Sabina-dagen

Åh, min kropp värker. Idag jobbade jag frukostpasset och fram till nio då vi vanligtvis stänger frukosten var det massor att göra. Efter nio var det ännu mer. Då kom nämligen 25 hungriga bandyspelare som skulle ha frukost och de flyttade inte på sig förens efter elva. Behöver jag skriva att de var i vägen. Mycket i vägen! Jag trodde ett tag att jag inte skulle komma hem på flera timmar men när de äntligen flyttade på sig var jag snabb som attan och röjde undan. Jag fick mig iallafall en försmak av hur somrarna ser ut. Jag är skeptisk.

När jag kom hem sov jag i en timme och efter det tog jag ett långt varmt bad. Efter att de bytt värmeväxlarna på elementen så har det varit svinkallt i lägenheten. Men igår gjorde Anders något med dem så att det blev lite varmare. Men ändå, jag vill ha värme. Inte lite varmare. Sitter med täcke på mig.


I brist på bilder på hungriga bandyspelare eller kalla element så sätter jag in en bild på Luna istället. Som vanligt. Känner mig som en nybliven mamma som måste visa bilder på sin bebis hela tiden. Men visst är hon väl söt?

P&K


The vampires diaries



Jag är fast!


...

Den bästa julen någonsin? Det ser mörkt ut... Tur att det är två månader kvar.

Underbar helg!

Det gick bra att jobba kväll själv i torsdags. Efter jobbet gick jag till skolan där KT tvåorna hade skräckkväll. Eftersom jag älskar skräckfilm och att bli rädd så var jag tvungen att gå dit. Den natten sov jag ensam men hade inga problem med att somna trots spökhistorierna. Jag är ju trots allt uppväxt i en skog och sov ensam väldigt ofta så det är inte mycket som skrämmer mig.


Bild tagen från vorathiel.blogg.se

Helgen har innehållit en massa mys, mat och skratt. I fredags jobbade jag till två och efter det följde Frida med mig ut på stan för lite shopping. Hittade en röd, varm vinterjacka som jag tänkte nog kan behövas i vinter.
På kvällen kom väldigt många från klassen hem till mig och som vanligt hade vi väldigt roligt. Vi åt pizza och spelade Lingon, lådvin och långkalsonger som handlade om vad som är typiskt svenskt. Det gav upphov till många diskussioner och roliga historier. Efter tolv gick vi vidare till Liv och stannade hos henne till efter tre.

Lördagen började med en fika/lunch på Bakgårn. Efter det kikade vi lite på Rörstrands och hälsade även på hos J på jobbet. Sen gick vi hem till mig och kollade på Killers som nästan alla tyckte var väldigt bra. Kvällen tillbringade vi på skolan med thai och ännu en omgång av Lingon, lådvin och långkalsonger och ännu mer skratt.

Pina Colada på G

På söndagen var jag inte kry, jag vet att jag egentligen borde ha vilat hela helgen eftersom jag inte har mått alls bra i min hals, bland annat, men det struntade jag fullständigt i när klasskamraterna skulle komma. Jag har idag också på mig att bli frisk eftersom jag inte jobbar förens imorgon.


Denna helgen har varit fantastisk och den lyckan kan jag leva på länge :D Jag önskar att vi kunde ses oftare, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge..

Kärlek!


Ååååååå.....

där smälte snön bort igen... Det var roligt så länge det varade..

21 oktober - första snön

Klockan 10 imorse vaknade jag av att det knackade på dörren. Det var tre män som skulle byta en grej på alla element i lägenheten och jag visste att de skulle komma fast det var meningen att de skulle komma på måndag. Jag avskyr när främmande människor kommer in i lägenheten när det ser ut som en bomb har slagit ner. :) Nu ska jag städa undan lite fort innan de kommer igen.

Kollade precis ut och såg till min stora förvåning att det snöar! Det är ju bara oktober. Hoppas att snön lägger sig och stannar istället för att det blir slask. Borde kolla på en vinterjacka också eftersom den jag har inte är så varm och jag känner på mig att det kommer bli en kall vinter i år.

Idag börjar jag jobba klockan fyra och det är första gången jag ska jobba kväll alldeles själv. Lite nervöst, men det är tur att jag har numren till J&J som jag jobbar med :)



Utsikten från mitt fönster just nu!


Snart är julen här!

Nu är det inte långt tid kvar till jul och i år längtar jag verkligen! De senaste två åren har jag flytt ifrån allt vad julen innebär (för mig bara en massa problem och tårar) men i år ska jag strunta i allt kaos och göra allt vad man ska göra runt jul. Julhandla på Ullared, hugga en stor gran och klä den, baka pepparkakor och göra ett pepparkakshus, åka till Liseberg, göra knäck osv. Detta året ska bli den bästa julen någonsin. Det ska jag se till...


De senaste dagarna har jag:

Gått en promenad med Liv och Linda (och hennes barn).

Kollat på en hel del filmer (vilket jag gör jämt), bland andra den franska skräckisen Martyrs som både min syster och bror har sagt ska vara så bra. Det var den inte.

