Två dagar i Hampi

Första dagen i Hampi gick vi upp med tuppen och åkte på en guidad cykeltur.












Lotus mahal


Tittade på när tempelelefanten badade. Hon bajsade och kissade två gånger och bredvid mig är det en massa indier som badar och tvättar håret, borstar tänderna och tvättar kläderna. 

Åkte korgbåt



Efter 6 kilometer och 600 trappsteg var vi uppe vid the monkey tempel som inte var något att se alls. Men utsikten var fin. 


Ett bad med vattenbufflar efter två timmars promenad i 40 graders värme var otroligt välbehövligt.

De finaste aporna

Han säger heeeej på den här bilden..

Anjuna till Hampi

Från Anjuna fick vi först ta fyra bussar för att ta oss till Margao. Där fick vi veta att tåget vi ville ta inte gick förens tidigt nästa morgon så det blev att stanna i Margao en natt. Vi ville såklart sova någonstans nära tågstationen och det vi hittade var det snuskigaste och ett av det dyraste rum vi haft hittills. Men vi var trötta och varma och orkade inte leta längre. Ibland kollar vi på upp till tio rum innan vi bestämmer oss och ibland tar vi bara första bästa. Det värsta var att killen som gav oss rummet senare kom tillbaka och frågade efter dricks! För att ha gett oss ett rum med två bänkar och ett hål till toalett och som aldrig har blivit tvättat. The indians never stop to amaze. 
Förutom grisar, kossor, smuts och tiggare som saknar kroppsdelar så fanns det inget att se i Margao. Det finns många människor som saknar kroppsdelar i Indien. Eller har extra för den delen. Vi hängde med en kille på tåget som hade två små extra lillfingrar. 

En hjärtehund

Soluppgång i Margao


Efter vi passerat en kvinna på trottoaren drog hon upp kjolen och satte sig mellan trottoaren och vägen och bajsade. Vi visste inte vad hon skulle göra så vi kollade bak och hon satt där som om det var det mest normala att göra. Förutom kossorna i Lucindale, Australien har jag aldrig sett någon bajsa så mycket tidigare. Hon måste ha ätit något väldigt märkligt.

Tåget tog runt sju timmar till Hospet. Vi sov gott de första timmarna innan det blev för varmt. Vanligtvis när vi åker tåg brukar vi kolla/hänga ut genom dörren men det är 40 grader varmt här så det gick verkligen inte. 


Redan på bussresan från Hospet till Hampi såg vi hur fantastiskt det skulle bli. Jag hade väl tänkt mig några tempel bara på ett ställe men tydligen finns det 3700 stycken som alla är omringade av runda stenbumlingar, risfält och floder. Vi valde att bo i Hampi Bazaar som ligger precis vid ett av de största templen. På denna sidan av floden finns det ingen alkohol och inget kött. Jag har varit vegetarian i fem veckor nu (förutom fisken jag åt på min födelsedag) så det gör mig inget. På den andra sidan finns det inte så många tempel men vacker natur som vi ska upptäcka någon dag. 










Full moon party och Holi festival

Igår låg vi på stranden hela dagen och hade det gött. På kvällen var det Full moon party på stranden och på restaurangen/nattklubben Lilliput med DJ Gaudi. Det var en väldigt rolig natt. 


Idag var det Holi festival. En dag då alla kastar färg på varandra och dansar. Det var en stor fest på en klubb i Anjuna men lika många människor festade och kastade färg på gatorna och på stranden så vi gick inte dit. Sjukt roligt och tokigt var det. Efter ett dopp i havet vid solnedgången tog vi en dusch men färgen vill inte gå bort. Mitt bröst och min mage är efter en massa skrubbande fortfarande i regnbågens alla färger och jag ser ut som en my little pony i håret. Färgen i ansiktet gick bort ganska lätt förutom där jag svettades under dagen. Så nu har jag värsta mustaschen som inte går bort och en röd panna. Snyggt!



Ingen kom undan färgerna






Alla ville ta kort med oss!

Han skrattar åt mig för att jag har en mustasch 




Panaji, Old Goa och Baga beach

Även jag rockade sockorna igår på Downs syndrom dagen. Dessa sockar har inte blivit maskintvättade sen september förra året. Här betalar man styckpris eftersom de tvättar per hand och underkläder väljer vi då att tvätta själva. 

Idag hyrde vi moppe igen och åkte till Goas huvudstad Panaji. Goa var förr i tiden en portugisisk koloni och det kan man se på många av deras byggnader än idag.



