Pecha kucha

Hej mina vänner!

Är det bara jag som blir superpigg och glad när solen skiner? Underbart!
I morse ställde jag mig och gjorde kolakakor eftersom det går fort och är lätt. Sen kom mamma och morfar och fikade (därav bakningen). Efter fikat åkte vi till minneslunden och lade blommor hos mina två morbröder som är spridda där. När mamma och morfar åkt hem gick jag in till stan och sökte lite jobb. Alla jag pratade med var väldigt positiva och sa att jag inte skulle ha några problem med att hitta ett jobb. Hmm, jag vet inte om jag kan hålla med om det. Men ett ställe ringde faktiskt precis och frågade om jag vill komma på intervju, så håll tummarna!

På gågatan upptäckte jag en butik som heter The shop som hade massor av fina kläder, konstigt att jag inte hade varit där inne tidigare.. De säljer mest Odd Molly kläder och har även en hemsida som heter - theshopmode.se och säljer även kläder på meinto.se som är lite som Nelly.com.

Ikväll ska jag och Liv iväg på pecha kucha som är ett företagsmingel/event typ, i Skövde. Det ska bli kul!



Ha det nice!

Organiserat i garderoben



Av någon anledning älskar jag att organisera, jag borde starta eget och organisera i folks hem. Undrar om någon skulle behöva hjälp med det? Hursomhelst tog jag tag i Anders garderob och upptäckte att han har 40 t-shirts! Crazy! Visst blev det fint?

Shoppat i USA # 7

Det blev inte så väldigt mycket klädshopping i Usa, men lite blev det allt. Mest från Forever 21.

Nu ska jag sätta mig i solen och läsa! ♥

Estelle Sylvia Ewa Mary


Jag tycker att hon är mest lik sin mamma, kronprinsessan ♥

Shoppat i USA # 6

Här är lite av det jag köpte på Victorias secret :) Det hör inte till vanligheterna att jag visar underkläder i bloggen men jag tror att några av er tycker om VS lika mycket som jag och är nyfikna så ni som inte vill se kan sluta kolla nu...


Tre underbara parfymer!
Tease och Ooh la la har jättefina flaskor och luktar fantastiskt men Bombshell Seduction är min favorit.



Rösjön



Igår var vi ute på äventyr i det underbara vädret. Vi tog en långpromenad genom skog och mosse till en sjö som heter Rösjön. På vägen berättade Anders pappa och faster lite släkthistoria som var kul att höra. Vid sjön grillade vi korv och gick på den fina isen.

Vad som fanns i goodiebagen! :)

De första 100 tjejerna som kom på NLY eventet i lördags fick ju ett par klackar och dessutom en goodiebag. Vi som jobbade fick också varsin :) Det här va i - En klänning från Nelly Trend, en Nelly tidning, ett par klackar från Nelly om man köper en ny rosa Samsung Galaxy med 3 (är det någon som vill det, hojta till!), 200 kr rabatt på Onepiece (är det någon som vill ha den, hojta till!), stringtrosor från Wonderland, lypsyl från Peachtree, läppglans från Viva la diva och munskölj från SB12. Bilden längst ner med Kenza (Kenzas.se) är på klänningen och är från Nelly.com.




Fler NLY high heel bilder


En av tjejerna igår var också från Lidköping, hon heter Ajla och har en jättefin blogg - aayla.blogg.se. Hon tog lite fler bilder från eventet och som ni ser på den sista bilden så hade jag faktiskt inte på mig sparkdräkten hela kvällen.

Nelly i Lidköping

Det var verkligen jätteroligt att jobba på eventet igår och jag fick träffa en massa sköna människor. Det är absolut ett jobb jag skulle tänka mig! När vi hade packat ner allt så satte vi oss i ett bås och hängde hela kvällen. Förutom när det tjugo i två gick ett brandlarm fast det inte brann.


Ja, det var varmt att springa runt i en One piece. Men hellre det än att frysa.

Bilderna har jag lånat från Nelly High heels sida på facebook. Gå in och gilla vettja!

One piece på Nelly high heel

Nu har jag varit och jobbat inför Nelly high heel eventet. Jag fick i uppgift att jobba i en one piece ikväll och får ta med mig den hem efter :) Yejj! Tjejerna jag jobbar med är jättetrevliga och det kommer säkert bli att vi stannar kvar när vi har jobbat färdigt.

