Hänt sen senast:

Lyssnat på Hiros berättelser om hans uppväxt i Tokyo samtidigt som vi kollade på the moonset. Jag har alltid varit intresserad av den japanska kulturen så jag lyssnade speciellt noga. Någon gång i framtiden vill jag åka till Japan och bo på Hiros guesthouse i Tokyo.

Flyttat från Hiro och tillbaka till Bugi beach.

När vi kollade på film på verandan kröp det in en myra i Annas öra. Ingen trevlig upplevelse att höra en myra krafsa inne i örat. Vi löste tillslut problemet med att dränka myran i vatten.

Filmat en massa! Kommer att ta ett tag att redigera allt material..

När vi packade våra saker upptäckte Anders en liten skorpion på väskan. Hade vi vetat om att det finns skorpioner på Bugi beach innan så hade vi nog sett oss för lite nogare. Speciellt med tanke på att golvet bara är gjort på bambu, en meter ovanför marken och alla möjliga insekter kommer igenom. Det är lätt att vara efterklok.

Chartrade en båt till Lombok när det ösregnade och möttes av fem väldigt snabba män som innan vi hann blinka tog våra väskor och sedan krävde pengar för besväret. Ej okej!

Tog en taxi till Mataram (huvudstaden i Lombok) och såg en massa apor längs vägen uppe i bergen.

Sov en natt hos Ecka som är Eco Vision Resorts (företaget vi gör vår LiA för) advokat. Fick för första gången på länge ligga i en skön säng med aircondition, varmt vatten i duschen och en spolandes toalett. Lyx! Vi hade Eckas fem dobermannhundar liggandes utanför rummet när vi sov. Det kändes väldigt tryggt men vi vågade inte gå ut. Nästa dag var de med oss när vi åt frukost och det visade sig att de var jättegulliga.

Åkte runt med Eckas son och systerson i Mataram och besökte kungens trädgård, ett barnhem och ett shoppingcenter. Kungens trädgård var väldigt fint med en damm som man sägs bli förevigt ung om man dricker från. Jag avstod då jag såg det bruna äckliga vattnet. Barnhemmet drivs av en man från Holland som har byggt upp det med sina pensionspengar. Idag bor där 50 barn och det finns bland annat en skola och en teater där. Jag blev väldigt inspirerad av honom. På shoppingcentret fick Anders en efterlängtad Big Mac på McDonald’s.

Sov en natt i Sengigi på bakgården av en dansk´s restaurang. I tält = varmt. Låg hela dagen vid en pool vid stranden och på kvällen shoppade jag och Anders på art market medan Anna tog en två timmars massage för cirka 100 kronor. Jag köpte ”ekta perlor” som barna i bullerbyn skulle ha sagt. För en billig peng dessutom.


Observationer:

Det är MYCKET skönare utan trafik. Det är väldigt mycket trafik i Mataram och ingen i Gili Meno.

Klimatförändringen märks bland annat av i Indonesien i form av regn. I flera dagar nu har det varit jättevarmt och soligt halva dagen och kommit regn på kvällen. Vanligtvis regnar det inte alls den här tiden på året.

Högsäsongen är här och fler och fler turister har anlänt till Gili Meno de senaste dagarna.

Anders mystiska varbölder har vi fastlagt som brännskador. Dessa håller som tur är på att torka nu. Hur de framkom är och kommer att förbli ett mysterium.

Hästarna och andra djur tas mycket bättre omhand på Gili Meno. Det är sorgligt att se hästarna som bara är av kött och ben dra folk i såkallade cidomos. Cidomos är som jag sagt innan det enda transportmedlet på Gili Meno men de såg ändå ut att må jättebra där. Därför blev det lite av en chock att komma till Lombok och se hur hästarna mår här.

Indonesien är väldigt korrupt och det är regeringsskatt på iprincip allt vilket är tråkigt. Det gör det dessutom lite av en utmaning att bygga en ekoby här.

Jag tycker om Sengigi! Bra och billig shopping om man vet vart man ska gå.

Ha det bæst!

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer
Ann-Marie & Egon

Hej!

Grattis på födelsedagen Anders, som fyller 29 maj. Hoppas ni har kryat på er. Här hemma är allt bra.

2010-05-26 19:58:23
Marika

Hej Syster å Anders :)



Hoppas ni mår bättre, förstår att det kan bli för mycket av det goda, men jag är i alla fall grymt avis på din härliga resa å skulle gärna byta med dig ;) Här snurrar allt på som vanligt. Vilket datum kommer du hem? Stor fest hos oss den 21 Augusti, Grästorpsdan då får ni komma om ni är på svensk mark ;))

Saknar dej massor. PÖSS å KRAM

2010-05-27 10:30:15
Niklas

Hej! Då var det fredagnatt och man sitter på jobbet och rullar tummarna. Hoppas allt är bra med er och då särskilt lilleman som fyller!!

Grattis Grattis

2010-05-29 02:34:50

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0