Vi besökte även Old Goa som har asiens största kyrka och många andra gamla fina byggnader.


I en utav kyrkorna har de en glaskista med en snubbe som var missionär här någon gång på 1600 talet. Han är nu mumifierad. Lite makabert. Lite coolt. 







Sist åkte vi till Baga beach som ligger söder om Anjuna där vi bor. Vi blev överraskade när vi såg hur många människor som hade samlats på stranden för att se solnedgången.

Hundarna var inte helt nöjda med att en tjur strosade runt på deras strand. 


Hyra moppe i Goa

Även här i Goa bestämde vi oss för att hyra en moppe. Det är fullt med vackra stränder längs Goas kust och vi åkte ändå upp till Arambol dit vi tänkte att vi skulle flytta till idag. Men eftersom det snart är Holi festival och Arambol är ett lugnare ställe och inte så mycket festställen så bestämde vi oss för att stanna i Anjuna. 

Gerrit utanför vår lilla bungalow




Vagator beach som bara ligger någon kilometer från där vi bor.





På kvällen åkte vi till en nattmarknad där de spelade gamla klassiker live.


Min födelsedag i Goa

Från Agra tog vi en buss till Delhi. De sa att resan skulle ta 2,5 timmar men den tog 4,5 timmar och när jag fick min väska som låg i bak var den helt genomblöt. Vi fick inte ens någon förklaring till varför. Vi älskade inte indier den dagen. Vi gjorde inget speciellt i Delhi utan köpte oss bara en tågbiljett vidare mot Goa. Resan tog 38 timmar och tåget var fullt med folk från Kerala som hade varit på kulturfestival i Delhi. Då och då samlades de och sjöng och klappade händerna, inte nödvändigtvis i takt. Innan vi gick av var även vi med och klappade och sjöng med så gott vi kunde. Som tur var fick vi de översta sängarna, av sex, som gjorde att vi fick lite privatliv och inte behövde ha några andra indier sittandes bredvid oss när vi ville sova. Det var en mysig resa och det kändes som det gick fortare än vad det gjorde. Konstant var det någon som gick förbi och sålde något- te, kaffe, mat, chips, kakor, gosedjur, smycken, nyckelringar etc. 


Nu är vi på Anjuna beach som är den stranden dit hippies har vallfärdat sedan 60 talet. Nuförtiden kan man fortfarande se de gamla hippiesarna men sedan några år tillbaka har Goa precis som Thailand blivit invaderat av ryssar. Var man än går börjar försäljarna prata ryska med en. Det börjar bli lågsäsong så det är inte så jättemycket folk här men det tror jag bara är positivt när det gäller boendepriser och shopping. I onsdags var vi på Anjunas kända flea market. Vi köpte inte så mycket men det fanns väldigt mycket att titta på så det var trevligt. I två utav gångarna sålde utlänningar sina egengjorda saker, som var fina men vi föredrar indienpriser. 



I torsdags var det min födelsedag så nu är jag 29 år! Galet vad tiden går fort! Gerrit väckte mig med frukost på sängen. Sen hängde vi på stranden, åt middag och gick på ett klassiskt goa rave. 









Taj Mahal

Vi gick upp klockan fem för att se Taj Mahal vid soluppgången men de släppte inte in oss förens klockan sex och så tog det ytterligare en halvtimme innan vi var inne. Så vi fick inte det första fina ljuset som kommer vid en soluppgång. Men minuten när vi gick igenom ingången glömde vi hur irriterade vi var. Det var helt klart magiskt och värt det att se Taj Mahal i soluppgång. Vi valde att hyra en guide för 300 rupees som berättade om det. En maharadja byggde monumentet åt sin tredje fru som dog när hon födde deras fjortonde barn. De ligger båda begravda under Taj men inuti är två kopior. Det känns som en kyrka och var väldigt vackert men lite för mörkt tyckte vi. Taj mahal är byggt helt i marmor och dekorerat med 35 olika sorters stenar från hela världen. Den svarta stenen är ifrån Belgien. 







Tyvärr håller de på att tvätta pelarna just nu. Det pajade fotona lite. Men en utav fyra var redan färdig och det var helt klart skillnad.