Om vi inte ses ikväll så får ni ha en härlig kväll där ni är!


Haha ser ut som en dvärg. Snyggve!

Usa guide # 5

Äntligen har vi fått den sista räkningen på boendet i Usa och det var dessutom mycket mindre än vad jag hade räknat med. :) Så nu har jag också kunnat se hur mycket pengar hela resan har gått på, here we go:


Budget Usa 2011 - 2012
73 dagar
1 dollar = ca 7 kronor

Flygbiljett med Kilroy 6368 kr
Ungdomskort
(måste man ha om man reser med kilroy) 110 kr
ESTA
(inresetillstånd man måste skaffa innan man reser till Usa) 91 kr
Reseförsäkring 774 kr
Greyhoundbuss
(2 st) 1229 kr
Boende
(26 olika under 73 dagar) 14510 kr (alltså ca 200 kr/natt)
Bensin + bilförsäkring 5000 kr
Inträden 5000 kr
Shopping 13000 kr
Övrigt
(Mat, godis, bio osv) 6500 kr
Bahamas
(500 kr i fickpengar) 2800 kr

Totalt: ca 55.500 kr




Detta är vad jag la mina pengar på (alla priser är alltså per person!). Din budget kan se helt annorlunda ut. Eftersom vi köpte en bil kunde jag spara mycket pengar där och bara betala för försäkring och bensin. Visserligen hade bensinen blivit billigare om vi hade en annan slags bil men å andra sidan betalade vi 420 kr för en full tank i Usa och 900 kr för en full tank i Sverige. Det vi betalade minst för är nog maten, jag kan klara mig på tre tacosar från Taco Bell på en dag och då slösade jag bara 20 kr på mat den dagen. Sen så åt jag självklart frukost också men det ingår oftast i motellpriset. :) Åt vi på restaurang delade vi ofta på maten eftersom man får gigantiska portioner.

Det vi lade ner mest pengar på vara att shoppa och till inträden för alla parker och museum. Så är man inte intresserad av det kan man spara mycket pengar där.





Nelly high heels

Jag fick precis jobb! På Nelly high heels eventet imorgon kväll på Harrys i Lidköping. Kom dit vettja! De första 100 får ett par klackar från Nelly, helt gratis :) Kul kul!



Nu blir det fredagsmys med de tre musketörerna (filmen alltså) :)

Körkortskurs och intervju

Redan fredag gott folk! Den här veckan har försvunnit i rasande fart, antagligen för att jag har gjort en massa saker för ovanlighetens skull. Igår kväll var jag och Anders på körskolan (kors i taket) och gick en handledarkurs. Så nu har jag inget att skylla på längre, körkortet ska bli mitt! Bara att gå kursen kostade 800 spänn och för att få tillstånd går på ytterligare 400, himla dyrt!



Idag gick jag upp i ottan och blev skjutsad till Götene för en anställningsintervju. Jag tycker att det gick kanon och jag vill verkligen ha det här jobbet. Men företaget ligger ute i bushen dit det inte går bussar och att jag inte har något körkort (än) är inte så positivt.. Typiskt..

Var det någon som såg Big Brother igår när bloggHanna sa att hon var en mullvad. Varför kunde det inte vara på riktigt!? Jag klarar inte av den hemska människan. Håller tummarna för att hon åker ut först. Stackars Joe..

Ha en fin fredagskväll!



Födelsedag och födsel

Igår var ingen vanlig dag, för det var min systers födelsedag, hurra hurra hurra! Det firades med mys hela dagen, smörgåstårta, dumlekakor och film. Vi har inte träffats på en massa månader så det var kul och pojkarna växer upp alldeles för fort. Även jag fick en massa fina presenter som Felix hade gjort (typ 10) och ett fint fat (eller vad man nu ska kalla det) av syster, helt i min stil. Tack, tack.


Filmen vi såg, väldigt rolig..