Lagat och ätit god mat.

Städat och tvättat (vilket jag gör varje söndag).

Fått en hemsk syster/syskonbarn-abstinens och därför åkt till Grästorp och hälsat på dem.

Följt med syster till tatueraren och sett henne plågas medan hon fick tre stora rosor på armen.

Promenerat och njutit av det vackra höstvädret.
 
Och jobbat...

Ha det så bra!


Från Nlt...

Özz Nûjen och fyra andra ståuppare kommer till Grästorp och bjuder på en gratisföreställning; Stand up för mångfald. ”Jag vet vad som har hänt i Grästorp och nu ska vi muntra upp Grästorpsborna”, säger Özz Nûjen.

Özz Nûjen och fyra andra ståuppare kommer till Grästorp och bjuder på en gratisföreställning; Stand up för mångfald. ”Jag vet vad som har hänt i Grästorp och nu ska vi muntra upp Grästorpsborna”, säger Özz Nûjen.

Standup för mångfald

På tisdag kommer fem ståuppkomiker till Grästorp för att bjuda på allvar och humor om mångfald och rasism.
– Vi ska muntra upp Grästorpsborna och vi ska ha fruktansvärt roligt, säger Özz Nûjen.

I efterdyningen av ett valresultat som gjorde Grästorp ökänt är det dags att med humorns hjälp visa vad Grästorp är.

Så tyckte ståupparen Özz Nûjen som kontaktade Grästorps kommun för att erbjuda sitt och fyra andra ståuppares uppträdande på tisdag i Grästorps konserthus. Helt gratis.
– Vi gör det ideellt, allt kommunen får fixa är någonstans att uppträda, boende, resa och mat, berättar Özz.
– Jag vet vad som hände i Grästorp och det är ett exempel på att ytterligheterna i samhället börjar ta plats. Därför vill vi komma hit för att visa att Grästorpsborna inte är sådana.
– Vi kallar det Standup för mångfald. Motsatsen till mångfald är enfald och man måste kunna skoja om allvarliga saker. Men framförallt ska vi ha kul.

Förutom Özz Nûjen uppträder Aron Flam, Jonatan Unge, Evelyn Mok och Ola Söderholm för ett mångkulturellt samhälle.
– Och här visar vi också upp bredden och mångfalden inom svensk standup, säger Özz Nûjen.
• Är standup en bra form för att ta upp allvarliga ämnen som det här?
– Absolut. Satir innebär att man kan håna och förlöjliga och det kan vara väldigt effektivt. Nu ska vi muntra upp Grästorpsborna, dom ska inte lida för det som hänt.

Höst!

Jag insåg precis att jag tycker att det är mysigt när det är höst, med alla färger på träden och kylan som kryper in till benet halv sex på morgonen. Jag är en förändrad människa.


Edward Furlong...

 ...är på CSI på femman just nu.


Missa inte det!


Ny vecka

Nu är det måndag igen, tiden springer iväg. I helgen har jag varit väldigt trött, min kropp har inte kommit in i det nya schemat än, men vi har ändå hittat på en hel del saker. I fredags hade vi, som jag skrev i inlägget tidigare, spelkväll med Frida och Mattias. Efter spelandet kollade vi på en vampyrfilm, 30 days of night, och jag som älskar vampyrer tyckte att den var helt okej. Men ingen film som alla skulle älska kanske.. Jag lyckades iallafall till min förvåning hålla mig vaken genom hela filmen. Efter den sov jag gott.

Nu när jag har fått jobb kunde jag inte hejda mitt shoppingsug mer så i lördags åkte vi till Trollhättan. Det var mer än ett år sedan jag var där senast och eftersom vi aldrig har varit hemma hos min bror och Micha så passade vi på att kika in hos dem. De hade det väldigt mysigt och hemtrevligt med en djungel av växter. Alla mina växter bara dör från mig. De skulle behöva åka på rehab hos Sebastian som definitivt har grönare fingrar än mig.
 
På Överby hittade jag "bara" ett par boots, en kavaj och jeans. Men jag är nöjd ändå :) På väg hem åkte vi förbi hos mamma och kollade på hennes hus som under min uppväxt alltid varit blått men som numera är grönt med rött runt fönstren. Det var väldigt fint men annorlunda..


Din sko 499kr

Igår åkte vi till Vånga för Anders skulle skjuta in sitt gevär tills idag då älgjakten började. Under tiden han var i skogen var jag med hans mamma på modevisning i bygdegården. Det var kul att se och man fick en del inspiration. Både Anders bror och kusin gick på catwalken och visade upp fina kläder. Modigt gjort av dem tycker jag! Själv nöjer jag mig med att se på från publiken. I lotteriet vann Ann-Marie en sjal som jag fick och som jag hade på mig på jobbet idag. Som vanligt glömde jag att ta med kameran.


