Jaipur " the pink city"

Sista dagen i Pushkar tog vi bussen till Ajmer dit vi kom med bussen från Jodhpur. Vi såg en plats spm var en av Indiens viktigaste platser för Muslimer. Det var fint och jag tror jag höll ut i iallafall en timme att bli fotograferad innan jag helt enkelt inte orkade le längre. Mer än den platsen och ett annat där de byggt en miniatyrstad i guld fanns det inte att se i Ajmer så vi tog bussen tillbaka till lugna fridfulla Pushkar igen. 

Miniatyrstad i guldSiktempel i Pushkar

Fin solnedgång

Från en fin restaurang 

Dagen efter tog vi tåget till Jaipur. På tågrälsen stod en man och duschade tillsammans med råttor och grisar som gick förbi.  Jaipur är verkligen inte något av våra favoritställen i Indien. Det är väldigt smutsigt, dyrt och väldigt många tiggare och tuktukförare som gör allt för att få din uppmärksamhet och dina pengar. 
Idag kollade vi in Amber fort som ligger en mil utanför Jaipur och Hawa mahal som kallas vindarnas palats och byggdes 1799 åt maharajans fruar och konkubiner så de kunde kolla på staden utanför genom små fönster.

Amber fort var iallafall väldigt fint trots att de höjt inträdet från 200 till 500 på bara några månader. Vilket vi vet eftersom vi har den nyaste Lonely planet.
Alla speglarna i spegeltemplet var importerade från Belgien.  


Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0