När jag vaknar på morgonen sätter jag alltid på tvn det första jag gör och såg imorse att en prinsessa har blivit född inatt! Jag vet att det är många som är emot monarkin men jag kan inte vara annat än glad över det. Det är ju bara så romantiskt! Och jag är mycket svag för romantik. Kronprinsessan hittar sin prins, de gifter sig och inte långt efter får de en liten prinsessa. Och så levde de lyckliga i alla sina dar... ♥


Första bilden på sessan från Aftonbladet

Jag älskar Daniels kommentar "mina känslor är all over the place". Naaaw, såklart att de är.

Black and white


Bilder från weheartit.com


Usa guide # 4

Vi har fortfarande inte fått den sista räkningen från resan och därför kan jag fortfarande inte svara på en av de viktigaste frågorna - vad kostade hela resan? Så den som väntar på något gott..

En annan viktig fråga är hur vi reste så det tänkte jag berätta nu. Vi var borta i 73 dagar och hann med att åka igenom 15 stycken delstater och en himla massa städer. Några av dem är:

San Fransisco - Cambria - Santa Barbara - Camarillo - Los Angeles - Las Vegas - Hooverdammen - Williams - Grand Canyon - Flagstaff - Sedona - Phoenix - Willcox - Roswell - Abilene - Forth Worth - Dallas - Houston - Beaumont - New Orleans - Pensacola - Clearwater - Key West - Everglades - Miami - Bahamas - Orlando - Washington DC - New York.



De kursiva är ställen som vi bara övernattade på när vi det var för långt att åka hela vägen. Vilket det var ofta. Usa är stort! Vi sov inte i Hooverdammen, Grand Canyon, Everglades och Sedona men det är ställen på vägen jag inte tycker att man ska missa. Vi hade aldrig hört talas om Sedona innan utan det var det hollänska paret vi bodde hos i Williams som tipsade om det. Om ni inte har läst det inlägget från Sedona så kan jag berätta att det är en kanjon som man kan åka igenom som blev en oplanerad avstickare men absolut en av höjdpunkterna på resan. Jättefint!



Bilen köpte vi i San Fransisco och Anders hade kollat upp på nätet innan vi åkte vilken vi skulle köpa. Sammanlagt blev det ungefär 1000 mil i bilen men då var det inkluderat en hel del stadskörning. I Brunswick som ligger några timmar från Orlando lämnade vi den för skeppning till Göteborg. Därifrån tog vi sen en greyhoundbuss till Washington DC.


Den gröna utomjordingen i fönstret heter Max och han hängde med oss ifrån Roswell. Francesca var en till av våra följeslagare och den vi gillade minst (gps:en) :P

Några frågor på det?..


Party och Big brother

Igår följde jag med Carro till en fest. Det blev en väldigt rolig kväll med tjejsnack och spel. Sen gick vi ut och dansade loss på Stadt.

Den här dagen har nog varit den värsta i mitt liv! Jag har aldrig spytt på fyllan eller dagen efter förut och drack inte ens speciellt mycket igår så jag måste ha ätit något konstigt. Nu har jag äntligen få i mig lite mat som jag har fått behålla. Halleluja!

Någon mer än jag som såg när deltagarna gick in i BB huset? Oj, vilken blandning av människor. Det kommer nog att bli en rolig säsong i år. Men en gravid kvinna? Det var knasigt..


Dags för fredagsmyyyyyys!

Nu har vi varit och handlat och ska ställa oss och göra hamburgare. Sen ska vi mysa i soffan med godis och filmen abduction. Vi såg en trailer på den i Usa så det ska bli spännande att se om filmen är lika bra som trailern. Så är ju inte alltid fallet..

a sky full of winter stars
Latte ShakeA Minha Vida Dava uma Série

Ha en mysig fredagskväll!

 

Update: Filmen var absolut sevärd. Både spännande och med romantik ♥


Bloggfixande och mys på hög nivå

Hejsan hoppsan!

Igår fick min kära vän C sitt efterlängtade körkort. Grymt jobbat! Nu är det min tur, banne mig! För att fira denna prestation gick vi på bio och såg "En gång i Phuket" med Peter Magnusson. Jag brukar vanligtvis inte gilla svenska filmer men det var faktiskt en väldigt mysig film. Rolig och romantisk. Efter filmen åkte vi hem till C och spånade på vad som ska hända på min 25 års dag. :)



Idag kom Carro och Mikaela hem till oss och fikade. Fikat ledde till en massa prat och frågor om resan och jag visade bilder. Det tar lång tid att berätta om allt vad vi har upplevt på resan.. Jag får se om jag hinner göra en sammanfattning imorgon om hur vi körde.


