Boracay

Sista dagen i Coron åkte vi på en båttur för att dyka och snorkla vid skeppsvrak. Vi hade turen att få vara på båten helt själva eftersom dykinstruktören samtidigt hade hand om fyra rika politiker. De hade en egen båt - den största yacht jag någonsin sett, och vi åkte ut till dem först och dök. Eller Gerrit dök och jag snorklade. Sen åkte vi till ett annat ställe där det var ett 30 meter stort japanskt skeppsvrak från andra världskriget. Det låg snett så det började på 5 meter till 20 meter ner så jag kunde fridyka ( utan tub ) vid det. Det var riktigt häftigt. Det andra vraket vi åkte till var 120 meter långt och låg nere på 28 meter så det kunde jag inte dyka ner till men Gerrit tyckte att det var väldigt coolt. 
 
 
 
 
Det tog oss två dagar att komma fram till Boracay. Först tog vi en båt till ön Mindoro i sju timmar. Där sov vi en natt, kollade på en trevlig marknad och pratade med en massa barn. De var inte så vana vid turister där och det var även mycket fattigt men det var fint och en mysig stämning. Även om jag då och då tycker om att bo på turistiga ställen där det luktar gott, folk pratar engelska och det finns restauranger med fräsch mat, så tycker jag nog bäst om ställen där det inte är så turistigt. Människorna där är så genuint trevliga och vill inget annat än att försöka prata med dig, och är inte bara ute efter dina pengar. 
 
 
 
 
 
På morgonen tog vi en van i tre timmar, en färja i fyra och sist en båt i en kvart innan vi kom fram till ön Boracay. Här finns det en tre kilometer lång vit sandstrand som är en av världens vackraste och det är superturistigt. Idag fyller min resekamrat år så vi ska ut och fira honom ikväll. Halva dagen har vi njutit av aircondition och tv i vårt hotellrum på stranden som vi hittade för ett himla bra pris. Det händer inte ofta så man får ju passa på :)
 
 
 
 
 
 
 

Coron

Färjan gick i fredags som den skulle och åtta timmar senare var vi framme i Coron. Det var en helt okej resa, vi fick ris till lunch med några små kycklingbenbitar och såg delfiner och flygfiskar. 
 
 
Vi hittade ett väldigt trevligt hostel med wifi, havsutsikt och en kattunge. Igår hyrde vi en moppe som vi skulle åka till ett vattenfall med. Dessutom för att få lite vind för jag tror banne mig att denna ön är ännu varmare än den tidigare. Lite mer än halvvägs dit började moppen att hoppa fram och låta konstigt så vi stannade och kollade på den. Då kom en man ut från ett hus och kollade på den med oss och berättade att den var paj. Medan han tappert försökte laga den litegrann hängde jag i hans hus med hans tre söta barn. Moppen gick inte att fixa men vi försökte ändå att ta oss tillbaka på den. Vi lyckades inte och när det fortfarande var 2 mil kvar tillbaka orkade inte moppen kämpa mer. Efter inte så lång tid kom en man på en motorcykel förbi och gav oss lift till byn. 
 
 
 
Vi fick en ny moppe och när solen gått ner åkte vi till en hot spring och njöt under stjärnorna.
 
 
På kvällen gick vi till hardrock som är det enda utestället i byn, och dansade framför en massa speglar med en massa fillippinare. Har aldrig svettats så mycket förut i mitt liv men det var en väldigt rolig kväll. 
Idag har vi hängt vid en pool, ätit hummer och nu ligger jag i sängen och gosar med en kattunge. Kan inte bli mycket bättre..
 

El nido, Palawan

Efter Manilla tog jag och Gerrit flyget till ön Palawan och Puerto Princessa där vi sov en natt. Sen tog vi en van i fem timmar till strandstaden El Nido. Här finns det fyra olika turer med island-hopping där man kan åka till de olika öarna som finns utanför staden. Vi valde att åka på tur A där vi simmade i tre olika lagooner och snorklade med fina fiskar på två olika ställen.En dag hyrde vi en moppe och åkte till en stor strand som vi fick ha helt för oss själva i några timmar. Vid lunch åkte vi till en annan strand lite längre bort där en amerikan hade byggt ett hus där man kunde hyra ett rum eller ett tält. Han hade även en restaurang där vi åt mycket goda hamburgare. Hans strand var snäppet finare än den vi låg på tidigare men den var full med strandloppor som tydligen älskade svenskt blod. Vi stannade och kollade på den vackra solnedgången och när vi åkte hem var luften full av insekter som drogs mot moppeljuset. Inte så trevligt när man inte har något för ansiktet. Kände mig som Jim Carrey i Dum & dummare.
 