Kvällens solnedgång 



Agra

Snabba puckar! En dag i Jaipur var nog så vi tog tåget 5 och en halv timme till Agra. Här är det mycket trevligare men även här var det svårt att hitta ett ordentligt boende till ett ordentligt pris. Idag var det ett år sedan min pappa gick bort så jag har inte haft någon vidare lust med någonting. Men jag vet att det bara skulle bli värre om jag bara hade stannat på rummet så vi har strosat runt istället. Först åkte vi till "baby Taj" Itimad-ud-Daulah och sen till Agra fort. Båda var helt klart värt ett besök. 

Imorgon ska vi kolla in Taj Mahal vid soluppgången och eftersom jag ändå vill att den här dagen ska vara över så ska jag gå och lägga mig tidigt.










Jaipur " the pink city"

Sista dagen i Pushkar tog vi bussen till Ajmer dit vi kom med bussen från Jodhpur. Vi såg en plats spm var en av Indiens viktigaste platser för Muslimer. Det var fint och jag tror jag höll ut i iallafall en timme att bli fotograferad innan jag helt enkelt inte orkade le längre. Mer än den platsen och ett annat där de byggt en miniatyrstad i guld fanns det inte att se i Ajmer så vi tog bussen tillbaka till lugna fridfulla Pushkar igen. 

Miniatyrstad i guld



Siktempel i Pushkar

Fin solnedgång

Från en fin restaurang 

Dagen efter tog vi tåget till Jaipur. På tågrälsen stod en man och duschade tillsammans med råttor och grisar som gick förbi.  



Jaipur är verkligen inte något av våra favoritställen i Indien. Det är väldigt smutsigt, dyrt och väldigt många tiggare och tuktukförare som gör allt för att få din uppmärksamhet och dina pengar. 
Idag kollade vi in Amber fort som ligger en mil utanför Jaipur och Hawa mahal som kallas vindarnas palats och byggdes 1799 åt maharajans fruar och konkubiner så de kunde kolla på staden utanför genom små fönster.

Amber fort var iallafall väldigt fint trots att de höjt inträdet från 200 till 500 på bara några månader. Vilket vi vet eftersom vi har den nyaste Lonely planet.




Alla speglarna i spegeltemplet var importerade från Belgien. 







 


Pushkar - "the holy city"

Bussen från Jodhpur till Ajmer tog fem timmar och turistbussen kostade 350 men den vanliga bussen kostade 185 för män och 135 för kvinnor så vi tog såklart den. I Ajmer hoppade vi på en annan buss till Pushkar som är en helig stad full av hippiebackpackers och apor. Jättemysigt ställe. Shoppingen, maten, dryckerna, priserna och även inredningen på många ställen är anpassat till oss resenärer eftersom de är så vana vid oss här. 
 
Idag hyrde vi en moppe tillsammans med en annan belgisk kille som vi träffade på bussen hit. Vi åkte till lite olika tempel och myste runt.
 
 
 
Kalvarna som går runt här är så gosiga
 
 
Den heliga sjön
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Safety first!
 
 
 
 
 
Det sista stället vi var på - ajaya pal hade massor av påfåglar och apor.
 

Bilder från Jodhpur

Jag mådde lite bättre idag så vi har strosat runt och sett vad Jodhpur hade att erbjuda.



Gerrit med sin nya bubba tischa










I den röda ingången i hörnan bor vi

Jodhpur - "the blue city"

Vi lämnade "the golden city "-Jaisalmer och tog bussen till "the blue city"-Jodhpur. Det tog fem timmar och eftersom vi inte hann köpa biljett innan vi gick på bussen fick vi betala 300 rupees. Man ska aldrig köpa biljett på bussen men denna gången lyckades de fösa upp i den fort och då det inte fanns några säten kvar fick vi en sovplats. Men det var trevligt för vi kunde halvt ligga ner hela vägen. 
 
Jag mår forfarande inte bra, har nån slags infektion i öron, näsa, hals och i mina ögon så jag har inte sett så mycket av Jodhpur utan har varit sängliggande i två dagar. När vi kom hit hittade vi ett jättefint guesthouse och det enda rummet hon hade ledigt var ett jättestort rum längst upp. Vi försöker hålla nere vår budget så mycket som möjligt så vi letade efter ett rum för 200 rupees men fick det till slut för 250 vilket är löjligt billigt för det här rummet. Det finns inget wi-fi men hon kommer med maten till sängen så det känns som att vara sjuk hemma. Hon säger dessutom att vi kan kalla henne för Indian mama. Gulligt. 
 
 
En tallrik thali med lite olika grejer
 
Vårt stora rum
 
 
Jodhpur kallas för den blå staden pågrund av de blåa husen som sägs hålla insekterna borta.