Alla ♥ hjärtans dag presenter som jag fick av min älskling.

Ikväll har jag pysslat lite med bloggen och bland annat gjort en underskrift och skaffat bloglovin så vill ni följa mig där kan ni trycka på knappen längst upp till vänster. Se, jag kan också :P

Mumsig Cheesecake!

Jag testade att göra cheesecake för första gången i mitt liv och det blev faktiskt riktigt mumsigt om jag får säga det själv. Och så var det lätt att göra, dessutom :)

Här är receptet om det är någon som själv blir sugen på att baka!

3st ägg
1,5dl strösocker
2tsk vaniljsocker
200g philadelphiaost
3dl vispgrädde
10st digestivekex

Dela äggen och lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan.

Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna och vispa ihop det tills det blir pösigt.

Blanda i philadelphiaosten.

Vispa äggvitorna till ett fast skum. Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.

Vispa grädden i en egen bunke. Rör därefter ner den vispade grädden i den andra smeten med lägsta hastigheten på elvispen.

Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna.

Krossa kexen och lägg på botten av en rund form. (Jag tog 10 stycken men tar nog fler nästa gång..)

Efter några timmar i frysen är det bara att äta och njuta!


Glad alla ♥ dag!!

Idag är det kärlekens dag och det tycker jag är värt att fira. Det behöver verkligen inte betyda att du måste vara ihop med någon, kärleken till familj och vänner och inte minst till dig själv är lika viktigt! Nu tänker jag ta ett varmt bubbelbad och njuta med en bra bok.
Ha en underbar dag! ♥


Foto på mig och min kärlek

Idag fick vi hem våran pärla!



Kattfnatt

Måndag igen och ännu en ny vecka. Igår storstädade vi hemma eftersom våran katt har fått fnatt och kissat överallt. Men nu är lägenheten skinande och luktar gott så det var härligt att vakna i morse och känna att jag inte behövde städa :P
De senaste dagarna har jag suttit och kollat igenom alla bilder från Usa resan, jag tycker att det borde finnas en knapp som vänder på alla sneda bilder samtidigt istället för att man måste ta några i taget.
Kan inte någon uppfinna det, tack!

Nu längtar jag massor till nästa resa! Helst någonstans där det är varmt :)



Hattfnatt


En fantastisk nyhet!

Marabou har gjort en chokladkaka med saltlakrits! Jag älskar saltlakrits :) Trots att jag är mycket fattig och det inte är lördag var jag bara tvungen att köpa den. Nom nom..

 

Nu ska jag kolla på den nya serien med Björn Gustafsson - Kontoret.


Lördagsgodis!!

Min älskling och jag har varit och köpt varsin jättegodispåse på Birgers. Godiset kostar bara 4.90 hg vilket är galet billigt ju! Så nu blir det lördagsmys i soffan med godiset, macarons och en film. Ha en kanon kväll!


Macarons bakning

Igår var jag hemma hos C och fredagsmös. Vi bakade macarons (som blev supergoda!!), åt pizza och kollade på  The Help som är filmatiseringen av boken Niceville som jag läste ut för några dagar sedan.
Den var mycket bra!


Shoppat i USA # 5



Jag har aldrig testat mineralsmink förut men hade hört från många att det är bra. Så jag köpte ett nybörjarkit på Sephora i Usa för 60 dollar. Och jag måste säga att jag är fast. Det tar lite längre tid att ta på sig det men det blir också ett finare resultat än med en flytande foundation. Jag var inne på Kicks igår och såg att de hade ett liknande kit men för 1000 kr.

Shoppat i USA # 4



Godis + Hello Kitty = Mums!

9 februari

Idag har jag härjat, som min morfar så fint kallar det, dvs plockat och städat och grejat. Planen var att gå på Zumba med C idag men tränaren var sjuk så det får bli nästa vecka istället. Tänk att det redan är den 9 februari, om lite mer än en månad fyller jag 25 år! Ångest! Innan dess hoppas jag att jag har börjat med körkortet och skaffat ett jobb. Jag ska på intervju den 24 feb för ett jobb som jag verkligen vill ha så hoppas hoppas hoppas!