Idag skulle vi lämnat El Nido men när vi kom till båten skulle den inte gå längre eftersom det inte var så många som hade köpt biljett. Så istället fick vi hitta ett nytt boende och hoppas på att båten till Coron åker imorgon istället. Väldigt typiskt för asien att något sådant händer. Förutom i Japan där allt gick exakt när det skulle och inte en sekund tidigare eller senare. Jag saknar Japan ibland. Speciellt toaletterna. Här får man vara glad om det finns en toalettring. Fast Filippinerna är iallafall väldigt vackert och väldigt varmt så jag stannar hellre här de sista veckorna innan jag åker hem till Sverige igen. Den 1 juni sätter jag mig på flyget och är förhoppningsvis hemma efter 30 timmar. Tillbaka till verkligheten för ett tag igen.Återförening i Filippinerna

Nu har vi varit några dagar i Filippinernas huvudstad Manila. Det bästa med den här staden är att mitt hjärta Ellinor var här när vi kom. Det var så himla kul att träffa den där tokfian igen. Idag flög hon vidare till en annan ö men vi kommer att träffas på ännu en annan ö snart igen. Två av tre nätter ihop kollade vi in nattlivet i Manila. Det består av en blandning av strippor, prostituerade, dvärgboxning och lite musik. Vi hade iallafall väldigt kul även om det inte var helt vad vi hade tänkt oss. 
 
 
Igår var vi på en stor marknad som liknade MBK i Bangkok som jag tycker så mycket om. Denna marknadenvar  nästan lite bättre och dessutom väldigt billig. 
 
 
Manila för övrigt är en väldigt stressig stad som aldrig sover. Det är smutsigt, luktar och det är den staden i världen som har flest hemlösa. Det är smutsiga barn sovandes lite överallt och väldigt mycket trafik. 
 
 
 
 

De sista dagarna i Tokyo

De sista dagarna bodde vi hos ett trevligt japanskt par som vi hittade på Airbnb.com. Eftersom det är golden week nu och många japaner är lediga så var alla billiga hostel fullbokade men tunnelbanan går så smidigt så det var lugnt att det låg lite utanför centrum. Sista natten vi sov där vaknade vi av att det var en jordbävning. Lite läskigt med tanke på tsunamin som dödade så många i Fukushima men det var ingen stor jordbävning och det händer så ofta i Japan så japanerna är vana vi det.
 
 
I Akihabara hänger alla datanördar. Man kan få tag på alla datordelar som behövs, det finns en massa gamecenters och man kan gå på såkallade maidrestaurants. Där klär tjejerna upp sig i kostymer och sprider magi över maten.. Det kostar pengar att gå in så vi valde att inte göra det och samtidigt kändes det lite som prostitution att tjejerna ska behöva göra sig till bara för oss.
 
 
En morgon gick vi upp tidigt och åkte till en av världens största fiskmarknader. Man kunde få tag på allt möjligt från havet där och man fick se upp så man inte fick en hink med fiskrens över sig för de jobbade för fullt och det var en salig blandning av turister med sina kameror och fiskare som grejade med fisk. Riktigt häftigt att se!
 
 
Till frukost blev vi såklart tvungna att äta sushi och jag som inte är så överförtjust i sushi blev glatt överraskad. Färskare sushi kan man inte få tag i och det märktes verkligen. Det var supergott! Vi hade en egen kock som gjorde maten framför oss och förklarade vad det var vi åt.
 
 
I Asakusa kollade vi på ett stort tempel och en pagoda som var fem våningar hög. Mycket vacker.
 
 
En huvudlös dam.
 
 
Ett måste i Tokyo - utgång med karaoke som start. 
 
 
Nattklubben vi valde att gå till heter Trump Room och det var ett väldigt coolt men märkligt ställe. Hela taket var fullt att kristallkronor och väggarna var täckta av speglar. Det var två våningar med musik och fullt med människor men det var inte många som dansade utan de flesta satt antingen med sin telefon eller sov. Inte min sorts nattklubb men det var en trevlig upplevelse. 
 
Vi gick upp klockan sex på morgonen för att åka till fiskmarknaden och var hemma igen klockan sex på morgonen. Behöver jag skriva att jag var trött dagen efter.. Pju..
 
 
En dag åkte vi monorailen till Tokyo Bay och kikade. Det var en väldigt fin utsikt över Tokyo och det fanns en liten frihetsgudinna. På kvällen var det ett ljusspel på en av byggnaderna.
 
 
En cykelparkering.
 
 
Sista dagen i Japan gick vi på Mori art museum som hade en Andy Warhol utställning. Det var den bästa utställningen jag någonsin sett. Han hade ett väldigt intressant liv och det fanns över 700 målningar, fotografier och tidskapslar att kolla på. Riktigt bra!