Brakfrukost och gayfestival

I söndags började vi dagen med en breakfast stack som jag vann när vi spelade julklappsleken. Den bestod av en slags potatisbulle, bacon, tomater, sallad, massa halloumiost, ägg och en massa annat. Supermumsigt!
 
 
 
 
Efter maten jobbade jag på Midsumma Carneval som är en gayfestival som är varje år. Det var jättekul och alla var på bra humör och dansade och tog glatt emot våra flyers. Alla stånden hade gratisgrejer och jag hade en hel tygpåse full med grejer och godis i slutet av mitt jobbpass. När jag slutade kom Emelie, Rupert och Emma och vi satte oss i gräset med alla andra och kollade på dragshowen en stund och sen dansade vi. Riktigt kul dag!
 
 
 
 
 

Lurendrejare i Australien!

Hej mina vänner!
 
Vi har beslutat oss för att lämna Melbourne efter 3 månader. En stad vi har kommit att älska men som kanske har lite för många invånare för min smak. Eftersom jag knappt har jobbat på 3 veckor ser jag fram emot att hitta en gård någonstans där vi kan slita och spara undan pengar. Innan vi åker återstår det att köpa en bil och att hitta en gård vi kan åka till. 
 
Faktiskt så fick vi ett jobb som tomatplockare två timmar ifrån Melbourne. Det fanns boende, vi fick jobba så mycket vi ville och vi fick 21 dollar i timmen. Det lät alldeles för bra för att vara sant. Och det var det också. 
 
Eftersom bonden ville att vi skulle betala 200 dollar var för boendet i förväg blev jag misstänksam. Det kunde ju vara fullt att vägglöss, kackerlackor och annat. Man ska aldrig betala för något man inte sett! Jag skrev på olika sidor på Facebook om erbjudandet jag fått och det visade sig att säkert hundratals har blivit lurade av mannen. Folk har betalat in sina sista pengar i hopp om att tjäna mycket pengar, till någonting som inte ens existerar. Jag har hittat iallafall fem olika namn i olika städer från samma gubbe. Så himla svinigt gjort. Tydligen är sådana lurendrejare väldigt vanliga i Australien så det gäller att passa sig. 
Så istället ska vi bara köpa en bil och sedan åka till olika gårdar och fråga direkt om de behöver folk.
 
Ser fram emot att resa lite igen :)
 
En fullsatt nattmarknad med mat från världens alla hörn.
 
 
Gosisar ❤️
 
 
 
 

Sommar i Melbourne

Sommaren är här på allvar nu. Vi har haft några dagar med extrem värme. Idag är det 38 grader men det har ösregnat halva dagen så det känns som man är i en tropisk regnskog. Man kan inte annat än vara på rummet tillsammans med airconditionen. 

Som jag nämnt tidigare är vädret i Melbourne helt bananas.

Har letat jobb hela dagen ändå. Ringde precis till en kille som hade en butik och behövde folk men han hörde direkt på mig att jag inte var den rätta för jobbet. På 8 timmar betalade de 60 dollar! Med tanke på att jag nu tjänar ca 24 dollar i timmen hade han helt rätt. 

Soldyrkande katter

En fin solnedgång 


En härlig dag i Brighton

Imorse gick jag upp tidigt och åkte på jobbintervju. Det verkade lovande men de skrev inte exakt vad det var i annonsen så jag hoppades på att det var liknande det jag redan gör. 
Men det visade sig att det var välgörenhetsarbete det handlade om. Min åsikt om det är att nästan alla pengarna som samlas in går till de som jobbar med det och inte till dem som verkligen behöver det. Så det blir att leta vidare. Jag har fortfarande kvar mitt jobb på Goget men det blir tyvärr inga pengar sparade så jag skulle gärna vilja hitta mig ett till arbete. 

Idag testade vi på en annan strand som ligger lite längre bort än St kilda. Den var väldigt fin och det var inte lika mycket folk som det alltid är i St kilda. Längst en av stränderna i Brighton är det fullt med färgglada badhytter. Nyår 2014

Har helt glömt av att berätta om vår nyårsafton i Melbourne. Vi började kvällen i 
St Kilda hos Melanie som jag jobbar med. Jättemysig tjej från Tyskland. Där drack vi och spelade spel. Fler och fler folk kom och vad som inte skulle bli någon större fest (det var lappar i huset att det inte var tillåtet) blev det iallafall och vi blev utslängda. Drog vidare in till stan där det var tusentals människor och kollade på fantastiska fyrverkerier vid Yarra river. 
 
Enda bilden jag tog på nyårsafton på fina Melanie.
 
GOTT NYTT ÅR!