Ajanta caves

Igår tog vi nattåget från Bombay till Jalgao och var framme klockan 7.30. Hit åker man endast för att kolla på the ajanta caves vilket vi även gjorde. Men först var vi tvungna att stå i kö i 3 timmar för sista minuten biljetter (såkallade TATKAL) kan man bara köpa klockan 11 och då gäller det att man är först för man vet aldrig hur många biljetter som släpps och de tar slut på en minut. Vi lyckades som tur var att få tag på en tågbiljett och åker vidare till Varanasi i morgon kväll. Det är slutet på vår Indienresa och något vi har sett fram emot hela tiden.

Från Jalgao fick vi hoppa på en buss i 1.5 timme för att komma till grottorna. Det var nog den varmaste och trångaste bussresan i Indien. Efter den resan fick vi ta ännu en buss för att komma fram till själva grottorna. 
Ibland måste jag bara säga nej till att bli fotograferad. Speciellt om de kommer ett gäng killar som här för då ska de foto 200 olika konstellationer. Inte kul.Mina favoritapor! 

Grottorna är 28 stycken utkarvade salar och kloster som gjordes 2300 år sedan. De var jättefina att kolla på men jösses vad varmt det var. För att ta bussen tillbaka till Jalgao fick vi gå en bit men blev upplockade av en man på hans motorcykel. Väldigt snällt av honom och han ville inte ens ha några pengar! Folket här är väldigt rara och säger hej och vill prata. Bussresan tillbaka var precis lika trevlig som resan dit.
Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0