Fruktplockare i Shepparton

Vi har nu plockat päron i Shepparton i nästan tre dagar. Idag slutade vi tidigt eftersom päronen var slut.


Hur kom det sig då att vi fick jobb så fort undrar ni. Jo, när man kommer till Shepparton går man till harvest trail cvgt kontoret och skriver upp sig och så ringer de bara när en bonde behöver fruktplockare. Väldigt smidigt. Det tog 30 minuter innan de ringde och vi fick ett jobb. 30 minuter efter det ringde de dock igen och sa att de hade gett det jobbet till några andra eftersom de inte hade någon bil att sova i och den bonden hade stugor att hyra ut. Det nya jobbet behövde oss inte förens på torsdagen så onsdagen sov vi länge på gratiscampingen i skogen på andra sidan floden. När vi åkte ur skogen på morgonen låg det en lång brunorm på vägen. Gerrit som har en hemsk ormfobi blev inte lycklig över det.. Dagen spenderade vi vid en pool och så köpte vi handskar och hatt. På kvällen när vi satt utanför vanen kom en kängurufamilj och åt bredvid oss. De var inte ett dugg rädda. När vi gick och lade oss var de forfarande utanför så vi låg och kollade på dem en stund genom fönstret. De är mäktiga djur och när de står upp på bakbenen blir de riktigt stora. Första natten vi kom till skogen såg vi fem kängurur så jag tror att det finns en hel del av dem där. Tur att åtminstone inte de är giftiga.

Fint brorsan va?




Första dagen på farmen började vi kl 6.30 då solen gick upp. Har faktiskt inte haft några problem med att gå upp på morgonen. Värre är det när vi kommer tillbaka efter åtta timmars päronplockande. Då är vi trötta. 






När vi kommer på morgonen står vår traktor med lådor, stegar och plockpåsar redo. Vi jobbar tillsammans med ett par från Venedig i samma ålder som oss. Francesco och Francesca heter de. Vi bor även grannar på campingen vi har flyttat till. Här betalar vi 7 dollar per dag. Hade vi bott kvar på gratiscampingen hade vi ändå fått betala 6 dollar om vi hade velat duscha varmt. Fick reda på idag att det finns en kalldusch där. Vi har iallafall inga ormar här men vi får se om vi flyttar efter en vecka eftersom vi har betalat för det för campingen. 




Och hur mycket tjänar vi? Ja rika som svin lär vi nog inte bli på det här jobbet. Det är ett riktigt hårt arbete att plocka och gå upp och ned för stegar med 20 kg päron runt halsen. Jag har inget emot hårt arbete dock, det är jag van vid. Men efter lunch blir det riktigt varmt, runt 40 grader så vi försöker alltid att jobba snabbt på morgonen. Vi fick vår första lön idag och vi tjänar 32 dollar per låda. På 8 timmar gör vi 6 lådor tillsammans så det blir inte så mycket. På måndag ska vi förhoppningsvis börja på en annan farm där vi får 38 dollar per låda istället. Lite bättre iallafall. Vi får se. Det är en snubbe här som plockar 14 lådor om dagen själv. Han blir rik på det! Men så är han proffs också.. Idag har han lagat anka i ugnen i 10 timmar till några franska tjejer. Bara en liten parantes om honom..



Nu blir det en välförtjänt kall öl! Det är ju trots allt lördag :)

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0