Sammanfattning av 7 månaders resan

Nu har jag äntligen "tagit tag i det" och gjort en sammanfattning av min 7 månadersresa på andra sidan jordklotet. De inlägg jag gjorde under under tiden jag var borta var väldigt oregelbundna vilket kanske gjorde att det ibland var svårt att veta var jag befann mig. Har jag förstått.. Trevlig läsning!

Resan började med att jag, Liisen och Clara hoppade på ett flyg till Australien där vi befann oss i ungefär tre veckor. Då hann vi med att festa loss i Byron Bay, dricka en hel del goon (fiskrens), träffa massvis med underbara människor, besöka ett regnigt men himla trevligt Nimbim, sola i Surfers Paradise, klättra i vackra Blue Mountains, upptäcka allt vad Sydney hade att erbjuda och fira både jul och nyår med en stor del av klassen. Det var en otroligt rolig tid och nyår i Sydney var bland det galnaste jag gjort...på länge :)












Efter Australien flög vi till Nya Zeeland. Vi var där i nästan fyra månader och läste kursen "International CulturalTourism" och jag lärde mig otroligt mycket. Kan ärligt säga att jag nu vet mer om Nya Zeeland än vad jag kan om mitt egna land. Vi bodde i vackra Nelson på campus tillsammans nästan hela klassen och sprang in och ut hos varandra hela tiden.. Jag som älskar att festa hade fest minst en gång i veckan :P Det var en de bästa tiderna i mitt liv och jag lärde känna en mängd fantastiska människor som jag helst hade velat ta med mig hem :) och som jag saknar väldigt mycket.

I Nya Zeeland hann jag med att göra mer saker än vad jag har gjort tidigare i mitt liv sammanlagt. Några saker jag gjorde var : simmade med 250 delfiner i soluppgången, flög helikopter upp till ett berg på 6500 feet, åkte forsränning och hoppade då ner för ett vattenfall, åkte i en buss runt hela sydön med hela klassen (otroligt kul men ack så jobbigt samtidigt!), sov i en nationalpark och vaknade av att en monsterinsekt kröp på min höft, lärde mig en maorikrigsdans på stranden i morgonsolen, bodde i en hippievan i två veckor och åkte runt hela nordön, besökte massor med vackra vingårdar och smakat på deras goda viner, såg en hel del platser där "Sagan om ringen" spelades in, såg overkligt vackra platser, sov i ett maorihus där deras förfäder vakade över mig :), hade en redovisning om allt vi lärt oss i en timme (som va grym :P), spelade en hel del ölspel, var på reggaefestival och dansade. Och mycket mycket mycket mer!

 






 
 


 














Efter Nya Zeeland åkte jag vidare till Indonesien där jag och Anna gjorde praktik på företaget "Eco Vision Resort". Det var en riktigt rolig praktik och vi lärde oss en massa om ekologi och om hur det är att vara svensk med ett företag i Indonesien. Vi bodde på den lilla men otroligt vackra paradisön Gili Meno.
Anders följde också med och många undrar vad han gjorde när jag och Anna jobbade.
Man såg honom mest här:


Med en bok i hängmattan eller i havet med sköldpaddorna.

På Gili Meno var det hela tiden en massa människor som bodde med oss på Bugi beach. Vilka alla var härliga människor. Vi låg ofta på stranden, kollade på solnedgången och senare på stjärnorna och lyssnade på spännande historier om äventyr hos kannibaler och naturfolk och kom på många bra idéer om livet.










Efter Indonesien åkte jag och Anders vidare till Singapore där vi såg världens största fontän och en hel del höga hus, besökte Little India, Arab street samt Chinatown och besökte äventyrsön Sentosa där Universal studios tyvärr var stängt men där vi iallafall fick se rosa delfiner.


 

Efter Singapore åkte vi till Malaysia där vi besökte Kuala Lumpur och Port Dickson. Kuala Lumpur var en häftig stad och Port Dickson åkte vi till för att få lite sol innan vi åkte hem. Det regnade tyvärr hela tiden, vi var de enda vita och det fanns inget att äta. Men men.. Det var iallafall fint och Malaysia överhuvudtaget var ett vackert land. 
I Kuala Lumpur hann vi med att se Petrona Towers som var väldigt höga och vackra byggnader och att åka väldigt mycket metro.
  



Efter Malaysia åkte vi till Kina. Jag har ingenting emot Kina men kulturkrocken var mycket större än jag hade förväntat mig. Kineserna är väldigt olika svenskar. Vi hade iallafall väldigt roligt där och träffade mycket sköna människor. Vi hann med att se de flesta sevärdigheterna men jag och Anders var lika mycket sevärdigheter för kineserna som deras byggnader var för oss. De städer vi såg var Wuhan, Shenzhen och Beijing. Vi besökte bland annat den Kinesiska muren, himmelska fridens torg, den förbjudna staden, sommarpalatset, olympic park, alla markets (Silk, pearl osv) och tempel of heaven.













Efter Kina åkte vi till Hong Kong där vårt flyg gick ifrån. Det var en chock att komma till det ställe där vi skulle bo. Helt obegripligt hur många rum de hade lyckats få in det huset. Riktigt läskigt var det också och jag hoppades hela tiden på att det inte skulle börja brinna för då skulle man inte ha en chans att ta sig ut. Det hostel vi tillslut valde var mycket mindre än vår lägenhet och hade kanske sex rum. Allt som fick plats i rummet var en säng.

I Hong Kong gick vi mest omkring och åkte även färja över till den andra sidan. Vi hann med att se en ljusshow som är varje kväll över alla skyskraporna, faktiskt riktigt bra, shoppa loss samt att åka till Disneyland som var jätteroligt!














Fullpackad på väg hem!

Det var hela resan, hoppas att det var begripligt. Nu är jag hemma igen och väntar på nya äventyr :D

Puss och Kram


Kommentarer
tess

oj shit vilken resa! men fan va kul det måste ha varit! :D

2010-08-26 21:44:41
URL: http://tesssjberg.blogg.se/
Nena Schönberg

Många fina bilder :D

2010-08-27 18:55:50
URL: http://www.mondoblog.se/nena

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0