Sydney

Nu var det ett tag sen jag skrev så ni undrar säkert vad vi håller på med. Efter Surfers Paradise tog vi nattbussen till Sydney. Det tog sammanlagt 14 timmar och det var väldigt kallt i bussen vilket gjorde att jag inte fick speciellt mycket sömn. Vi misstänkte dessutom att chaffören var full, om han inte var det måste det varit något seriöst fel på honom.. När vi kom fram i Sydney bodde vi först en natt på ett mysigt litet hostel i Glebe och flyttade nästa dag till Olympic Park. På det hostlet bodde vi i ett rum som såg ut som en båthytt och om man skulle duscha drog man för ett tygdraperi. Vi lär känna varandra bättre och bättre.. Där bodde vi i 5 nätter och idag flyttade vi till centrum och Pitt street. Bor för tillfället med en äldre dam från Frankrike.






Sydney är en väldigt stor och vacker stad. Det är först nu som jag har börjat förstå var allt ligger. På nyår var vi som sagt i Cirkular Quay där Harbour Bridge och Operahuset ligger och där alla färjor går ifrån. Kollektivtrafiken är väldigt smidig och det är lätt att ta sig överallt. Tyvärr tycker jag att det är lite väl dyrt allting, pengarna bara rinner iväg. Sen har vi även sett Darling Harbour, där vi den 5 ska se filmen Avatar i 3D, shoppat i Parramatta och på en stor marknad i Chinatown och varit på Taronga zoo där vi klappade kängurur.


Imorgon ska vi om vädret tillåter åka till Bondi Beach och dagen efter det åka och kolla på Blue mountains som tydligen ska vara väldigt vackert.

Kommentarer
Sophia

Spännande att läsa! Skoj med bilder med. Hur mådde kängurun på zoo:t? Ha de toppen!

2010-01-04 00:07:15
URL: http://sophia-denovan.minwebbplats.se
Farmor Claes

Hej Sabina!



Vad bra att allt flyter på så bra för dig. Vi har det kallt här och lite snö ikväll klockan är kvart i fem är det 11 grader kallt.

I går var vi på middag hos Ingmari hon fyllde år och vi hade det riktigt trevligt tiden rann i väg men sedan är det ju en liten bit att köra från Malmö till Helsingborg. Annas flyter det på här vi har fortfarande julgranen kvar.



En stor kram från Farmor och Claes

2010-01-08 16:50:31

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0