Fint


USA guide # 3

Åker man till Florida tycker jag inte att man ska missa att åka till Everglades. Det finns säkert en massa olika ställen att åka till men vi valde att åka till Everglades alligator farm där man både fick se alligatorer matas och åka airboat samt se en alligatorshow och en ormshow. Efter showerna får man dessutom hålla i djuren och ta hur många kort man ville helt gratis! Det kan jag definitivt rekommendera.










Hollywood


Shoppat i USA # 3

Jag som älskar te och Alice i Underlandet föll pladask när jag såg den här fina på Disneyworld.


Awesomeness


Känslan när Sanna kommer med händerna fulla med socker som hon har samlat bara till mig.. ♥

Fantastisk helg!

Jag har haft en underbar helg full med kärlek och skratt. Vänner är så otroligt viktigt och när man ses så sällan glömmer man nästan av hur bra man kan må. I fredags så åkte jag och Anders till Philip och Sandra. En öl blev till fem och vi hade alldeles för roligt för att åka hem så det blev att vi sov över. I lördags hade vi klassfest med KT klassen på camp active. Vi åt en himla massa mat, gick igenom vad alla gjorde och hade gjort sen vi sågs sist, målade en tavla, hoppade trampolin och skrattade så vi grät. Helgen gick alldeles för fort men nu har vi laddat batterierna för ett tag. ♥


Nyklippt

Jag satt uppe halva natten och försökte göra iordning min bloggdesign som jag är så trött på. Tillslut gav jag upp och tog tillbaka den gamla designen fast utan den gamla headern.

Idag kom Ellinor, Julia och Niklas och hälsade på och Ellinor klippte mig. Det blev jättebra och hon tog precis så lite som jag ville.


Jag har ungefär så här långt hår nu..

Nu ska vi iväg till Philip och Sandra och fredagsmysa :)

Ha en härlig fredagskväll!


David Beckham for H&M


Jag råkade gå in på H&M sida och såg det här.. Skulle bara berätta det, hej.


Fika och jobbsökande

Hej goingar!

Igår kom morfar en sväng eftersom han glömde sina glasögon när han och mamma hälsade på. Han tycker att det är jätteroligt att vi har varit i New York men är inte så intresserad av vad vi gjorde där utan berättar om när han var där två gånger. De enda gångerna han har varit så långt bort. Det är väldigt roligt att höra om hur det var i New York när han var arton år men får jag höra om hur det var att åka upp i Empire State Building en gång till så stupar jag :P
 
Idag gick jag en promenix i kylan med C och sen bjöd hon på fika. Det var jättekul att träffas och vi hade såklart massor att prata om.

Nu sitter jag och slipar på mitt cv och ska försöka hitta lite jobb som jag kan söka. Är det någon som har ett jobb på lager är det bara att hojta till!

I helgen ska vi ha klassfest på camp active. Yejj!! Jisses vad jag saknar KT tiden ♥

I brist på bilder från idag så kan jag väl visa lite bilder från Usa! Jag har ett par kvar som jag inte har visat :P


Den fina fina bilen, snart kommer den hem till oss :) Jag tänkte att jag någon dag ska skriva ett inlägg om hur vi har gått tillväga för att köpa bilen och vad det har kostat osv.
Kan det vara kul att läsa om?


USA guide #2

Åker man till Florida och ska stanna där några veckor tycker jag att man ska ta chansen att åka till Bahamas. Vi åkte med ett Royal-Carribbean-kryssnings-fartyg i tre nätter och det gick på 2300 kr. Då ingick all mat och underhållning på båten. Sen slösade vi ungefär en femhundring var på shopping och drinkar. Det var värt varenda krona! :)




Shoppat i USA # 2

Jag hade lite otur och fick mina smycken snodda i Los Angeles. Så därför blev jag ju tvungen att köpa nya :P Forever 21 finns det dessutom väldigt billiga smycken så jag köpte mest därifrån. Min favoritring är den med en mustach, den är dock inte från F21.