Luna njuter i solen

 


Spelkväll



Frida och Mattias är hemma hos oss nu och spelar spel. Som vanligt spelar vi Monopol först och som vanligt har jag redan åkt ut. Börjar fundera på varför jag vill spela det, hamnar ju aldrig på några bra gator ändå. Jag får mysa med Luna istället. Fast jag är så trött att jag skulle kunna gå och sova.

Ha en mysig fredagskväll!


Thank god it´s Friday!

Idag jobbade jag frukostpasset, börjar lära mig nu. När jag kom hem gick jag och la mig en timme. Vet inte om det är någon bra idé att göra det för när jag vaknar är jag jättetrött och det håller i sig resten av dagen. Det är inte så roligt när det är fredag. Nu ska det bli skönt att ha helg efter att ha jobbat en vecka. Nästa vecka ska jag lära mig att jobba kväll.

I onsdags var jag på Swopkväll hos Therese och Sarah och det var helt galet. Vi var så många och alla hade med sig en massa kläder, så när vi skulle börja blev det stressigt och jag hann inte få alla de plagg jag hade kollat ut innan. Men jag kom dit med lite mer än en påse och kom hem med två så det var bra ändå. Jag hittade bland annat klänningar, skjortor, örhängen och en sjal. Det blev även en hel del kläder över och de gav vi bort till second hand.


Några av de saker jag hittade.. :)


Trött

Klockan ringde 4.20 imorse. Galet tidigt enligt mig men det gick ganska bra ändå. Var skeptisk dan innan om jag skulle klara att gå upp. Men det var iallafall mysigt att vakna upp till en gosig katt som följde efter mig överallt. Jobbdagen började med att jag och min kollega hämtade bröd på Henrys bageri. Sen lärde jag mig hela frukostrutinen vilket inte var det lättaste klockan 5.20 på morgonen. När vi var färdiga med frukosten fick jag en två timmars lång genomgång av bokningssystemet och då var jag så trött att jag är osäker på om något fastnade, så det ska bli spännande att se imorgon.

När jag kom hem däckade jag på soffan i en timme. Snart ska jag gå till några kulturturismare som ska ha Swopkväll. Det innebär att man ska ha med sig en massa kläder, skor och annat som man kan byta med någon annan. Hoppas att det finns någon som är lika liten som jag är..
 
Luna ville också vara med och gosa med min klädhög :)


Ikväll börjar både Bonde söker fru och Greys anatomy. Yejj :)


Jag har blivit med katt!

Idag jobbade jag från åtta till ett och jag hade väldigt ont i mina fötter efter det. Jag är inte så van vid kroppsligt arbete och det känns verkligen i min kropp nu. Men de på jobbet säger att man vänjer sig. När jag var på väg hem träffade jag Filip som har varit i Usa fram tills nu så jag har inte träffat honom sen Nz. Jag följde honom till jobbet där vi satte oss och pratade. Det var väldigt kul att träffa honom men vid halv tre var jag akut tvungen att gå hem och äta eftersom jag inte hade ätit sedan frukosten klockan nio. De är väldigt dåliga på att både äta och dricka på hotellet så om ingen annan gör det tänker inte jag heller på det.

Ikväll ska jag gå till Frida för vi ska få hennes katt Luna :) Anledningen till att Frida inte kan ha någon katt är för att hon är väldigt allergisk men har ignorerat det fram tills nu. Men om Luna är hos oss kan hon iallafall träffa henne. Äntligen ska jag få en katt! Så nu har jag både katt och jobb. Lycklig :D


Luna


Första dagen på jobbet

Idag jobbade jag för första gången på länge. Det var väldigt roligt men nu är jag helt slut i huvudet efter en lång dag med nya saker. Vi är fem personer som jobbar på hotellet och alla är jättetrevliga så jag tror absolut att jag kommer att trivas. Jag fick bland annat lära mig att städa hotellrummen, vilket inte är något större problem för mig som är ett städfreak, men jag blev lite orolig över att vi bytte lakan i alla rummen. Men sen fick jag veta att det bara är något man gör när någon checkar ut (såklart) samt varje måndag. Då blev jag lugnare.. Jag fick även mitt schema och jag börjar klockan 8.00 och 5.30 denna veckan. Hjälp! Hur ska det gå... Sova får jag göra på helgen antar jag.

Nu ska jag äta en pastasallad med mozzarella av resterna från gårdagens tacos.


Söndag

Idag mår jag som jag förtjänar. Men jag var ju tvungen att fira att jag har fått jobb så igår kom Frida, Sarah, Bille och Klas hem till mig och Anders och vi spelade ölspel och gjorde goda drinkar. Sen gick jag, Frida, Sarah och Anders ut och dansade och hade roligt. Men som sagt idag går jag bara ifrån soffan för att tvätta..

Gårdagens outfit






Fotobok hemma

Äntligen har min fotobok kommit och den blev jättefin!




Nu ska jag fortsätta måla fönster och sen ska jag sätta upp en ljusslinga på balkongen så att det blir mysigt. Jag längtar tills imorgon för då ska vi ha fest! Wiie!

Ha en underbar fredagskväll! (Håller tummarna på att Olle kommer med i Idol ikväll!!)