trasig det blir inget kaffe?
Det fixar jag!



Slut på blöjorna? 
Det fixar jag!



Sådana byxor som pojken har på sista bilden hade förresten alla barnen i Kina. Dock utan "lösningen" :D


Jobbhelg

Idag har jag verkligen hållt igång hela dagen och imorgon blir det likadant. Det bästa med att jobba 12 timmar imorgon är att det är OB hela dagen. Nice! Men det ska bli himla skönt att sova på måndag.

Något som ni kanske inte visste om mig är att mitt absoluta favorit program just nu faktiskt är "Extremfiske" med Robson Green. Han är ju bara för härlig den mannen :)


Ha en underbar lördagskväll!


Lycka är..

- när sambon står och lagar fläskfilé med klyftpotatis efter en 12 timmars dag på jobbet,
- när han har tappat upp ett varmt bad,
- när han kommer med ett glas vin när jag ligger i badet,
- när han har tänt ljus,
- när han har hämtat hem Inception (film)
- när han har köpt lösgodis och coca cola

:D

Fredagskväll

Hej vänner!

Oj vad spännande det kan vara att jobba på hotell, ikväll har det varit fullt upp och lobbyn ser för tillfället ut som en bio :) När jag kom klockan fyra ringde tre telefoner samtidigt som det satt en massa människor i lobbyn. Då gäller det att fokusera. I ett utav samtalen sades det att skulle bädda en säng i ett rum, fast när jag gick in där så låg tre pers och sov. Opps! Så kan det gå.. :)

Nu ska jag snart stänga. Det blir tyvärr inget långt fredagsmys för mig idag eftersom jag har hand om hela hotellet helt själv i helgen! Även frukosten vilket innebär att jag inte får sova..


Man lär sig något nytt varje dag.

I helgen lärde jag mig att räkna på danska. Tog mig bara cirka 20 år. Jag har aldrig brytt mig om att lära mig det eftersom jag inte har förstått logiken. Jag förstår fortfarande ingen logik i det men nu vet jag iallafall hur man gör. Så om någon vill lära sig så är det bara att fråga mig :)

Idag lärde jag mig de sju dödssynderna. Med tanke på att en av min favoritfilmer är Seven så borde jag kunna det, men jag glömmer sånt så lätt. Så om någon vill veta de sju dödssynderna så är det bara att fråga mig (om jag kommer ihåg) :P



Frida är hos mig och vi har precis spelat Geni. Man lär sig verkligen mycket av att spela det. Eftersom jag har spelat det så många gånger borde jag kunna alla svar nu. Det kan jag inte.



Ha det nice!

Danmark

Sitter nu på färjan från Fredrikshamn där jag varit på en kort visit hos min pappa. Det är alltid lika smärtsamt att åka ifrån honom men denna gången var jag där en väldigt kort stund vilket gjorde det ännu jobbigare att åka. Min bror följde också med men han har höstlov så han stannar hela veckan. Jag jobbar tidigt imorgon. Tanken var från början att vi skulle åka i fredags efter jobbet. Men när vi skulle åka blev det långa köer i hela Lidköping och när vi kom ur den insåg vi att vi inte skulle hinna, så istället tog vi första båten på lördag morgon. 

En kul grej är att jag vann 200 kronor på en enarmad bandit som jag genast slösade i shoppen. En annan kul grej är att jag fick med mig ett kilo krabbklor från pappa. Det finns inget som är godare än krabbklor.