Nepal

Efter sista tåget i Indien, där det satt 20 personer i vår kabin som är för till för 8, hamnade vi i Gorakhpur. Åk inte dit om du inte måste. Men det är det billigaste sättet att ta sig till Nepal. För tåget dit och sen en 3 timmars buss till Sunauli tar dig till gränsen till Nepal och närmast till Lumbini som var vårt mål. Gränskontrollen gick smidigt och de var trevliga. Vi ville åka till Lumbini endast för att Buddha föddes där. Så vi tog bussen dit, hyrde varsin cykel och cyklade sedan runt på platsen Buddha kom till världen som nu, eftersom det anses vara ett fredscenter, är full med kloster från en massa olika länder. Det var en vacker plats men det var många av byggnaderna och vägarna som inte var färdigbyggda vilket var synd. Buddha föddes runt 600 år före Kristus så själva platsen var en sten som har dyrkats i tusentals år så det var inte så mycket kvar av den. Nuförtiden är stenen i en glasbox omringad av ruinerna från ett väldigt väldigt gammalt tempel, vilket i sin tur är omringat av ruinerna av ett väldigt gammalt tempel som nu är omringat av en modern ful byggnad. Det hade varit lättare att visa med en bild men det var förbjudet att ta kort inne i byggnaden. På och runt glasboxen låg det tusentals sedlar och mynt. Bredvid platsen han kom ut är det en damm där hans mor badade i innan födseln och som idag var full med söta sköldpaddor. Det är en av fyra viktiga platser för buddhister. Inte för att jag är buddhist men det var ändå kul att se.

Efter rundturen tog vi bussen tillbaka till gränsen och bytte buss till en nattbuss vidare mot Pokhara. Mycket resande blir det när man är en backpacker! 

Pokhara är en jättemysig stad vid en sjö som är omringad av berg. Berg som vi imorgon ska gå upp för! Hela dagen har vi förberett oss och införskaffat regnjackor, sovsäckar med mera. Vi ska gå en vandringsled som heter Annapurna sanctury trek som går till base camp som ligger på 4130 meter. Om vi lyckas komma hela vägen upp för berget så är vi tillbaka om 10-12 dagar. Så om ni efter det hör i nyheterna " swedish ginger lost in the himalayas" så är med största sannolikhet jag. Så skicka en helikopter.

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0